בלק מג´יק

בלק מג´יק

מה הכוונה כשאת אומרת שאת אטיאיסתית? את לא מאמינה שיש מישהו למעלה שמכוון את הכל? את חושבת שהכל מקריות? אני

black_magic

New member
ההכוונה שלי היא..

שאני לא מאמינה שאם אני אקיים מצוות וכל זה הכול יהיה טוב, אני לא מאמינה שבאמת יש מישו שיכול לחיות את המתים, אני לא מאמינה ששמישהו הקים את העולם, אני יותר מאמינה בגישה המדעית, שהעולם נוצר בעקבות המפץ הגדול.. ואני לא מאמינה שמישו למעלה יכול להחליט מה יהיה בחיים של, מאמינה שרק אני יכולה לשלוט על החיים שלי ולכוון אותם איך שאני רוצה, ואני מאמינה בעצמי, ובחיים שלי כפי שאני רוצה שהם יהו.. ברור?

טוב....

האמת... תמיד חיפשתי את האמת, כלומר, יצאתי נגד הדת, כי זה לא הסתדר לי, ולא התאים לי להמשיך היות דתי כל עוד אני לא מקבל תשובה אמיתית, ובסופו של דבר קיבלתי תשובה אמיתית (אחרי שנה...)

עייטן

New member
ומה התשובה?

אל תיהיה כללי מידי. ספר ספיציפי אליך ,מה בדיוק קרה איתך שפתאם שינית את דעתך?

הסיבה שבגללה יצאתי נגד היהדות...

הייתה שלא בנתי איך יכול להיות שאלוקים , שהוא אמור להיות טוב ומטיב, גורם לרוע בעולם.... והתשובה שהוא נתן לי היא די ארוכה, את בטוחה שאת רוצה לשמוע, זה גם מאוד מסועף....

LordNor

New member
המפץ הגדול... חחחח הצחקת אותי...

את ממש כמו חבריי החילוניים שמאמינים שהעולם נוצר ע"י המפץ הגדול.... לדעתי זה קשקוש גדול... שהמדענים המציאו...

BlueMind

New member
באותה מידע אפשר לומר שאתה

ואני בסה"כ אובייקטים דינמיים בתוך תוכנת מחשב ענקית... ראה ערך "מאטריקס".
בכל אופן... תאמין לי... המפץ הגדול אכן קרה ויש לכך הוכחות מוצקות ביותר. לעומת זאת... להוכיח שאחנו לא חלק מתוכנת מחשב או חלום של מישהו יהיה מאוד קשה אם לא בלתי אפשרי... נב. זאת אחת הסיבות שאני אוהב לקרוא ספרי מדע בדיוני. יש שם כאלה רעיונות מטורפים שיפילו אתכם מהכיסא. מי שקרא את מדריך הטרמפיסט הגלקסיה של פרנק המברט לבטח מסכים אתי שהתשובה לשאלה הכי חשובה ביקום (מהו ריכוז הכוהל המושלם במקאות חריפים?) היא ...42!!! אהבתי!

BlueMind

New member
יפה יפה ...

טוב לדעת שלפחות אחד מחברי הפורום קראו את המדריך לטרמפיסט בגלקסיה. מצד שני גם השם פרנק הרברט חייב להיות מוכר... הוא זה שכתב את החולית. מגיע לך צל"ש על עירנות.

BlueMind

New member
העולם אכן נוצר בעקבות המפץ הגדול

ואחת התעלומות הגדולות במדע (אם לא הגדולה ביותר) היא מה גרם לאותו מפץ ואיזה עולם היה לפניו? אני ממש לא רוצה לאכזב אותך... אבל אם את חושבת שיש לך שליטה מלאה על החיים שלך את טועה. את אולי יכולה "לכוון" אותם אבל לא יותר מזה. אשאל אותך משהו... את יודעת מה יקרה אתך מחר? בטח תכננת לך אי אלו תוכניות אבל אף אחד לא מבטיח לך שהן אכן יקויימו. ואני כבר לא מדבר על כך שחיינו נקטלים בקלות אם זה ע"י פיגועים , תאונות דרכים או אי אלו מאורעות שלא היינו רוצים שיקרו אך קורים בכל זאת. יבוא שלום עלינו ... יבוא שלום עלינו... יבוא שלום עלינו ... ועל כל העולם.
(סתם... נהייתי נוסטלגי פתאום
) יהיו טוב!

black_magic

New member
עלק סלאם..../images/Emo13.gif

אתה צודק, בעניין הזה אין לי שליטה, אי אפשר לדעת מה יהיה לי מחר, אולי מחר אני אמות מפיגוע, לך תדע, טפו טפו טפו.. אבל אני לא מאמינה שמישהו בשמיים החליט שבתאריך 17.8.01 אני הולכת למות מפיגוע.. אם אני אמות מפיגוע זה כי אני החלטתי ללכת למקום הזה שבמקרה שם החליטו המחבלים לפוצץ את עצמם.. (אוי, אני נשמעת כמו איזו אחת שמשתוקקת למות בפיגוע,
) ורפי, אם העולם לא נוצר בעקבות המפץ הגדול, אז איך אתה מסביר את היווצרות העולם? תוהו ובוהו ו6 ימים שאלוהים ברא דברים??? זה אגדות!! חברה שלי שהוא דתייה אמרה לי שמה שקרה לפני תחילת המלוכה בארץ היה סיפורים שהרבנים המציאו כדי להסביר דברים ואינם נכונים בהכרח.. אקיצר, בשבילי התנ"ך הוא כמו סיפורי המיתולוגיה היוונית, מעניין ובזה זה נגמר!

המרחפת

New member
ברוך

לדעתי המפץ הגדול הוא אכן הדרך בה נוצר העולם, אך מהדרך שבה ניסחת את הודעתך, משתמע שהמפץ הגדול הוא חד משמעי. נא לא לשכוח, שלמרות שזו התפיסה הפופלרית וההגיונית ביותר, המפץ הגדול הוא עדיין בגדר תיאוריה. נא להקפיד בניסוח.

BlueMind

New member
מילא הלך לי האינקוגניטו אבל

אם אתחיל להקפיד על ניסוח ילך כל הכיף שבכתיבה. וזו לא סתם תפיסה פופולרית... אלא התפיסה הדומיננטית ביותר ועד כה כל העובדות המדעיות (התפשטות הגלקסיות, קרינה קוסמית ייחודית ברקע, נוקליאוסינטזה קוסמית ושפע של הליום) תומכות בתיאוריה זו ואין אף עובדה מדעית אחת (ככל הידוע לי) שמפריכה את התיאוריה של המפץ הגדול. האמת ... עדיין לא יודעים איך המצאות חורים שחורים וקווזרים נובעת מהמפץ הגדול אך בנתיים זה לא סותר את התיאוריה. אבל זה לא פורום מדעי ולא ניכנס לעובי הקורה.

למעלה