בל"א שבוע שלישי.

mיטלמן

Well-known member
יש דף פייסבוק בשם "כאן מדברים על בואו לאכול אתי", חם לי מדי ומוקדם לי מדי להפעיל אפילו גלגלון מח קטן,
אבל, אתמול תוך כדי "בישול" ארוחה,
אמר עומר המארח (תוך שהוא מנגב את השיש עם ניר טואלט מגליל שהחזיק בידו) שנדמה לו שאין נייר בשירותים,
לא היה, היו מגבונים, אמרה אח"כ אחת המשתתפות.
מלבד הענין האקולוגי, יש בבית המארח לפחות 20 אנשי הפקה שונים ביום הארוח, לא ראו לא שמעו לא הלכו לשירותים?
פרובוקציה לשמה.

דקל נור*

Well-known member
אני לא נגעלת בקלות אבל אתמול לא הייתי רוצה לשבת ליד השולחן. רק המכנסיים המלוכלכים שלו הוציאו לי כל תאבון.
קראתי שהוא עובד בדיגיטל של "כאן" אז משערת שהיה חסר להם מתמודד קונטרה לשאר המתמודדים שם ושכנעו אותו להצטלם ואמרו לו תשאיר את הבלגן הלא חינני ואל תנקה לפני הצילומים.

אבח"י

Well-known member
טרם הספיקותי. אני מבנג'ג' רק ביום רביעי, לפני השינה.
מבטיח אז לכתוב.

אבח"י

Well-known member
אז אתמול הקדשתי את הזמן.
נדמה נעלם לו המתח העדתי לגמרי. רק עומר היפיוף, הכועס, הקורבן "המזרחי" הנצחי [אין להם כבוד לספה שלי, מי הם שיחליטו אם אחליף ספה, יש לך בית תל אביבי ל-יעל בסיור הפרטי] נשאר.
המתחים מופקים מהאופי של הדמויות השונות.
אתחיל בזקנה הקרציתית שממטירה רעלה סביב סביב ממרומי "ראש השולחן", יעל השוטרת, כמו שעומר סיכם. החוצפה שלה להתישב בראש שולחן, כמו "מגיע לה" [זקנת השבט נקראה ע"י המדענית בציניות אכזרית], אותה מדענית שבערב הראשון שלחה אותה לשבת במקום שלה. בישול נלעג, שאפילו בעיתונים הנחותים ביותר, חינמונים, כבר לא מציעים אותו. "זו דעתי" וככזו יש לפעול על פיה [מה זו הליכלוכיאדה הזו, היא פונה לעומר]. היא סופר מודרנית כי היא ושלומי מקיימים יחסי מין, בקיצור אישה דוחה ומגעילה במיוחד.
לפני הרעלנית הזו, היתה הפולניה הגאה, שבישלה נהדר, קיבלה 35 נקודות, ועומר רצה/רוצה להפוך לנכד שלה/לבן שלה. [עומר גילה לנו שבגיל 19 עזב את הבית, שאמא שלו לא ידעה לבשל... מענין אם בכלל זכה לקבל טלפונים מאחיו השונים או הקרובים אחרי הערב שלו.]
וביום השני עומר אירח אותם. מי שבחייו לא היה סטודנט ירושלמי לא מכיר את מעונות הסטודנטים בנחלאות, את הלבוש הטיפוסי, את המעיל ארוך, בגדים די מוטנפים, זה חלק מהקסם הירושלמי, את הבישול באזור קטן שלא סובל מניקיון מיוחד, ואת סטלנות-העל. נחנקתי כשראיתי איזה סלט הוא הכין, נראה כמו "ביס סלט" לעצמו. הסטייקים, מה מצפים, באמת, מבחור בן 30 שחי בנחלאות. הבית מטונף, מזל שהמצעים אינם מלאים בכתמי זרע. בהחלט מתוק, אבל לא לאימוץ, הוא יעשה צרות.
המדענית הכוסית, שחיה בסרט "ברבי" כנראה, ולא מבינה שהיא כבר לא עושה רושם על אף אחד בהופעה שלה הסותרת את מקצועה ורמת ההשכלה/החכמה שלה. יש בה חוסר מודעות, והעובדה שהמכשפה יעל התבייתה עליה, היא ששתיהן דומות להחריד זו לזו. ההבדל מהמכשפה הרעה, שהיא הגיעה לגיל בו לא מתנצלים יותר, כפי שנאמר.
ונותר החרד, "גרוש ללא" שרוצה שיכירו אותו כאדם ללא מסכת ה"חרד" ועוד מחסידות גור, אחת החסידויות הקיצוניות והמסוכנות שקיימות. [אגב, בקדימון, נראה שבאו לדפוק לו על הדלת והוא בהתקף חרדה קשה.] כשאצפה בפרק אכתוב עליו. אגב אין ספק שמירב, הגברת שבישלה ביום שלישי תזכה.

