בלשים

לא בשביל להחזיר אותנו בתשובה

אלא בשביל להוקיע אותי ואת אתאיסאסט שחיים חיים כפולים ובטח מעוררים קטרוג גדול בשמים. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אהמ, אהמ,

אהההה, סליחה, על מה אתה מדבר? >ספל חמאה מקבלת פריחה ממילים כמו משמרות ולכידות<

בטח יש כאלה שהיו שמחים לדעת

שישברו את הראש. במילא אין להם משהו טוב יותר לעשות איתו. לא נראה לי שיש להם דרך לדעת זהות של מישהו בפורום שלא חושף על עצמו פרטים (כמוך, למשל) אז אתה יכול להיות רגוע... חנה

yariv~2

New member
יש סיכוי...

הרי ממבט של חרדי זה סוג של מצווה לזהות אותכם...
ולמען האמת יש כמה דרכים לגלות מי אתה באמת אם אינך משתמש בפרוקסי, אם אתה משתמש אני לא חושב שהחרדים עד כדי כך מתוחכמים לגלות אותך... *אם אינך יודע מהו פרוקסי ואתה מעוניין להשתמש בו, פנה אלי במסרים.

avidadon

New member
אתה מושפע מהספר "בלתי הפיך"?

של מ. ארבל? יש לו בספר הנ"ל עלילה דומה.. דימיונית ומטופשת לחלוטין, ומצד שני מכניסה אמונות טפלות בלב הקורא הצעיר שמתחיל לחשוב שאולי באמת הממשל מנסה לחסל את החרדים (בכוונה השתמשתי במילה "לחסל" כי זה מה שמשתמע מהעלילה) אני זוכר איך קראתי את הספרים שלו פעם בהערצה ולא שמתי לב עד כמה הספר נוטף ארס ומשאיר את הקורא בהרגשה שהחילוניים אנשים ללא ערכים ומידות ובקיצור- אפס מוחלט, והחרדים הם האמת המוחלטת. חבל שבבית אריאלה מכניסים את הספרים שלו, הם לא מבינים עדיין שהספרים שלו הם ספרי הטפה..

אחר

New member
לא חבל בכלל

אמת כי זהו ספר מטופש ורדוד , ניסיון מעורר רחמים להידמות לספרי המתח הקונספירטיבים דוגמת ספריו של רוברט לדלום.אולם זהו ספר לגיטימי ואין שום הצדקה לא להכניס אותו לספריות חילוניות.מה יתרון לחילוני על החרדי אם הוא יקיים גם כן צנזורה מחשבתית?

avidadon

New member
לא התכוונתי לצנזורה,

אבל בכל זאת יש הבדל, משום שגם בספרי המתח הקונספירטיבים אין שום הטפה לדת ובטח שלא בצורה בכזו שמתארת את מי שלא כזה כאפס, חוצמיזה חשוב היה לי לומר שאין בספרות הרדית ספרים "אובייקטיביים", הם(הסופרים החרדים) מנצלים כל סדק להטיף את הפנאטיות שלהם. והם מוצאים את זה גם דרך תרבות הפנאי המעטה שישנה לנוער החרדי.

כולם כאלה

גם הספרות החילונית היא ספרות מטיפה, סופר לא יכול להיות רק טכנאי-מילים. הוא מכניס את דיעותיו ואמונותיו. לפחות הסופרים הדתיים לא מנסים להסתיר את ההטפה. ועם ילדי זה נותן לי הזדמנות ללמדם פרק בקריאה ביקורתית, דבר שהוא קשה יותר בסתם ספר. >אתאיסט מביט בארון ומחייך למראה ספריו של קישון<

avidadon

New member
לא "כולם" כאלה

ובטח שלא במגמה של הטפה, כמובן שלכל אדם יש את הדעות האישיות שלו, הוא יכול לכתוב נגד עדות המזרח למשל אבל זו לא תהיה הטפה, זה יהיה טעם אישי, אולם כשבן נוער חרדי קורא ספר, והוא די בטוח שהוא קורא ספר "מתח", אולם הוא לא שם לב שלתוך סערת העלילה מוחדרת לו מנת הטפה..

