במה לעבוד?

spaysi8

New member
במה לעבוד?

היי חברים!

אני עוד מעט משתחררת, בשבועיים-שלושה הקרובים אני מקווה (רפואי)
ואני רוצה לעבוד.
תהיה לי בערך שנה לעבוד (אם אתקבל ללימודים של אוקטובר 13)
אני לא רוצה למלצר או לעבוד בחנות, עשיתי זאת מספיק וזה פשוט לא בשבילי.

חשבתי על עבודה כלשהיא במשרד.
יש לי את הנסיון מהצבא, אני יודעת לנסח מיילים ולהקליד מהר וכל הבולשיט הזה,
אני צריכה עבודה בישיבה בגלל המחלה שלי (לא טוב לי להתרוצץ יותר מידי)
ובכללי זאת עבודה שאני יותר רואה את עצמי נשארת בה שנה, בניגוד למלצרות שהמקסימום שאצליח לשרוד בכל מקום יהיה חודשיים.

אז.. יש למישהו רעיון?
עבודה משרדית מעניינת, שלא דרוש אליה ניסיון ספציפי בתחום (למשל במחלקה הטכנית של חברות הסלולר- דרוש נסיון, וחבל כי זה נשמע מעניין)
אני לא רוצה לעבוד בחברות סלולר בתור נציגת שירות מכל מיני סיבות,
אבל כל רעיון אחר יתקבל בברכה!

מציינת שאני גרה בזכרון, אבל יכולה להגיע לחיפה/חדרה/יקנעם/ת"א/וכו' (אם מישהו מכיר מקום ספציפי, יהיה מושלם!)

nata86

New member
לא מכירה מקומות ספציפייםץ את יכולה לכתוב

בגוגל "דרושים" והוא יתן לך אתרי דרושים. תחפשי שם עבודות. לפי איך שאני רואה מרחב גיאוגרפי שאת מחפשת בו די רחב ולא נראה לי שיהי לך קשה למצוא.
את יכולה לחפש גם בתחום אדמיניסטראציה, קופאית.

spaysi8

New member
השאלה היא..

במה להתמקד?
כי אני הייתי בעבר באתרים כאלה, ולא באמת חוזרים אליך.
אני רוצה לדעת במה להתמקד, או יותר טוב מזה, אם מישהו מכיר מקום ספציפי..

אבל כמובן שאם אין ברירה, בסופו של דבר אכנס לאתרים האלה..

Puskas

New member
שירות לקוחות טלפוני

או מזכירה באיזה משרד..
הייתי ממליץ לך ללכת לעשות תעודה של חשבת שכר ואז תוכלי לעבוד בזה ולעשות כסף נחמד.
אבל הכי פשוט זה שירות לקוחות טלפוני או מחלקת מכירות טלפונית בכל חברה בינונית או גדולה.

spaysi8

New member
חשבת שכר?

מה נדרש בשביל זה?
אין לי כח לעשות קורס אלא אם כן זה באמת משהו קצר או חלק מההכשרה בעבודה שאמצא..
שירות לקוחות טלפוני- יש לך מושג מאיפה להתחיל לחפש?
או כמו שנטע אמרה, באתרי דרושים?

Puskas

New member
חשבת שכר

זה קורס של שנה אחת, פעם בשבוע לרוב וזה לא קשה מדי אבל כמובן שאם אין לך שאיפה בעתיד להתעסק במשאבי אנוש, מנהל עסקים או משהו בסגנון אז חבל על השנה הזו.
אם עושים תעודות אז עדיף משהו שיקדם אותך בעתיד.

לגבי שירות לקוחות, הייתי ממליץ על YES שם הדרך פנימה היא יחסית לא קשה מדי (בניגוד לאורנג' ומרכז ההערכה המטורף שלהם).
אבל לא חייבים חברות גדולות (למרות שהן אלו שלרוב מגייסות יותר), יש כל מיני חברות ביטוח שאפשר להיכנס אליהן, תלוי איפה את גרה.
אני אישית הייתי ממליץ על חברת כוח אדם ולא רק כי הם יוכלו למקד אותך טוב יותר אלא גם כי לפעמים בחברות הגדולות הן נותנות עדיפות משמעותית למי שבא דרך חברת כוח אדם מסוימת על פני מי שבא לבד דרך האתר שלהם נניח.

