בגריז מעולה שנמצא בכל בית ואני מתכוון למרגרינה מכל סוג.במקרה הזה צירים של מכסה האסלה, אבל בכללי, שאדע... בהנחה שאני מעדיפה להימנע מקניית שמן מיוחד, האם יש תחליפים הולמים ולא מזיקים?
יש בבית: WD40, תרסיס סיליקון, וזלין טהור, שמני מאכל (כולל שמן זית בתרסיס) ואולי עוד דברים שלא עולים בדעתי.
אשמח לטיפים, תודה.![]()
מי מחזיק מרגרינה בימינו? חמאה יש לנו מדי פעם, אבל היא לא נהיית מסריחה בחום?בגריז מעולה שנמצא בכל בית ואני מתכוון למרגרינה מכל סוג.
וזלין הטוב ביותר מאלו שיש לךבמקרה הזה צירים של מכסה האסלה, אבל בכללי, שאדע... בהנחה שאני מעדיפה להימנע מקניית שמן מיוחד, האם יש תחליפים הולמים ולא מזיקים?
יש בבית: WD40, תרסיס סיליקון, וזלין טהור, שמני מאכל (כולל שמן זית בתרסיס) ואולי עוד דברים שלא עולים בדעתי.
אשמח לטיפים, תודה.![]()
וזלין טהור מקורי (המותג) זה מה שיש לי. אם זה טוב, סבבה.וזלין הטוב ביותר מאלו שיש לך
הכי טוב שמן למכונת תפירה כולם טובים למחיר אין כל השפעה על האיכות או על הכמות
הבעיה עם וזלין או משחות אחרות לגירוז, שהן נשארות בחוץ ולא משמנות את המיקום עצמו. אני דווקא כן הייתי מנסה WD40.וזלין טהור מקורי (המותג) זה מה שיש לי. אם זה טוב, סבבה.
אני לא חושבת שאטרח לקנות שמן למכונת תפירה...
תודה!
וזלין זה טוב אם אפשר לפרק את הציר ולמרוח עליו. אני הייתי דווקא משתמש ב-wd40 מכיוון שהוא חודר לכל מקום.וזלין טהור מקורי (המותג) זה מה שיש לי. אם זה טוב, סבבה.
תודה!
וזלין לא נכנס פנימה?וזלין זה טוב אם אפשר לפרק את הציר ולמרוח עליו. אני הייתי דווקא משתמש ב-wd40 מכיוון שהוא חודר לכל מקום.
תנסי, מכסימום זה יצליח.וזלין לא נכנס פנימה?
לפני הרבה שנים שימנתי בווזלין דלתות חורקות והן הפסיקו לחרוק (ושימנתי מבחוץ).
רק לידיעתך: שמן מכונות תפירה עולה בערך 14 ש"ח...וזלין טהור מקורי (המותג) זה מה שיש לי. אם זה טוב, סבבה.
תודה!
זה לא המחיר אלא בעיקר הטרחה שברכישה.רק לידיעתך: שמן מכונות תפירה עולה בערך 14 ש"ח...
מה קרה ל"סתם" שמן ביתי שהיה נפוץ פעם, ונראה שה WD40 דחק את רגליו?מסכים שוזלין מצוין כחומר סיכה לצירים, חוץ מהקושי בכך שאינו נוזל.
חשוב לשים לב ש-wd40 אמנם חודר היטב, אבל מתייבש ונעלם תוך כמה ימים/שבועות.
הסתם = שמן 10מה קרה ל"סתם" שמן ביתי שהיה נפוץ פעם, ונראה שה WD40 דחק את רגליו?
איזה שמן זה היה? (ובמה הוא שונה משמנים לבישול?)מה קרה ל"סתם" שמן ביתי שהיה נפוץ פעם, ונראה שה WD40 דחק את רגליו?
נדמה לי (לא באמת זוכר) שזו לא היתה חברה אחת, אלא מוצר גנרי כמו "מיץ תפוזים". הכוונה לשמן מכונות רב תכליתי מבחינת הצרכים הביתיים - בעיקר שימון דברים זזים, כגון צירי דלתות, מנעולים, שרשרת האופנים, האקדח וכו'.איזה שמן זה היה? (ובמה הוא שונה משמנים לבישול?)
מעניין. איך שמן לא למאכל לא סופח לכלוך/אבק ולא מתחמצן?נדמה לי (לא באמת זוכר) שזו לא היתה חברה אחת, אלא מוצר גנרי כמו "מיץ תפוזים". הכוונה לשמן מכונות רב תכליתי מבחינת הצרכים הביתיים - בעיקר שימון דברים זזים, כגון צירי דלתות, מנעולים, שרשרת האופנים, האקדח וכו'.
שמן בישול ממש ממש לא מתאים לצרכים כאלה. נכון שהוא חלקלק, אבל הוא גם נוטה לספוח חלקיקי לכלוך ואבק, ובמשך הזמן להתחמצן, ולהפוך לג'יפה סמיכה ודביקה.
תשובה חלקית - "שמן" זה שם מאוד כללי למשפחה גדולה של חומרים. ראי בלינק להלן הסבר על מקור הבדלים בין שמני מאכל, שמסייע להבין לפחות את הכיוון. בין היתר - אורך מולקולות, סוגי קשרים וכד'. בנוסף, יכול להיות הבדל בין אבני הבניין של שמנים צמחיים (מאכל) לשמנים מינרליים וסינטטיים (מכונות).מעניין. איך שמן לא למאכל לא סופח לכלוך/אבק ולא מתחמצן?
מה שיוביוב אמר (מלבד שימון האקדח. לפחות בסביבה שלי השתמשו בשביל זה בשמן ייעודי).איזה שמן זה היה? (ובמה הוא שונה משמנים לבישול?)
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.