בלע...מצטערת לפתוח הודעה חדשה...

בלע...מצטערת לפתוח הודעה חדשה...

המפ....היי ליידיס אנד ג'נטלמן... אני דפנה... לדזפאוהולית. בת 15 עוד מעט...(אז מה אם אני קטנה?!). וזהו..... ויש לי שאלה. מורתי החביבה ביותר לאנגלית הסכימה "ללמד" אותנו את סטיירוואי אם אני אראה לה איך סטיירוואי מעביר מסר לחיים. אז ככה. לדעתכם, מהו המסר שסטיירוואי מעביר? בבכרת רוק&רול, דפנה

לא!! מה עשית!!../images/Emo2.gif

הרגע פתחת את תיבת פנדורה..
אי אפשר "ללמוד" את השיר, צריך לקחת אותו כיצירה אחת שלמה ומדהימה. עכשיו ברצינות, לאף אחד אין פאקינג מושג מה לעזאזל ג'ימי ורוברט התכוונו. הם כתבו את זה בטח כשהם מסטולים לגמרי, והם בעצם לא זוכרים על מה הם כתבו את זה. מה שכן, כבר פירשו את זה כ: קשר לשטן, קשר לאהבה, קשר לסקס, קשר לסמים, קשר למוות, קשר לחיים, קשר לכישוף, קשר למיסטיקה קלטית.. יו ניים איט! וכל היופי הוא שכנראה אנשים כל כך רוצים לדעת מה הם התכוונו, שזה מעצים את היופי של היצירה. ואם וכאשר ידעו את התשובה האמיתית, פתאום השיר הזה כבר לא יהיה "אלוהות", וחבל. למה להרוס משהו טוב.. זה עוד אחד מהדברים שלא תהיה להם תשובה כמו איך בנו את הפירמידות, איך הגיעו הפסלים לאיי פסחא, כיצד נחרבה יבשת אטלאנטיס, ואיפה המחק שלי. יום טוב

ouria

New member
כפי שאומר רוברט בעצמו,

"this is a song of hope". זה בהחלט נכון לדעתי, המסר שמנסים להעביר שם - בין כל השטויות והגיבובים, לדעתי, זה פשוט שתמיד יש תקווה למשהו- גם אם בוחרים בדרך מסוימת ניתן לחזור ולתקן, דבר אינו סופי בחיים

SickAgain

New member
למה לסבך כל דבר? ../images/Emo13.gif

בעיקרון היה מקובל לחשוב שמדובר על גברת נחמדה אחת בדרכה לרכוש סמים (פשוטו כמשמעו) אבל למעשה כמו כל יצירת משורר קאלאסית מדובר באווירה שהמילים יוצרות (לווא דווקא משמעותן באופן ישיר) כמו איזה שיר, של בואו נאמר-רוברט פרוסט או מי שלא יהיה... תשמעו ותרגישו את המילים והמוסיקה כל אחד בדרכו הוא. פרסי בעצמו שאחראי למילים אמר בכמה הזדמנויות שזה אכן שיר של תקווה, של אווירת שינויי עונות ושל תחושות כאלה ואחרות...

למעלה