אם תרצי אני אשלח לך קובץ שמסביר איך לכתוב בצורה נכונה קורות חיים ויאללה לכי עם זה לחברות כוח אדם (תנסי לפחות 3 חברות כי לכל אחת יש מאגר שונה של עבודות לרוב) ובהצלחה :)

Puskas

New member
בוצע

לא הייתי ממליצה לה על זה מכמה סיבות

קודם כל הקורס נמשך כמעט שנה והיא מחפשת עבודה לשנה הזאת, דבר שני כי עד כמה שאני יודעת היא מתכננת ללמוד אדריכלות וזה לא יקדם אותה לשום מקום ודבר אחרון כי בלי נסיון מאוד קשה למצוא עבודה נורמלית בתחום וצריך להתחיל בריצפה ממש אם בכלל, רוב האנשים שלמדו איתי בקורס עדין לא מצאו עבודה בתחום ועברו כמה שנים... פשוט אין מספיק משרות בטח לא לחסרי הנסיון (אני אישית התגלגלתי לתפקיד בתוך חברה ורק אז הלכתי לעשות את הקורס).

חוץ מזה באופן כללי בעבודות משרדיות לא ששים לקחת מישהי עם דד ליין של שנה... אלה אם כן מדובר בתפקידים שמראש מוגדרים זמניים/החלפה בחופשת לידה וכו'

אני דווקא הייתי מליצה להתמקד במוקדים שונים... זה יותר מתאים לעבודה זמנית...

Voodo Doll

New member
שירות לקוחות\מחלקת מכירות

זה להיות שק חבטות של לקוחות עצבניים. שקלתי את זה גם וכל מי שהי פעם התנסה בזה אמר שזה רעיון רע, אחרי 5 ימים בשירות לקוחות של הומסנטר הבנתי על מה הם מדברים. לא ממליצה.

Puskas

New member
לא בדיוק

לגבי שירות לקוחות טכני אני מסכים, זה די קשה אבל אני מכיר המון אנשים ששרדו שם 4-5 שנים וסה"כ היה להם סבבה לגמרי.
עבדתי שנה ב-YES וסה"כ זה באמת נסבל וזה גם הולך טוב עם לימודים.
לגבי מכירות דווקא זה שונה מאוד... למשל אחותי עבדה בחברת ביטוח ומכרה פוליסות וזה ממש לא צעקות ובלגן,
בדיוק ההפך, אנשים יוצאים מרוצים לרוב וגם המוכר מרוויח אחלה בונוסים על זה.

Voodo Doll

New member
טוף.. אין לי את הנסיון להעיד:)

יכולה רק לומר על שירות לקוחות טכני, יש סיבה שהם רוצים התחייבות לשנה.

Puskas

New member
ההתחייבות

ברמת העיקרון היא בגלל שהם משקיעים בעובד ומשבצים אותו בקורס שגם בו הוא מרוויח שכר מלא וכו'.
ברור שזה קצת טיפשי אבל תמורת הקורס שהם משקיעים בך, אתה נאלץ להתחייב לשנה.
אגב, אם פורשים באמצע הקורס אז אין קנס יציאה וכמובן אחרי חצי שנה הקנס מתחיל לרדת באופן מדורג.

Voodo Doll

New member
מה שהם מלמדים אותך

שווה הרבה פחות מהקנס יציאה שלהם. פשוט דרך להחזיק עובדים כי הם יודעים שאחרת אנשים יברחו. חוץ מזה שבכל עבודה לומדים משהו בהתחלה.
מזכיר לי שאחת העבודות הראשונות שהיו לי היה בחנות ספרים, והייתי עובדת גרועה אבל המעסיק פחד לפטר אותי כי לוקח לפחות חודש עד שעובד לומד איפה כל דבר נמצא..

Voodo Doll

New member
המלצה

תסתכלי בעיתון, תלכי לכוחות אדם. שם יש מספרי טלפון וחברות שבאמת מעוניינות להעסיק, בניגוד לאתרים שכמו שראית לא חוזרים או חוזרים אחרי חודשיים-שלושה.

spaysi8

New member
תודה!

תמיד חשבתי שחברות כוח אדם זה לאנשים עם הכשרה כלשהיא,
לא לחיילת משוחררת.
למרות שאמא שלי עבדה ביעוץ שם איזו תקופה אז יכלתי לשאול אותה ולא להניח שאני יודעת :p

Voodo Doll

New member
ממש לא! להיפך

אני עבדתי דרך חברות כוח אדם במשך שנתיים שלוש, ותמיד ראיתי חיילים משוחררים באים אליהם בשביל עבודה. בהצלחה!

למעלה