בלשנות באוניברסיטה העברית

motorist

New member
בלשנות באוניברסיטה העברית

אילו שפות אפשר ללמוד באוניברסיטה העברית במסגרת החוג לבלשנוות?

motorist

New member
תודה

אבל האמת זה לא עזר אין כאן מישהו מבלשנות מהעברית?

מוּסקט

New member
אמנם איני יודעת על האונ' העברית,

אבל בחוג לבלשנות לא לומדים 'שפות' באותו אופן שלומדים בברליץ למשל. לומדים פונטיקה, פונולוגיה, סמנטיקה, פרגמטיקה, תחביר, מורפולוגיה, תהליכי רכישת שפה וכד'. אפשר ששפת ההוראה תהיה בעברית, אבל אין חובה. הרבה מהמחקרים בכל מקרה נכתבים באנגלית, גם אם חוקרים שפה אחרת. עם גוף הידע הבלשני אפשר לחקור כל שפה שהיא.

motorist

New member
אני קראתי בידיעון שלהם

שחובה ללמוד ארבע שפות ואחת מהן חייבת להיות שפה עתיקה.

קרמיט524

New member
אני בוגרת החוג לבלשנות

באוניברסיטה העברית, אבל זה היה מאד מזמן (סיימתי ב-1989). בזמנו היינו מחוייבים ללמוד שפה זרה מודרנית שלישית מעבר לאנגלית. השפות הנוספות היו בעיקר עתיקות. השפות שנלמדו היו השפות שהיה מישהו שיכול היה ללמד... בתקופה שלי היית יכול ללמוד שם מצרית עתיקה, לטינית, קופטית, סלאבית עתיקה, אומברית (שפה איטלית), גותית, אנגלית עתיקה, גרמנית עתיקה, יוונית עתיקה ומודרנית, טורקית מודרנית, וכו'. היו כאלה שלקחו שפות מחוגים אחרים, כגון גרמנית, יפנית וכו'. קוריוזים שזכורים לי: המילון היחידי בספרייה לסלאבית עתיקה היה ללטינית (!) ועותק אחד מהספרייה של המילון הקופטי כמעט והושמד ע"י הכלב של אחת המרצות (הוא אכל בערך שליש מהדפים... בנוסף, למדנו קורסים משלימים כגון: פונולוגיה, סמנטיקה וכו'. אחד הקורסים החביבים אלי היה סמינר בנושא הגדרת המילה.

קרמיט524

New member
שכחתי לסגור סוגריים, כרגיל...

אז אני מצרפת כאן את הסוגר. נא לשים אותו במקום הנכון: )

למעלה