בלעעעעעעעעעעעעע

בלעעעעעעעעעעעעע

יום כיפור עכשיו! אפחד לא מחובר! אין מה לראות בטלוזיה!!!!!!!!!! שונאת את הכפייה הדתית המזדיינת!!!!!!!! קקי! גלית

sweet heart

New member
היי גליתו´ש!

אין לי מושג אם זה ממש משנה לך אבל..... אני פהההההההההההההההההההההההההההה
לשירותכם תמיד! חוץ מאחרי שבע....חח אני הולכתתתת לא שזה משנה לכם. מרינה

liran b

New member
זה לא כפייה דתית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

זה זכר למלחמת יום כיפור!!!!!!!!! יא נעל!!!! אז נכון יש פה אלמנט דתי!!!! אבל יום כיפור זה זכר למלחמה הקשה!!!!!!!!!!!!!!! שעברה ישראל והפסידה בה!!!!!!!!!!! אז מצטער להגיד לך!! שכדאי לך לחשוב לפני שאת מדברת!!!

**Blue-Lagoon**

New member
אל תדבר אם אתה לא יודע.

באמת עדיף. יום כיפור זה לא יום לזכר מלחמת יום כיפור! מאיפה זה הגיע ?! למלחמת יום כיפור קוראים ככה כי זה היה ביום כיפור. אין טלוויזיה בגלל שכעיקרון לא אמורים לראות טלוויזיה ~! איזה טמטום..

המרחפת

New member
אמילי...

כל דבר אפשר לומר בצורה היפה והנעימה יותר... נכון שלירן לא היה צריך לצעוק, אבל גם את יכולת שלא להחזיר לו באותה מטבע- שימוש במילים לא יפות הוא לא במקום... לא אמורים לראות טלוויזיה (וגם לא לשחק במחשב, וכל דבר אחר), כדי שלא רק הגוף יסבול, אלא גם הנפש תעשה דין וחשבון עם עצמה, תתרכז ותזכר בכל החטאים שהיא עשתה ובכל מה שהיה, ותבין מה לא היה בסדר. המרחפת.

נריה_ה

New member
בנוסף...

עינוי הגוף (שזה בין השאר צום) מהווה כלי ל"ריכוך" הנפש ולעינויה.

המרחפת

New member
לירני, אני חושבת שקצת התבלבלת...

יום כיפור קיים שנים רבות... מאות ואלפי שנים (אם איני טועה). מלחמת יום כיפור הייתה לפני כמה עשרות שנים, ונקראת כך כי היא פרצה ביום כיפור... הסיבה שצבאות ערב בחרו ביום הזה היא שזה אכן יום בו העם היהודי מכונס בעצמו, לא מאורגן, ובטח לא למלחמה וחלש מאד מיום של חוסר אוכל ועינוי. אפשר לזכור מה קדם למה לפי השם- כיפור מהמילה כפרות, לכפר על חטא שנעשה... עדיין קשה לי להתבטא בנושא הכפיה הדתית- אמנם איני צמה, המחשב פועל והכל חופשי, והייתי שמחה אם הייתי יכולה גם לרכוש עכשיו סרטים במתב דיגיטל ואם לא הייתה לי בעיה להגיע עכשיו עד לחברה שלי. אבל אני מאמינה שאני יהודיה ועלי לדעת את מקורותיי ופשרם של חגיי ומועדיי. זו, מבחינתי, צורה של שימור המסורת.... המרחפת.

liran b

New member
כנראה שלא הבנתם........

אני לא אידיוט שלא יודע שזה מהתנך עוד.... אבל אתם לא הבנתם ואני לא הבהרתי את עצמי טוב.. מטרתי הייתה להראות שיום כיפור זו לא כפיה דתית.. וכן אני יודע שלא הייתי צריך לצעוק..

נריה_ה

New member
העיניין הוא שזה כן כפיה דתית.

השאלה היא האם זה לטובה או לרעה...

המרחפת

New member
איפה הייתי???

איפה הייתי כשהיית מחובר??? יכולתי ללמוד המון דברים....

המרחפת

New member
על כפיה דתית, ולמה לעיתים זה לטוב.

