בלנדר או מסחטת מיצים?

VEGANGIRL

New member
בלנדר או מסחטת מיצים?

היי, לפני כשבוע נדחפתי פה לשירשור בנושא של בלנדרים אבל עדיין לא הגעתי למסקנה האם אני צריכה בלנדר או מסחטת מיצים.
אני רוצה להכין שייקים של ירקות,פירות ועלים למיניהם (תפוח,תפוז,חסה,פטרוזיליה,קייל וכדומה)
בשרשור הקודם המלצתם לי ללכת על בלנדר כי הוא כללי יות וזול יותר, אבל אתמול הייתי בחנות חשמל וראיתי שבלנדר עולה 220 ש"ח ומסחטת מיצים 200 ש"ח. מה שאומר ששניהם גם זולים וגם ההבדל ביניהם לא גדול
אז מה מומלץ יותר בהנחה ששניהם באותו המחיר?

והאם זה הגיוני ששניהם כ"כ זולים? האם מכשיר בסכום הזה יכול לעשות את העבודה?

תודה
 

VEGANGIRL

New member
ועוד שאלה-מה דעתכם על המיץ עשב הקפוא הקנוי?

1. ראיתי שיש בחנויות הטבע מיץ עשב חיטה קנוי במצב קפוא,
איך הוא מבחינת ערכים? הערכים באמת נשמרים כ"כ אחרי זמן אחרי הסחיטה?! (ואני גם מאמינה שמשאיות ההקפאה עד שהם מגיעים לסופרים גם לא ממש מקפיאות-ראו תחקיר הבשר מלפני כמה ימים...)
2. האם מסחטת המיצים שהזכרתי בתחילת השרשור (בכ-200ש"ח) תעשה את העבודה גם עם עשב חיטה? לדעתכם היא מספיק חזקה בשביל זה?

(כמה שאלות יש לי היום!)
תודה
 

ladybug6

New member
עשב חיטה צריך מסחטה ייעודית

מסחטת מיצים לא מספיקה, עד כמה שידוע לי.

לגבי הבלנדר מול מסחטה - תחליטי בעצמך מה את רוצה, מכשיר שיודע לעשות מספר פעולות שונות (שייק, מיץ, רטבים, חלב צמחי, מיץ -לאחר סחיטה ידנית), או מכשיר שיודע לעשות רק פעולה אחת (מיץ). אם את רוצה לשתות רק מיצים אז לכי על המסחטה. אם את רוצה גם שייקים ודברים נוספים אז הבלנדר עדיף ומקסימום תסחטי את השייק בבד כדי לשתות את המיץ הנקי.
המחיר הזול משקף את האיכות של המכשיר, כמו בכל דבר יש זול ויש יקר, ההבדלים הם בביצועים ובאמינות. בלנדר מעאפן יעשה לך שייק במרקם יותר גושי וסיבי, בלנדר טוב יעשה לך שייק במרקם אחיד וחלק יותר.
 

VEGANGIRL

New member
נראה לי שאני מעדיפה מיץ, אבל-

מסחטת מיצים יכולה להפוך עלים (קייל,פטרוזיליה וחסה) למיץ?
והיא תדע לסחוט גם תפוח ותפוז?
נראה לי הכי טריוויאלי לקנות מסחטה,אבל לפי מה שהבנתי פה מהפורום לכולם יש בלנדר ולא מסחטה (לא?)
(אני לא צריכה מכשיר שיעשה גם רטבים וכו,. רק מיצים של ירקות ופירות)
 

ladybug6

New member
אני לא מומחית במסחטות מיצים

אבל אם את רוצה להכין רק מיצים אז הנה לך התשובה :)
תבדקי בפירוט על המוצרים (אפילו באינטרנט) ותראי איזה ירקות אפשר לסחוט בהם בדיוק.
 
אם את רוצה להפיק מיץ מעלים את צריכה

מסחטת מיצים קשים.
היא למעשה יכולה להפיק מיץ מכל דבר, סלרי, עשבי תיבול, סלק, גזר, עגבניות, פפיה, אננס, הכל,
למעט מעשב חיטה אשר לו נדרשת מסחטה ייעודית.

בלנדר, עושה שייק מהירקות/ פירות.
מסחטת מיצים קשים סוחטת את התאים, ולמעשה מפרידה את המים שבתוך הפרי/ ירק, ואת הסיבים משאירה מחוץ למיץ
כך שמתקבל מיץ צלול.

אין מכשיר אחד שעושה הכל.
אולי ה- greenstar
שסוחטת גם מיצים קשים וגם עשב חיטה
וגם טוחנת אגוזים ודומיהם
אבל זה סדר גודל של מעל 3,000 ₪.

אני לא מכירה מסחטת מיצים קשים איכותית
מתחת ל- 800-1,000 ₪.
 
למעלה