במדינה שהולכת לאיבוד הכל יכול לקרות

הניה 10

New member
נו שוין, ירידה תלולה במדריגות,
חוץ מקול יפה,לא מוצאת בו כלום, ממש צדיק הדור
לא לקחת זאת כביקורת או שנאה,,זו הבעת דיעה,לגטימית בפורם
יערב לכם היום,,אצא קצת להתאורר, מובן, אשמור על כללים,
 

הדסהש1

New member
אני מעולם לא הייתי מחסידיו

עוד לפני כל הפרשות עם הצעירות
ניחס שלו לנשים היה גועלי בעיני.הכסף עיוור רותו לגמרי.וכעט עם הבעיות כל האמרגן שלו מי יודע לאן הוא ירד..אבל ל"דרוש"להדליק משואה יש דרך ארוכה.אולי נקנאה שעידן רייכל קיבל
את הכבוד העלה לו את הפיוז..זה אומר הרבה על האדם שהוא.צנוע הוא לא!!!!
 

הניה 10

New member
לא מסוגלת להבין את תפוז,,,כבר היתי בפניםב ת.ד
ופתאום שוב אומרים סיסמא לא חוקית,,איך?? הרי היתי כבר עם הסיסמא הנל בפנים
נראה לי שמשחקים עם הכותבים אחרת ,איך פתאום שוב לא בסדר??
 

הניה 10

New member
השוקים באמת על הפנים,,בימים רגילים יש המון אנשים
ועתה נמנעים לבוא, ואצלהם כמדומני לא יקח חודש חודשים
בודאי הרבה הרבה זמן אנשים יפחדו להגיע
שיתנו לי בחינם, לשם אני לא נכנסת,,ואולי לתמיד חבל
מאד אהבתי לקנות בשוק מבחר גדול ואם יודעים היכן לקנות יותר זול
מי שלא יודע, היכן לקנות יתכן וישלם יותר,,והתבלינים , אך התבלינים
איך אהבתי אותם,,לא אותו דבר מה שקונים בסופר סל זה חיקוי של תבלינים
וגם מעורבבים,קניתי מהשקים שלמים ותחנטי לבד,,איזה ריח,,טרי, משאללה
 

יוליקה

Member
מנהל
מה עושים בהסגר מהקורונה

אופים לחמים ועוגות...
אני, הבת שלי וחתני והנכד









 

הניה 10

New member
איזה יופי גם אני אופה לחם אבל לא יוצא לי כל כך גבוה מה
הסוד??
 

יוליקה

Member
מנהל
אני יכולה לשלוח לך מתכון שהורדתי מהאינטרנט

אבל מי שמומחית לאפיית לחמים זו יהודית עדנה.
 

הני16

New member
נו שוין,,עכשיו אני הני16 הניה 8,,יוליקה ראיתי שהלחמים שלך י
יפים מאד, את יכולה כאן אם לא קשה לך לכתוב את המתכון
שלי לא יוצאים כל כך גבוה,
 

יוליקה

Member
מנהל
מתכון פשוט ללחם

מרכיבים:
כחצי חבילה קמח אפשר קמח לבן או קמח לחם... + 2 כוסות חד פעמיות
סוכר 2 כפות
מלח 2.5 כפיות
שמרים טריים 25 גר' (חצי שקית של שמרית) אפשר להוסיף גם 25 גר' משפר אפיה של שמרית
2 כוסות מים פושרים (אני משתמשת בכוסות חד פעמיות)
ביצה אחת
כחצי כוס שמן
אופן ההכנה
בתוך קערת המיקסר שמים קמח+סוכר+ מלח (בצד שלא יגע בשמרים)
+השמרים + ביצה והשמן. מערבבים לאט על מהירות נמוכה, ואז מתחילים להוסיף את המים מערבבים כ-5 דקות עד שמתאחד בצק יפה... גם אם דביק מעט...
מורידים את שארית הבצק מוו הלישה... ומדפנות הקערה... מאחדים אותו לגוש...
מורחים אותו בכף שמן מסביב... ומניחים להתפחה כשעה ואבעים דקות.
לאחר שתפח לשים אותו ביד שוב ונותנים להתפחה שניה... עד שמכפיל את גודלו.
יוצרים צורת לחם, או מחלקים לתבניות חד פעמיות ל-2-3... שוב נותנים לו לתפוח
ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים כ-50 דקות עד שמשחים.
ניתן למרוח את הבצק בביצה או בשמן זית לפני האפיה...
בהצלחה!!
 