גם הקביעה שלך (זו כפיה דתית) וגם השאלה שלך (לטוב או לרע?) הן מאד נכונות. לא הספקתי לחשוב על זה הרבה, אבל אני יודעת שאכן אין לי דיעה מגובשת בעניין. אני אישית לא צמתי, ובשבת אני נוסעת עם ההורים לכל מיני מקומות (המשפחה גרה רחוק, ורק בסופי שבוע יש מספיק זמן לנסוע עד אליהם). אם האיסור לנסוע בכבישים היה חל גם בשבתות, אני יודעת שזה היה מפריע לי עד מאד. מהנקודה האישית שלי- זה ניתוק הקשר ביני ובין החברים שלי, וזה בהחלט פגימה בהנאה שלי מיום החופש השבועי. ועדיין, למרות שאיני מקיימת מצוות, וגם מסורות איני מקיימת במלואן, אני עדיין רואה עצמי כיהודיה ומקפידה לדעת על ההיסטוריה היהודית, חגיה ומנהגיה. בעיני, לא להתנגד ליום כיפור (ולו ספיציפית) זו שמירה בתודעה שהיהדות קיימת, זו הזדמנות להסביר לצעירים על מנהגים, מסורות, אמונות וסיפורים. כל עוד לא תהיה תרבות חילונית חילופית (ולא, לא קיימת אחת כרגע), אני מתעקשת לשמור על תרבותי היהודית, והאמת היא, סביר להניח שגם כאשר תתרקם תרבות חילונית, אמשיך לחנך את ילדי על ברכי היהדות. איני רואה סתירה באחד שאינו שומר כשרות, ובו בזמן שומר חמץ בפסח. איני רואה סתירה באחד הצם ביום כיפור ומפעיל מחשב וטלוויזיה. איני רואה סתירה באחד המאמין בקיום האל ואינו עובד אותו כפי שמקובל. אני רואה סתירה באחד השומר על חמץ, צם, ועובד את האל, מבלי לדעת מה עומד מאחורי מעשיו ומה משמעותם. בחירה בין כפירה לאמונה ועבודה מתוך ידיעה, ולא כפירה מתוך בורות. אכן ההודעה סטתה מהנושא הראשוני ליו רציתי לדון- הכפיה הדתית. במהלך כתיבת ההודעה גיליתי שלמעשה, אין לי מה לורמ בנושא. דיעותיי בו אינן מגובשות ומנוסחות כיאות. אך העליתי את הסיבות מדוע אינני מתנגדת נחרצת לה. ועדיין, אני לחלוטין לא תומכת נלהבת שלה. ולניסיון נוסף להסביר, בשנותה ה-50, כאשר צה"ל היה בחיתוליו, הועלתה השאלה האם להקים מטבחים כשרים, או לא כשרים, כיאות לכל חברי ההגנה אשר הרכיבו את רוב הצבא ורובם לא שמרו כשרות? פסק בן-גוריון שעליהן להיות כשרים. והנימוק? חייל חילוני, יאכל הכל, בין אם נמצאת חותמת ההכשר ובין אם לאו. חייל דתי, אם לא יכאל כשר, לא יאכל כלום. יש להתחשב באותו אחד שאמונותיו ודרכיו הן המגבילות את אורחות החיים. המרחפת, שיצאה לה הודעה קצת מבולבלת. כמוה.

נריה_ה

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

"בחירה בין כפירה לאמונה ועבודה מתוך ידיעה, ולא כפירה מתוך בורות." באופן עקרוני אני מסכים עם הקביעות שלך למרות שאני שונה ממך במעשי. נריה. נ.ב. עשיתי טירונות גם עם בני ישיבה. הם לא אוכלים את האוכל הכשר הרגיל אלא אוכל כשר למהדרין. ואז שוב נוצרת בעיה... שחלק לא אוכלים מה שחלק אחר כן אוכל...

liran b

New member
עכשיו לי שאלה על כפיה דתית..

יום כיפור זה כפיה דתית לפי מה שאתם אומרים נכון? אז גם: ראש השנה , סוכות,פסח,חנוכה,פורים,שבועות..בעצם כל החופשים שלכם הם כפיה דתית... תבינו אנו חיים בחברה דמוקרטית!!!! יש חופש דת..לאום גזע ומין. אבל לצורך העיניין יש חופש דת.. כלומר כל אחד עושה מה שהוא מאמין בו. ובלי הכפיה הדתית הזאת (והיא קטנה) לא היינו חוגגים את כל החגים האלו.. אז אני רואה שאתם סובלים את כל חופשים שזה נותן לכם נכון?? אז מה יקרה עם יום וחצי בשנה לא תראו טלויזיה... אז יש וידאו.. ....... תסבלו יום וחצי זה לא כל כך נורא..

המרחפת

New member
כפיה דתית? או בחירה?

בחנוכה לא מכריחים אותי להדליק נרות בפורים לא מכריחים אותי להתחפש וחלק משלוחים בפסח לא נותנים לי את הבחירה בין אכילת מצות ואכילת לחם. ביום כיפור לא נותנים לי את הבחירה האם אני מעוניינת לנסוע בחוץ או לא, או אם אני רוצה לראות טלוויזיה. בחגים האחרים יש הרבה פחות אלמנטים של כפייה. זה לא הטלוויזיה והוידיאו, זה עיקרון הבחירה. המרחפת

נריה_ה

New member
שלטון החוק

כי לחנוכה ולפורים אין מצוות - רק מנהגים! (הם לא ניתנו בתורה...) לפסח וליום כיפור כן יש מצוות... אם את רוצה את יכולה לאכול לחם בפסח, ולנסוע ביום כיפור (מכיר אנשים שעושים ככה, באופן אישי.), יש לך את הבחירה. אבל בבחירה שלך לנהוג כראות ענייך את לא יכולה לכפות על אחרים לנהוג לפי אורך החיים שלך. החופש בדמוקרטיה אף פעם לא מוחלט, אנחנו לא חיים באנרכיה.

kissa

New member
חהחהחה...

ואני כבר לא צריכה להתמודד עם זה.... יש מה לראות בטלוויזיה, החנויות עובדות, ואני יכולה להדליק מוביקה על כל הווליום בלי שאף אחד יגיד לי כלום! מקנאים???

xflil

New member
שוב הכפייה

הקטע הזה של אין טלוויזיה, מראה רק שחרדים פוחדים להתפתות לפתוח את הטלוויזיה ולבצע חטא...אז הכי קל להחרים את הטלוויזיהי לכל מדינת ישראל...זונות....אני שונא אותם.....

למעלה