במה מתבטאת קפיצת גדילה

lulyK

New member
במה מתבטאת קפיצת גדילה

אצל תינוק שאינו יונק, אלא אוכל חלב שאוב ותמ"ל בבקבוק? אנחנו כבר בני חמישה שבועות וקצת, ואני מבינה שאצל יונקים יש קפיצת גדילה בשבוע 6 בערך. האם פשוט להתחיל לתת מנות גדולות יותר? לחכות ולראות לפי דרישה? האם יש דבר כזה "יותר מדי"?

לדעתי תחכי לדרישה

נוכחתי לראות, וכמובן לפי עצת רופא, שככל שנותנים בגיל הזה יותר אוכל כך גם יש להם יותר גזים. רוי אכל כמויות כ"כ גדולות שהאחות בטיפת חלב פה בנורבגיה אמרה לי לקצץ ולתת לפי החישוב שכתבתי כאן באחד השרשורים. אני מאד פחדתי שאני ארעיב אותו (הוא נולד 2.5 ק"ג וגם אמי לחצה עלי לתת לו עוד ועוד אוכל) אבל כשנתתי לו לפי החישוב כאבי הגזים ירדו מעט. עוד נקודה היא, אם את שואבת חלב את חרגישי פחות את קפיצות הגדילה אך בכל זאת עלייך יהיה להגדיל את הכמויות ע"י שאיבה צפופה יותר כמה ימים. את תוכלי גם להועץ בפורום ההנקה...אם שליז למשל (שהיא במקרה אחותי) ושואבת לבת שלה עד היום...13 חוד' !!!! בכל אופן אין לך מה לדאוג ...חכי עוד שבוע...וכמובן חוץ מקפיצת הגדילה הם מתחילים לחייך אלייך בגיל הזה וזה שווה ה-כ-ל !! אז תהני מכל רגע

lulyK

New member
תודה אמא של רוי, ועוד שאלה>

אם אני נותנת לפי החישוב, והוא רעב בסוף ההאכלה, מה עושים? לדעתי, בחלק מהמקרים הוא פשוט צמא, אבל אני מבינה שלא כדאי לתת מים בגיל הזה.

darcp

New member
קפיצת גדילה

אני "הלכתי" עם הילד, גם עם ביתי הגדולה וגם עם הקטן. הכנתי יותר בבקבוק, (אני לא הינקתי), ועשיתי יותר הפסקות לגרפסים כדי לבחון אם הוא רוצה עוד וארוחה אחת הוא אכל יותר, בשניה רגיל וראיתי שבסך הכל הוא אוכל יותר. מנסיון הם יודעים כמה הם רוצים וצריכים ואם הילד עוד רעב אז לתת קצת ולעשות הפסקה ולבחון. בהצלחה וגדילה נעימה

../images/Emo45.gif נכון מאד וחשוב לעשות הפסקות

אם את נותנת לדוגמא כמות של 100ml אני הייתי עושה הפסקות אחרי כל 30-40 לגרפס וראיתי שלפעמים רוי בכלל לא רצה לאכול.

אם את בכל זאת נותנת תמ"ל וגם כנ"ל

לגבי חלב שאוב ...תנסי להעלות את הכמות בקצת ולראות אם הוא אוכל הכל וזה תוך כדאי הפסקות גרפסים..חשוב מאד!! צמא/רעב הוא מקבל את הכמות הרצוייה מהחלב שלך וכן בידקי את כמויות החיתולים הרטובים ואת צבע השתן. זו היא האינדיקציה שלי במיוחד בקיץ!!! אם את נותנת תמ"ל הוא גם כך מקבל מים.

למעלה