חרדית

New member
מה ההבדל? הטפה זאת הטפה!

אתה שם לב מה כתבת????? מדוע אתה קורא רק לסופר חרדי מטיף? האם מישהוא שכותב נגד עדות המזרח זאת לא הטפה?? "הוא יכול לכתוב נגד עדות המזרח אבל זו לא תהיה הטפה" אני לא מצליחה להבין מה ההבדל? הטפה זאת הטפה! יש הטפה בספרים החרדיים ללא ספק בדיוק כמו שיש הטפה בספרים החילוניים. לא חסר ספרים נגד חרדים שמצירים אותם עם קרניים לא חסר ספרים שהם כולה רומנים ומה לא מכניסים שם וננתי לכם כבר את הדוגמא של בת יפתח שכל הספר רווי שנאה ומציג את הבעל היהודי כעריץ הסוגד לסדינים עם חורים זה הכל שקר גדול. יש הטפה פה ויש הטפה שם (ואני שמה לב להטפה גם אם היא בתוך סערת העלילה אבידנון!) חרדית.

לא ברור למה ההתלהמות...

אבי מדבר על ההבדל בין ספר שמטרתו היא סיפור העלילה או ההנאה גרידא ובין המטיפים החרדים שכל המטרה בכתיבת הספר הוא מוסר ההשכל הנלמד ממנו. נ.ב. את "בת יפתח" כתבה סופרת חרדית.... >אתאיסט היה רוצה מאוד לקרוא את ספרה של חרדית שלנו<

חרדית

New member
"חרדית שלנו?"

אתא!!! הסופרת של בת יפתח אינה חרדית!!! חרדית. נ.ב: שמתם לב שה< > שלכם הוא קצת נונביתי?

ממש לא נכון

נעמי רגן נולדה למשפחה חרדית בארה"ב, עלתה לארץ, ולאור הביקורת הרבה שלה על החברה החרדית, בעיקר בכל הקשור ליחס לנשים, הפכה להיות משהו דומה יותר לסרוגים,עם גישה פמיניסטית דומה לזו של צביה גרינפילד. היא בפירוש דתיה ומאמינה.

avidadon

New member
בדיוק כמו שהאתיאסט אמר

יש הבדל בין ספרים שהמטרה היא סיפור העלילה, לבין ספרים שהמטרה היא המוסר השכל שנלמד בסוף שבמקרה דנן הוא הטפה.. חוצמיזה אי אפשר למנוע מסופר להביע את יצירתו בלי דעות אישיות פה ושם, אבל לכתוב בשיטתיות ספרים שהמטרה של כולם היא אחת, עם זה יש בעיה.. קחי למשל את העיתונים החרדים, אין אפילו עיתון נוער אחד אובייקטיבי. ולא שאני מצפה שיביאו שם דעות זרות השם ישמור, אלא ספור עם עלילה נטו, בלי כל מיני הוספות מהצד.

חרדית

New member
את האמת?

אני לא קוראת עיתונים חרדיים אבל לא פעם ולא פעמים אני מוצאת הסתה לשמה בלי קשר עלילה בלי קשר מוסר השכל. ללא ספק ישנה הסתה נגד החרדים שקימת בעיתונים החילוניים. ואגב מהזכור לי בתור ילדה היו הרבה סיפורים על אלפי נושאים בלי קשר לחילונים לא חסר נושאים אחרים לסיפור. (אני לא אומרת שאין הטפה) חרדית.

avidadon

New member
שמת לב מה אמרת?

"זכור לי בתור ילדה.. בתור ילדה היה לך קשה להבחין במה שמאחורי הסיפור התמים.. בקשר לעיתונים החרדיים, אני דווקא קורא הרבה מהם, רמת האובייקטיביות בדיוחים לעומת העיתונות הכללית נמוכה בהרבה, למרות שגם העיתונות לא נקיה מזה.

sharkyM

New member
אולי לסופרת

יש ניסיון בסדינים עם חורים . מלבד,אני מסכים איתך (לשם שינוי) לגבי הדמוניזציה של הבעל החרדי בספר

למעלה