במה אפשר לשמן צירים בבית?

trilliane

Well-known member
מנהל
במקרה הזה צירים של מכסה האסלה, אבל בכללי, שאדע... בהנחה שאני מעדיפה להימנע מקניית שמן מיוחד, האם יש תחליפים הולמים ולא מזיקים?
יש בבית: WD40, תרסיס סיליקון, וזלין טהור, שמני מאכל (כולל שמן זית בתרסיס) ואולי עוד דברים שלא עולים בדעתי.

אשמח לטיפים, תודה. |4U|

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
במקרה הזה צירים של מכסה האסלה, אבל בכללי, שאדע... בהנחה שאני מעדיפה להימנע מקניית שמן מיוחד, האם יש תחליפים הולמים ולא מזיקים?
יש בבית: WD40, תרסיס סיליקון, וזלין טהור, שמני מאכל (כולל שמן זית בתרסיס) ואולי עוד דברים שלא עולים בדעתי.

אשמח לטיפים, תודה. |4U|
בגריז מעולה שנמצא בכל בית ואני מתכוון למרגרינה מכל סוג.

רשר

Well-known member
מנהל

אשמח לטיפים, תודה. |4U|
וזלין הטוב ביותר מאלו שיש לך
הכי טוב שמן למכונת תפירה כולם טובים למחיר אין כל השפעה על האיכות או על הכמות

trilliane

Well-known member
מנהל
וזלין הטוב ביותר מאלו שיש לך
הכי טוב שמן למכונת תפירה כולם טובים למחיר אין כל השפעה על האיכות או על הכמות
וזלין טהור מקורי (המותג) זה מה שיש לי. אם זה טוב, סבבה.
אני לא חושבת שאטרח לקנות שמן למכונת תפירה...
תודה!

רוני1955

Active member
תודה!
הבעיה עם וזלין או משחות אחרות לגירוז, שהן נשארות בחוץ ולא משמנות את המיקום עצמו. אני דווקא כן הייתי מנסה WD40.

חן 1111

Active member
תודה!
וזלין זה טוב אם אפשר לפרק את הציר ולמרוח עליו. אני הייתי דווקא משתמש ב-wd40 מכיוון שהוא חודר לכל מקום.

trilliane

Well-known member
מנהל
וזלין זה טוב אם אפשר לפרק את הציר ולמרוח עליו. אני הייתי דווקא משתמש ב-wd40 מכיוון שהוא חודר לכל מקום.
וזלין לא נכנס פנימה?
לפני הרבה שנים שימנתי בווזלין דלתות חורקות והן הפסיקו לחרוק (ושימנתי מבחוץ).

מסכים שוזלין מצוין כחומר סיכה לצירים, חוץ מהקושי בכך שאינו נוזל.
חשוב לשים לב ש-wd40 אמנם חודר היטב, אבל מתייבש ונעלם תוך כמה ימים/שבועות.

איזה שמן זה היה? (ובמה הוא שונה משמנים לבישול?)
נדמה לי (לא באמת זוכר) שזו לא היתה חברה אחת, אלא מוצר גנרי כמו "מיץ תפוזים". הכוונה לשמן מכונות רב תכליתי מבחינת הצרכים הביתיים - בעיקר שימון דברים זזים, כגון צירי דלתות, מנעולים, שרשרת האופנים, האקדח וכו'.
שמן בישול ממש ממש לא מתאים לצרכים כאלה. נכון שהוא חלקלק, אבל הוא גם נוטה לספוח חלקיקי לכלוך ואבק, ובמשך הזמן להתחמצן, ולהפוך לג'יפה סמיכה ודביקה.

trilliane

Well-known member
מנהל
נדמה לי (לא באמת זוכר) שזו לא היתה חברה אחת, אלא מוצר גנרי כמו "מיץ תפוזים". הכוונה לשמן מכונות רב תכליתי מבחינת הצרכים הביתיים - בעיקר שימון דברים זזים, כגון צירי דלתות, מנעולים, שרשרת האופנים, האקדח וכו'.
שמן בישול ממש ממש לא מתאים לצרכים כאלה. נכון שהוא חלקלק, אבל הוא גם נוטה לספוח חלקיקי לכלוך ואבק, ובמשך הזמן להתחמצן, ולהפוך לג'יפה סמיכה ודביקה.
מעניין. איך שמן לא למאכל לא סופח לכלוך/אבק ולא מתחמצן?

מעניין. איך שמן לא למאכל לא סופח לכלוך/אבק ולא מתחמצן?
תשובה חלקית - "שמן" זה שם מאוד כללי למשפחה גדולה של חומרים. ראי בלינק להלן הסבר על מקור הבדלים בין שמני מאכל, שמסייע להבין לפחות את הכיוון. בין היתר - אורך מולקולות, סוגי קשרים וכד'. בנוסף, יכול להיות הבדל בין אבני הבניין של שמנים צמחיים (מאכל) לשמנים מינרליים וסינטטיים (מכונות).

למעלה