בלתי נסבל!!! תקראו...

snupi28

New member
בלתי נסבל!!! תקראו...

מדובר בחצייה נוספת של הגבול הכל כך עדין, שבין בידור טלוויזיוני שנון, חכם, ומצחיק, לבין בידור טל–ביזיוני נחות, רדוד, משחית, צמא ספינים ופרובוקציות (מאמר זה עדות להצלחתו), פרובוקטיבי, אלים, והפעם גם מצפצף על החוק. מי מכם שצפו בתכנית האחרונה של "בלתי נתפס" בערוץ 10, וודאי נדהמו כשראו שתחת חסותו של ערוץ מסחרי, האמון על כללי המוסר והאתיקה, מופיע מנחה התכנית נמרוד הראל, ומלמד תחת עינה הפקוחה של המצלמה את חבריו ואתכם הצופים בבית, כיצד לגנוב! החלק הבלתי נתפס בתכנית מתואר היטב בתקציר התכנית כפי שמופיע באתר ערוץ 10: "אומן החושים נמרוד הראל בחר קבוצת אנשים שומרי חוק אשר יעברו סדנת נוכלים מקצועית. המטרה: לעקוץ את מרכז היהלומים הישראלי. במהלך הפרק חושף נמרוד את השיטות בהן משתמשים נוכלי הרחוב ומלמד את הצופים כיצד להתגונן מפניהם". מר הראל היקר, האם "עוקץ" הייתה המילה המתאימה ביותר למקרה בו שתי עלמות חן מצליחות לגנוב ממוכרת תמימה טבעת שעלותה עשרת אלפים דולר?? האם באמת רצית ללמד את הצופים כיצד להתגונן מפני נוכלות שכמותן?? אם כן, מדוע קראת לכך סדנת נוכלים? ועוד מקצועית! האם באמת רצית ללמד את הצופים להתגונן מפני גנבי יהלומים? אם זה היה קהל היעד שלך, כנראה שהרייטינג בתכניתך היה נמוך. אני יכול לשער גם שמאוד רצית לעזור לאנשי המכס באיתור אותו ישראלי "תחמן" העובר במסלול הירוק. אם אתה כל כך מבין בזה, אולי תעזור למשטרה ותלמד אותה שיטות כיצד לזהות אסיר המתכנן לברוח מהכלא? הרבה יותר מעשי. לרגע גם ניראה כי למולנו נגלה מנהיג חברתי חדש, הבא לעזרתם של המלצרים המסכנים וקשיי היום, אך ההיפך הוא הנכון, מדובר בשיטה המלמדת אותנו כיצד לרמות את המלצר, ושבסוף גם ישלם לנו ויתנצל מעומק ליבו על עגמת הנפש שנגרמה. בעודי מנסה לשנן את שיטות תורת הנוכלות, ניצב מולי מנחה התכנית "היום שהיה", גיא זוהר, ובשיא האירוניה, מציג סרטון בו נראים תלמידים, כשהם נותנים צ`פחה למורה במהלך השיעור ומציגים בפניו חיתול משומש (נמרוד עוד היה עושה מזה "סדנה התגוננות למורה"). גיא ממשיך ושואל "מי אשם בכך?" ומשאיר את כולנו במתח. "אנחנו", הוא עונה. חשבתי שכוונתו לתקשורת בעודו מצביע על עצמו, אך לא, כוונתו הייתה ל "אנחנו ההורים" ומציג ממצאים המאששים את דבריו. פתאום הבנתי, שהסיבה לקיומם של נוכלי רחוב נובעת מכך שהוריהם נטשו אותם. אם כך, נשאלת השאלה, האם זה מה שאנו רוצים לראות? האם לכך פיללנו? אם כך מוצג היום שהיה, אז טוב שהיה. אם הגנב לא היה התקשורת בכבודה ובעצמה, וודאי היו עושים מזה מטעמים בשומר מסך או בכלבוטק ועוצרים אותו. בדיוק כפי שלא התפלאתם כששמעתם על הילד שהתעלף לאחר שניסה לחקות את אחד ממשתתפי תכניתו של אורי גלר, כך וודאי לא תתפלאו אם תשמעו מחר על חבורת נערים שנתפסה במרכז היהלומים הישראלי, כשהיא מנסה ליישם שיטה שלמדה בתכניתו של הראל. אך אל דאגה, נמרוד וודאי יזקוף זאת לזכותו.

sharonLOVEadi

New member
קצת הרבה..

