בלתי משויך

תפוח21

New member
בלתי משויך

שלום

שירתתי ביחידה קרבית במילואים (חי"ר) במשך כ- 15 שנה.

לאחרונה ועדה רפואית הורידה את הפרופיל שלי ל- 45.
כעבור כשבוע התקשרו מהיחידה ושאלו אם אני מעוניין להמשיך לשרת ביחידה בהתנדבות וסירבתי.

לפני כחודש וחצי קיבלתי צו מילואים לחודש הבא עם הערה שזה כרוך בהסכמתי.
לא יצרתי איתם קשר ולפני מספר ימים קיבלתי צו ביטול (חום).

התקשרתי לאחרונה לקישור, והפקידה אמרה לי שאני נמצא בסטטאוס שמסתיים ב- "בם" (בלתי משוייכים כנראה), ואני לא אקרא למילואים יותר עד לשיבוץ מחדש או קבלת פטור מצה"ל.

היא לא ידעה לומר לי כמה זמן יכול להימשך הסטאטוס הזה,
שאלתי אותה אם זה יכול להימשך שנים, היא לא ידעה לענות.

הפקידה שדיברתי איתה הייתה נשמעת לי חדשה, ולכן 4 שאלות אליכם:

1. איך נקרא בדויק הסטאטוס שהיא אמרה שאני נמצא בו? "???בם"?
2. מהידע שלכם כמה זמן אני יכול להישאר בסטאטוס הזה?
3. האם כל פעם יקראו לי למילואים ויבטלו את זה או שלא יקראו לי יותר עד לשיבוץ מחדש או קבלת פטור ?
4. האם היחידה עדיין יכולה לקרוא לי במקרה של גיוס כללי או אישור של אלוף ?

תודה !

אושי231

New member
תשובות

1. איך נקרא בדויק הסטאטוס שהיא אמרה שאני נמצא בו? "???בם"? פלוגת ב"מ- פלוגת בלתי מתאימים, בתוכה משובצים כל החיילים בגדוד שלא מתאימים- למשל כמוך שיש לך פרופיל עורפי ביחידה קידמית. בזמן חירום החייגן האוטומטי לא קורא להם.
2. מהידע שלכם כמה זמן אני יכול להישאר בסטאטוס הזה? יכול לקחת ימים ויכול לקחת שנים, זה מאוד תלוי בכמה מהר עובדים אצלכם וכמה חשוב להם לגרוע אותך כדי לקבל חייל חדש במקומך
3. האם כל פעם יקראו לי למילואים ויבטלו את זה או שלא יקראו לי יותר עד לשיבוץ מחדש או קבלת פטור ?אי אפשר לדעת, בד"כ שולחים צו ואם החייל רוצה הוא מגיע. אם הוא לא רוצה- הוא לא מגיע
4. האם היחידה עדיין יכולה לקרוא לי במקרה של גיוס כללי או אישור של אלוף ?רק אם תחתום על הצהרת התנדבות. אם אתה לא חותם, אי אפשר לזמן אותך בשום מצב למעט ראיון לועדת מיצוי

ב"מ?

אף פעם לא נתקלתי בפלוגה כזאת...מכירה ב"נ ו-ב"ק, הסיפור פה מתאים לב"נ. (בלתי נקראים, לא בשגרה ולא בחירום, הוראה חיצונית ולא שהמגד\מחט מחליט להקפיא את הבנאדם)

אושי231

New member
היום יש רק ב"נ ו- ב"ק. פעם היה ב"מ

אבל היום זה לא כל כך נפוץ.
פרופיל עורפי בכל מקרה לא נכנסים לב"נ כי הם לא עומדים ב- 16 סיבות אפשריות להורדה ל- ב"נ.

האמת שאף פעם לא התעסקתי עם ב"נ

אני אומנם זוכרת את הקלסר והמסך אבל לא הורדתי אף פעם מישהו לבנ או החזרתי אותו לפלוגה לכן אני לא זוכרת את הסיבות האפשריות, אבל בוודאות אני זוכרת שהיו לנו אנשים שאחרי וועדה רפואית (או בזמן, אחרי שוע"ר נתנו הוראה) הם שובצו בפלוגה ב"נ.
אני זוכרת מקרה ספציפי ממש טרי, של אדם שקיבל פרופיל 21 ושובץ לפלוגת ב"נ. הוא הוזן לטקס פטור ממילואים ואחרי שבוע (אפילו פחות) מקבלת הפרופיל החדש הוא נהרג בתאונת דרכים...זה היה מקרה עצוב והרגשנו מאוד לא נעים בקישור על ההזמנה לטקס פטור שהם יקבלו צמוד למוות של אותו אדם...אומנם אלה ההנחיות של המשרד אבל זה קצת צובט בלב לדמיין אותם מקבלים את המכתב.

תפוח21

New member
אושי צודקת, התקשרתי שוב

הפקידה אומרת שזה מסתיים באות "מ" לא "נ".
אבל הפקידה אמרה שאני כבר לא שייך לגדוד.

תפוח21

New member
הם קוראים לזה רב"ם

לאחר משחקי מילים של 2-3 דקות, אניי מניח שהאות הראשונה מייצגת את המילה רשימה.
:=)

אף פעם לא אהבתי את הקיצורים הצבאיים חח

למעלה