בלת"מ - זהירות!

סליפר

New member
בלת"מ - זהירות!

אנשי בלת"מ יקרים! עד כמה שהבנתי את התנועה ומטרותיה, הרי שכוונתכם היתה להלחם בתופעה הרווחת במקומותינו, של יחס לאנשי המילואים כאל "ציוד מתכלה". אני הבנתי שמדובר באנשי מילואים (חיילים ומפקדים) אשר אינם קוראים לסרבנות אך נלחמים במצב בו אנו כולנו "אזרחים סוג ב´". אך שימו לב מה קרה: פורום זה הפך לפורום השתמטות ממילואים. "איך אני יכול לא לעשות מילואים?" שואל הכותב הממוצע...וחבריו המשתמטים מספקים לו תשובות... נציג התנועה הזוכה לזמן מסך בחדשות מאיים שכל המילואימניקים יביימו "כאבים בחזה" ויורידו פרופיל... עד כמה שאני מבין - לא לילד הזה פיללתם... מאבקכם הצודק מתמסמס לו לאיטו כאשר רטוריקה כזו מושמעת. חכמים הזהרו בדבריכם.

המסר הוא

במסיבת העיתונאים הוסבר לכתבים כי מאחר שכל איש מילואים שיתמיד "לשחק" על בעיות רפואיות יוכל להשתמט ממילואים, יש להתמקד בשיטת "הגזר", כלומר שעל המדינה לדאוג לכך שאנשי המילואים ומשפחותיהם לא ייפגעו כלכלית, תעסוקתית ואקדמית ובמקביל יש לתגמלם. לצערנו, המשפט על כאבים בחזה זכה לפרשנות מטעה מצד הכתב שהציג את בלת"מ כתנועה שנותנת עצות כיצד להשתמט

המסר הנכון הוא

במסיבת העיתונאים הוצג כי מאחר שכל חייל שיתמיד "לשחק" על בעיות רפואיות דוגמת כאבים בחזה, יוכל להשתמט ממילואים, על הממשלה לנקוט בשיטת "הגזר" ולדאוג לתגמל את אנשי המילואים ולדאוג שלא ייפגעו הם ומשפחתם כלכלית, אקדמית, אישית ותעסוקתית. לצערנו דרך הצגת הדברים של הכתב הפכה את המסר על פיו ויצרה משמעות מוטעית

למעלה