הני16

New member
תודה יוליקה,,אני עושה בערך כך בלי משפר אפיה,
וגם בחום אחר 190 מעל 40 דקות
אולי בגלל המשפר והחום לא יוצא ללי גבוה אנסה לשנות את החום

אני עושה עם הקמח חצי קמח מלא, וחצי לבן קמח מלא גם לא נותן גובה
 

יוליקה

Member
מנהל
נכון הניה קמח חצי חצי זה טוב מאד!

תנסי בחום נמוך יותר, לחם לא אוהב מכת חום...
 

נימה3

New member
פתאום הסתבר לי שפה בקיבוץ אפשר להשיג הכל

יש פה מי שאופה לחם מחמצת יש פיצות ועוד תבלינים ופיצוחים וחומוס ועוגות מפוארות וקוסקוס טעים וגם סבונים ריחניים טבעיים. שלא לדבר על פרחחים ועציצים וירקות ובקיצור לא צריך לצאת מהבית הכל בהרמת טלפון מגיע אלי הביתה
 

tamarsharoni

New member
אפרופו עוגות בקיבוץ , או על טעם וריח אין להתווכח ,

כמובן שמקרה זה אנו מעיד על הכלל , סתם אפיזודה שקרתה לנו .
לפני כ3/4 שנים היינו בחופשה בצפון , וניצלנו את הזמן לבקר קרובי משפחה באזור . לארוחת צהרים , התארחנו אצל קרובי משפחה מדרגה ראשונה בקיבוץ ראש הנקרה . שתינו קפה , אכלנו דגי ים מול הים , נוף מדהים , אווירה מאד נעימה, היה מאד נחמד . בדרך חזרה לאוטו המארחת סחבה אותנו לקונדיטריה המקומית והמליצה בכל פה על עוגה שוקולד מסוימת , כזו שהיא קונה כל שבת , כי היא מעולה . o.k. לקחנו אותה , ראיתי קופסא של עוגיות שומשום שאני מאד אוהבת ולקחתי גם אותה . ואז התחיל "ויכוח " גם היא וגם אני עמדנו על "זכותנו" לשלם . הודנו למארחים ויצאנו לדרכנו למלון . בחדרנו , במלון , הכנו שתי כוסות קפה ופתחנו את עוגת השוקולד המיוחדת טעמנו וזרקנו לפח , היה לה טעם ממש ממש מגעיל .מזל שהמארחתשלנ ניצחה ב "הורדת הידיים" בקופה של הקונדיטוריה .
 

נימה3

New member
תמר, היה לך מזל רע עם העוגה, אבל עוגה אחת לא מעידה על הכלל

לרוב הקיבוצניקיות ידועות כאופות מעולות . בזמנו כאשר חדרי האוכל בקיבוצים היו פעילים חמש ארוחות ביום (כולל ארוחת עשר וארבע) החברות לא היו מבשלות אבל כן אופות בבית. יש לי כמה וכמה חוברות בהוצאה עצמית של קיבוצים ובהם עוגות נהדרות. היום אני כבר לא כל כך אופה אלא לעיתים רחוקות אז אין לי במה להתפאר.
 

tamarsharoni

New member
נימה , כבר בשורה הראשונה כתבתי

שהמקרה שלי אינו מעיד ..... אבל אם כבר מדברים על ארוחות הארבע בקיבוץ , אז אני זוכרת שהן כללו לחם שנאפה במאפיית המשק , תה ריבה וממרח אנשובי אנגלי שנקרא Tea time
 
למעלה