מה אתם לוקחים את זה קשה?.., חח כולה תכנית טלויזיה תהנו ואל תקחו את זה קשה..

johnnygoodboy

New member
די לצביעות

כדי לענות לך אני בכלל יתחיל באחד מהסרטים שאני הכי אוהב. הסרט "העוקץ הגדול" זכה בכל אוסקר שיש. כשראיתי אותו אני זוכר שפשוט נדלקתי על כל מה שקשור בעוקצים וכמה זה קל לעשות את זה, ואפילו קצת שקלתי לעשות עוקץ משלי כמו בסרט (הסרט מדגים כמה עוקצים מעולים). אחרי זה ראיתי עוד סרטים כאלו (יש מלאן) כמו אושן 11 וכמו שם המשחק. בכולם מלמדים איך לעשות עוקץ ומראים כמה זה מגניב. אבל אף פעם לא ניסיתי באמת לעשות עוקץ. אתה יודע למה? כי אני לא פסיכי ולא גנב. זה שזה מגניב לעשות עוקץ (ובניגוד לסרטים בתוכנית של נמרוד החזירו הכל ונשבעו לא לגנוב יותר, כאילו הפכו את הכל לבדיחה) זה לא אומר שאני אלך עכשיו לעשות עוקץ על אמת. זה שמדגימים משהו ומראים כמה זה מגניב (כמו לנהוג עם שק על הראש או כמו רולטת חיצים המסוכנת ועוד) זה לא אומר שאני אלך לעשות את זה עכשיו. ואני אגיד אפילו יותר מזה: את כל העוקצים שראיתי בתוכנית של נמרוד ראיתי כבר בסרטי קולנוע. נמרוד רק הראה כמה זה פשוט לעשות אותם ואיך כל אחד יכול והדגיש ממה כדאי להיזהר ועל מה לסמוך (על האינטואיציה שלך, וזה ממש נכון). יש תוכנית באנגליה שקוראיים לה Hustle שהיא מאוד מצליחה והיא עושה פרק אחרי פרק מה שנמרוד הראה בפרק של העוקץ, נמרוד רק הראה לנו מן דוגמית של מה שאפשר לעשות. אם בעקבות זה אתה או מישהו שאתה מכיר ילך לגנוב אז אתם גנבים מלידה. כמו שאם מזה שראית מישהו נוהג עם כיסוי עיניים תיסע גם אתה עם כיסוי עיניים אז אתה פסיכי. ברור שזה מגניב לגנוב, כולנו חושבים כך, אז בואו לא נשחק אותה כאילו זה לא, ובתכלס בכל הסרטים אנחנו תמיד לטובת הגנבים ותמיד מקווים שהעוקץ יצליח, ועל זה נראה לי שנמרוד שיחק בפרק העוקץ. אבל שלא כמו בסרטים בתוכנית של נמרוד כל מה שנגנב הוחזר לבעלים שלו וכל העוקצים נחשפו והוא נתן לצופים טיפים, והכל הפך למן בדיחה כזאת שהאמת? הוציאה לי את החשק לעשות את העוקצים האלה, כי הספיק לי לראות אותם על המסך. אז די לצביעות.

kakroto

New member
השיטות כבר מוכרות בעולם, ותאמיני לי

שרוב האנשים שעושים דברים כאלה , כבר מכירים שיטות כאלה ועוד מלא אחרים. גם לפני כמה זמן היה את התוכנית שמסבירה על גנבים ואיך הם פועלים. שתאמיני לי , הרבה יותר מזיקה מהתוכנית של נמרוד. יש גם מלא דברים באינטרנט שאפשר ללמוד. כמו סרטים של דיוידי שאפשר להוריד - שמסבירים על איך פורצים מנעולים ומכוניות. על איך מתניעים מכוניות בלי מפתח. איך פורצים למכונת משקאות בלי מפתח. איך ליצור כלים משלך לפריצת מנעולים. בגלל זה פושעים כבר מכירים דרכים. והיחידים שלא מכירים תדרכים הם אנשים שלא מתכוונים להשתמש בידע בשביל להשתמש בו נגד מישהו - ואליהם מיועד התוכנית. ובנוגע לנוכלים - צריך רק לראות שומר מסך או כלבוטק בשביל לראות דרכים שפושעים מוצאים בשביל לגנוב כסף. כמו קטע שאני זוכר שהראו ממזמן שזייפו חתימה של מישהו(משהו דיי נפוץ) אבל הקטע החדש היה שהם עשו עקוב אחריי לטלפון של הבן אדם- ככה כשהפקידה בבנק תתקשר לאיש - השיחה תועבר לבן אדם אחר - חבר של הנוכל. בדרך כלל אימות דרוש כשזה על הרבה כסף. הם פרצו למשרד של הבן אדם ועשו לו עקוב אחריי. זה ההבדל בין גנבים פשוטים לנוכלים מניאקים כאלה. גנבים רגילים יגנבו את מה שהם שמים תיד שלהם. נוכלים ברוב הפעמים גורמים ליותר נזק. ואני לא מדבר על הנוכלים הטיפשים האלה שרואים בטלויזיה. אני מדבר על האלה - כשגונבים פלאפונים או מחשבי יד - הם לא ימכרו אותם - הם יעברו על האימייל וישחזרו מידע. או שיקנו מחשבי כף יד או פלאפונים מיד שניה ויעברו על מידע. היה פעם מישהו שעשה את זה כדיי לראות איזה מידע ישיג. הוא נפל על מידע של חשבונות בנק . על עיסקה שחברה ששוה מיליארדים הולכת לעשות. על מידע אישי ועוד דברים. ועוד לא דיברתי על מחשבים... וזה דברים שכל ילד מסוגל לעשות.

FLIKK4

New member
בלה בלה בלה תחסום

טום מנהל הפורום הוא דחליל מסריח

למעלה