בלשנות חישובית

venus violin

New member
בלשנות חישובית

שלום,
לאחרונה התחלתי לחפש כיוון ללימודים אקדמאים.
ראיתי שבאוניברסיטת תל אביב קיים מסלול בלשנות חישובית המשלב בין מקצועות המחשב והבלשנות.
מכיוון שאני מתעניינת הן בבלשנות ושפה והן במחשבים, הרגשתי שמדובר במסלול שמתאים לי, אבל אני מודאגת מאפשרויות התעסוקה לאחר הלימודים.

האם קיימות בשוק משרות לבוגרי המסלול? מהן?

תודה מראש,
נוגה.
 
בלשנות חישובית או עיבוד שפות טבעיות

אמנם לא למדתי תואר שלם בבלשנות חישובית, אבל לקחתי מספר קורסים בנושא במסגרת תואר ראשון במדעי המחשב, וגם התחלתי ללמוד לתואר שני בבלשנות חישובית (החלטתי לפרוש כי לא ראיתי את העתיד שלי באקדמיה והעדפתי להתרכז בעבודה).

לדעתי מדובר בשילוב נהדר, ואם הייתי עושה תואר ראשון מחדש, הייתי עושה בדיוק את זה. אם את אוהבת תיכנות, אין לך מה לדאוג לגבי תעסוקה - לפחות במצב השוק הנוכחי. למתכנתים טובים קל מאד היום למצוא עבודה, וזה לא ממש משנה אם התואר שלהם הוא במדעי המחשב נטו, או במדעי המחשב עם מתמטיקה, או במדעי המחשב עם פסיכולוגיה. מה גם שאחרי כמה שנות עבודה בתחום, הנסיון המקצועי הרבה יותר נחשב מהתואר שהאדם למד או לא למד.

יש גם משרות שיכולות לשלב בין שני התחומים. ממה שאני מכיר, חברות שמפתחות מוצרים בתחום עיבוד שפה טבעית מעסיקות הן חוקרים והן מנהדסים, כשהחוקרים כותבים אב-טיפוס והמנהדסים הופכים אותו למוצר מוגמר. אני מניח שעם תואר בבלשנות חישובית אפשר להשתלב בשני התחומים, תלוי בהעדפה שלך ובכישורים שתפתחי.

אני מאמין שתואר צריך ללמוד כדי להרחיב אופקים ולא רק כדי למצוא תעסוקה. אני לא יודע מה אפשרויות התעסוקה בתחום הבלשנות, אבל אם אין לך בעיה לעבוד במחשבים וללמוד בלשנות בשביל הנשמה, איך לך שום סיבה להיות מודאגת. אני מכיר מתכנתים שאחרי תואר ראשון במדעי המחשב החליטו להמשיך לתואר שני בספרות אנגלית או בהיסטוריה תוך כדי עבודה במחשבים למחייתם, כי הם מאמינים שאדם צריך להיות משכיל ורחב אופקים, וזה עדיף מלהתמקצע בתחום צר.
 
למעלה