במה עדיף עוז על אופק חדש ?

במה עדיף עוז על אופק חדש ?

עוז = 8-16 סה"כ 40 ש"ש משרה בחט"ב 24 שעות פרונטליות

אופק = 36 ש"ש משרה בחט"ב 23 שעות פרונטליות ובאופק אין חובה של 8-16

אם כך מה הם יתרונות עוז לתמורה על פני אופק חדש ???

להזכירכם .... פעם ביסודי 30 שעות פרונטליות היו משרה כיום 27 בתיכון היו 24 ונשארו 24

אשמח לשמוע מה יתרונות עוז לתמורה על אופק חדש ??

תודה

ארטור 1

New member
בנתיים ההשוואה מראה מי קילקל יותר .

האם וסרמן או ארז .

אם ארז שטען שגם כשיכור לא היה חותם על הסכם האופק ,אז אולי יסביר מה כן עבר עליו כשחתם על עוז לתמור .

אין לי צל של ספק שאופק טוב בהרבה מעוז .וסרמן קילקל פחות .

בכל מקרה למורים אין אפשרות בחירה.

כל מורי החטיבה והתיכון צריכים להשבית את

הלימודים בתחילת שנה הבאה

עוז לתמורה= פר שעה מקבלים הרבה פחות
מחייבים 8/16
קשה לעבוד ביותר מבית ספר אחד (מורים מקצועיים בתיכונים עובדים בדרך כלל בכמה בתי ספר)

of65

New member
כמו להחליף פרה בחמור.....

אין יתרונות אלא אם כן אתה קורא לתשלום של 1% לכל שעת שהיה - יתרון

למיטב ידיעתי, וייתכן שאיני מדייק.

איני בקיא בהלכות אופק חדש, אבל למיטב ידיעתי: תוספת השכר ביחס לעולם הישן גבוהה יותר, גמולי התפקיד מותאמים לתיכון (גמולי שעות לא נפגעים), ניתן לעבוד מעל משרה מלאה, ניתן לצאת לשבתון (באופק למיטב הבנתי עובדים 8 ש"ש גם בשבתון?), תוספת וותק ממשיכה, יש המשך צבירה של גמולי השתלמות (עד לגג גבוה יותר מהעולם הישן אך בקצב איטי יותר), יש גמול פיצול.

z i v1

New member
את העיקר שכחת, תוספת דרגות.

באופק כל 3-4 שנים מקבלים תוספת של 7.5% - 8.5% למשכורת.
בעוז אם הינך ממלא תפקידים תקבל 2% תוספת למשכורת עד 4 פעמים במשך כל הקריירה שלך.
ברמת הבדל שולי ולא משמעותי בין הרפורמות שאינך חייב להגיד.

אהה, ועוד משהוא שקראתי.

mazovera

New member
שאלה

מה פוטנציאל ההשתכרות באופק למשרה מלאה של מורה תיכון (אם היה מיושם בתיכון) בעל תואר שני בשיא הוותק, גמולים, דרגות וכיו"ב (נניח לאחר יישום מלא של תוספות עיני, אם זה רלבנטי).

מה הברוטו החודשי הגבוה ביותר שאליו יגיע במשרה של 100% ?

הבהרה: אינני מכיר כלל את תנאי הסכם אופק

z i v1

New member
שאלה מעניינת.

אין (ולא יהיה) אופק חדש בתיכון. וגם אם היה, זה לא משנה את חישוב המשכורת.

המשכורת הגבוהה ביותר באופק חדש למורה בעלת תואר שני בשיא הוותק הוא 16150 שקלים לא כולל תוספת עייני ולא כולל גמולי תפקיד.
אני מסופק עם בעוז אפשר להגיע למשכורת כזו, וזאת עוד כאשר בעוז עובדים כ- 20% יותר מאשר באופק חדש.

mazovera

New member
אפשר בהחלט להגיע

בעוז שכר למורה כנ"ל בשיא יהיה סביב 17 א' שקל (ללא עיני וללא תפקידים).
אם מדובר בבעל תפקיד ריכוז/חינוך יכול להוסיף עוד כ- 500-1000 שקל.
עם תוספת עיני, זה יגיע ל 18-20.

z i v1

New member
כמובן שלא ניסחפת...

א. כדי שמורה בעוז יקבל בלי עייני ותפקידים 17000 שקל הוא צריך להיות עם משכורת של כ- 13000 שקלים בעולם הישן לא כולל נסיעות עבור משרה אחת! אתה מכיר מורים כאלה?

ב. אם מדובר בתוספת תפקיד, זה קיים גם באופק וזה עוד על כלל המשכורת ולא על הבסיס כך שזה לא פחות.