צליליתה1

Well-known member
אני תוהה אם יעל אמיתית, או דמות, שכתבו התסריטאים
(הייתי מתה לשחק את הדמות)
המשתתפת האולטימטיבית לתוכנית: יהירה, מתנשאת, דעתנית, בורה, מטומטמת והכי חשוב , בלי טיפת מודעות עצמית.
קשה לי להאמין שמישהי בגילה, שמהרמזים אפשר להבין שהיא לאלגמרי חסרת השכלה או במצב סוציו אקונומי מאתגר, לא הבינה שהתפריט שלה פארש. לעומת זאת, כהמשך איפיון הדמות הבדיונית קלע בול בפוני.

בכל מקרה, אני מהמרת, שעוד שנים רבות נשמע ״ירושלים של זהב״

דקל נור*

Well-known member
המשתתפת האולטימטיבית לתוכנית: יהירה, מתנשאת, דעתנית, בורה, מטומטמת והכי חשוב , בלי טיפת מודעות עצמית.
קשה לי להאמין שמישהי בגילה, שמהרמזים אפשר להבין שהיא לאלגמרי חסרת השכלה או במצב סוציו אקונומי מאתגר, לא הבינה שהתפריט שלה פארש. לעומת זאת, כהמשך איפיון הדמות הבדיונית קלע בול בפוני.

אני חשבתי על ילדיה. בהכירם את "הסחורה", מה חשבו כשהודיעה להם שהיא משתתפת בתכנית? האם ניסו להניא את אמם? מה הם מרגישים כשהם קוראים כיום את התגובות?
אגב, ככל שמתקדם השבוע, אני הכי פחות מסמפטת את החומצה הבלונדינית ממעלה אדומים.
כשעומר אמר למצלמה שהיא ממעלה אדומים והוא, מאידך, מהגבעה הצרפתית, התכווצתי.

אבח"י

Well-known member
אני חשבתי על ילדיה. בהכירם את "הסחורה", מה חשבו כשהודיעה להם שהיא משתתפת בתכנית? האם ניסו להניא את אמם? מה הם מרגישים כשהם קוראים כיום את התגובות?
למה התכווצת?
שתיהן הרחבות של ירושלים עד 1967/8.
משום מה הגבעה הצרפתית לא הצטיירה כשכונת עוני, פסגת זאב, בחלקים מסוימים בוודאי.
מעלה אדומים - רק הבוגרנות והמעמד החברתי בעל האפשרויות נדד לשם.

דקל נור*

Well-known member
למה התכווצת?
אבחי, עזבת את העיר לפני שנים רבות. אתה לא מעודכן.

סופהו 1

Well-known member
למה התכווצת?
גם אם יהרגו אותי, לא אצליח לשנן את שמות ומיקום השכונות בירושלים (למעט כמה שחשובות לי) אבל מעלה אדומים? נחשבת הרחבה של ירושלים?

אבח"י

Well-known member
hruakho r
גם אם יהרגו אותי, לא אצליח לשנן את שמות ומיקום השכונות בירושלים (למעט כמה שחשובות לי) אבל מעלה אדומים? נחשבת הרחבה של ירושלים?
ירושלים רבתי - בוודאי. "מטרופולין ירושלים". [כולל גם נווה יעקב, אגב]

mיטלמן

Well-known member
נתת לי רעיון,
לא שייך לעניין בכלל.
אם הייתי יכולה למצוא דרך לשלוח לילדיו של מישהו את מוצא פיו/מקלדתו כאן בתפוז,
היה בא גואל לנו ולציון.

mיטלמן

Well-known member
יש משהו בדבריך,
אבל המחשבה ישנה,
לנכדים? אולי יצאו תותים? תות עץ?

סופהו 1

Well-known member

גם אני תוהה.
האם משקיעים בלחפש דמויות הזויות יותר ויותר, או פשוט, כפי שכתבת, זו דמות שכתבו התסריטאים.

mיטלמן

Well-known member
'צטערת,
לא מאמינה לאף מילה,
אחרי מופע האימים עם דובי (ממש בהתחלה אתמול),
ואחרי שכתב והתראיין למרות הכל (לא נכנסתי, לא מאמינה לו ולהפקה).
כתבו בתחילת העונה שישנם בכל בית מארח לפחות 20 אנשי הפקה בכל יום הארוח, אז הוציאו משם גבר עם מצלמה, וואלה יופי.
ואני לא מאמינה רק לאחר שהעובדות לכאורה או לא מוטחות לי בפרצוף.

אבח"י

Well-known member
עונה 7, שבוע 3, פרק חמישי
.
הכי ציער אותי, שלא קיבלנו מידע מסוג ה-אפילוג - מה קרה לדובי ביום שישי בבית הכנסת.
למעט עומר, שלא הקשה קושיות מיותרות על דובי, אולי בגלל שהוא מכיר חרדים מנחלאות ומבין לעומק, עד כמה שיכול הוא, את החלום של דובי, השלישייה עטה עליו בשאלות, הצעות ובגדול: "הוא בישל את הדייסה".
הפתיע הסירוב לשמוע עגה חילונית מפיו של חרד: יש לי חלום, הוא חזר לפחות פעמיים. "חולמים במיטה" נענה בתקיפות בלתי מתפשרת, ואם לא הבנו היה המשך: איך הוא יפרנס את ילדיו עם חלומות?
הצורך לדעת אם הוא שלם עם עצמו, לאחר הנקישה על הדלת בוטא שוב ושוב, ללא תמיכה באדם, כמו "נזרק" לכלבים/לזאבים.. זב"שו. רק עומר יכל לגלות אמפאתיה, וגילה.
הבורות ביחס לאידיש מצחיקה, הרבה אלפ'ים, הרבה נונ'ים, נשמע בכייני קצת. לא הופתעתי שלקראת הסיום החליטו שמגיע לנו עוד קצת מהעימות טל-יעל. לא לוקח צד, כי שתיהן נקבות אלפא, רגילות שקופצים לדום מולן. העלבון "לבורנטית" בעיקר שיקף את המעליבה, אמר עליה הרבה יותר ממה שהיא אמרה על עצמה.
סה"כ, שבוע נחמד. ברור לחלוטין שנעשתה עריכה קיצונית, שהושארו שולי ויכוחים, ושנעשה ניסיון כן להציג את האנשים במיטבם.

דקל נור*

Well-known member
עונה 7, שבוע 3, פרק חמישי
.
הכי ציער אותי, שלא קיבלנו מידע מסוג ה-אפילוג - מה קרה לדובי ביום שישי בבית הכנסת.
למעט עומר, שלא הקשה קושיות מיותרות על דובי, אולי בגלל שהוא מכיר חרדים מנחלאות ומבין לעומק, עד כמה שיכול הוא, את החלום של דובי, השלישייה עטה עליו בשאלות, הצעות ובגדול: "הוא בישל את הדייסה".
הפתיע הסירוב לשמוע עגה חילונית מפיו של חרד: יש לי חלום, הוא חזר לפחות פעמיים. "חולמים במיטה" נענה בתקיפות בלתי מתפשרת, ואם לא הבנו היה המשך: איך הוא יפרנס את ילדיו עם חלומות?
הצורך לדעת אם הוא שלם עם עצמו, לאחר הנקישה על הדלת בוטא שוב ושוב, ללא תמיכה באדם, כמו "נזרק" לכלבים/לזאבים.. זב"שו. רק עומר יכל לגלות אמפאתיה, וגילה.
הבורות ביחס לאידיש מצחיקה, הרבה אלפ'ים, הרבה נונ'ים, נשמע בכייני קצת. לא הופתעתי שלקראת הסיום החליטו שמגיע לנו עוד קצת מהעימות טל-יעל. לא לוקח צד, כי שתיהן נקבות אלפא, רגילות שקופצים לדום מולן. העלבון "לבורנטית" בעיקר שיקף את המעליבה, אמר עליה הרבה יותר ממה שהיא אמרה על עצמה.
סה"כ, שבוע נחמד. ברור לחלוטין שנעשתה עריכה קיצונית, שהושארו שולי ויכוחים, ושנעשה ניסיון כן להציג את האנשים במיטבם.
עדיין לא צפיתי בפרק האחרון. מזל שכתבת עמום כהרגלך ולא ספיילרת לי.

למעלה