ג. תוספת עיניי גם במשכורות המקסימום לא מגיע ליותר מכמה מאות שקלים, כך שלא הבנתי כיצד הגעת ל- 20000 למורה בעוז גם לפי חישוביך שלך.

mazovera

New member
לא נסחפתי

אל תשכח שמדובר בשכר בשיא וותק דרגות וגמולים. זה לא מתיימר לייצג את המורה הממוצע.

לשאלותיך:
א. כן, אך לא בדיוק - אל תשכח שתקרת הגמולים החדשה היא 18 ולא 16 וכן שיש תוספת דרגות קידום.
ב. תוספות ה"תפקיד" שלקחתי בחשבון הם גמולי הגשה לבגרות (4 אגב). אני לא יודע אם באופק ה"תיאורטי" הם היו משולמים גם כן בנוסף לשכר שרשמת. לא כללתי חינוך/ריכוז אותם רשמתי בנפרד.
ג. זה יכול להגיע ליותר ממאות שקלים- בסביבות אלף, במיוחד אם ישנן תוספות גם על תפקידים. כל הגמולים האחוזיים נגזרים מהשכר בתוספת עיני (ועוז).

יש לי קובץ סימולציה מפורט, אבל זה לא מסובך מדי גם בתחשיב גס וזריז:
שכר משולב בשיא 6,790 עליו נוספים כל התוספות ה"רגילות", עיני והעוז שמביאים אותו לכדי 11.3 א' שקל.
על סכום זה מחשבים את כל הגמולים האחוזיים (ללא תפקיד וללא פיצול זה מצטבר ל 45-50% - בגרות, הכשרות, תעודת הוראה, תואר שני, גמול השתלמות) ועוד דרגות קידום 8% על המשולב ותוספת 87.
כל הנ"ל מגיע לסביבות 18 עם עיני ולכ- 17 בלי עיני.
עם גמול חינוך וריכוז אפשר להוסיף לנ"ל עוד כ- 10% (על השכר לגמולים) - זה כבר עובר את ה 19.

כמו כן, יש תוספות שאינני יודע האם וכמה הן חלות בהסכם האופק - החזר ניכוי פנסיה 1% (כמעט על כל השכר), טלפון וביגוד

בכל אופן, רק עניינה אותי השאלה הזו כאינדיקציה. ההשוואה אינה רלבנטית - כפי שרשמת אין ולא יהיה אופק בתיכון.

z i v1

New member
חבל על הוויכוח, אך בכל זאת,

תוספות תפקיד של בגרות, אם היו באופק הם היו נלקחים מהשכר הכולל שהוא הרבה יותר גבוה מהשכר בעוז.

שעות ריכוז, חינוך וכ"ו שוב, זה מצטרף למשכורות הבסיס גם באופק ( מה שאני כתבתי זה בלי תוספות תפקיד.

תוספת עייני:
בעוז לתמורה תוספת עייני ניתנת רק על השכר היסודי של העולם הישן. אין תוספת רפורמה עוז לתמורה על תוספת עייני. ולען ערכה זה כמה מאות שקלים בודדים בעוז לעומת אופק שזה על כל המשכורת כולל תוספת אופק חדש.

ושוב, כדי להגיע ל-17000 בעוז בלי תוספת תפקיד (גם באופק יש תוספת למשכורת על תפקידים!!) יש להגיע ל-13000 בעולם הישן בלי שום תפקיד ובלי נסיעות עבור משרה אחת (לא משרה ורבע ולא משרה וחצי).
לא מכיר מורה שמגיע קרוב למשכורות האלו עבור משרה אחת. (אני מקבל הרבה יותר מזה בעולם הישן, אבל אני עובד הרבה מעל משרה אחת).

mazovera

New member
רק לדייק לגבי עיני

התוספת לא חלה רק על השכר היסודי - היא אמנם לא חלה על תוספת העוז עצמה,אך נלקחת בחשבון לחישוב כל הגמולים האחוזיים.
במבנה השכר של העולם ה"ישן" ובעוז (בניגוד למה שאני מבין ממך לגבי האופק) הגמולים הללו יכולים להצטבר לעשרות רבות של אחוזים (בדוגמה שהבאתי למשל כ- 50%) ולכן התוספת יכולה להיות גדולה יותר ממאות שקלים בודדים - גם אלף שקלים ויותר (כאשר תיושם במלואה).

לסיפא שלך, בתשובתי הקודמת פירטתי בגדול את החישוב- לא מסובך להגיע לסכומים שציינתי.
אם אתה מעוניין אעביר לך קובץ חישוב מפורט (הקובץ שלי פשוט מכיל נתונים ותחשיבים אישיים שונים שאני צריך "לנקות" וזה מצריך קצת עבודה)

z i v1

New member
אין מצב שתוספת עייני תתן יותר ממאות בודדות!!

גם אם תקח את המשכורת הגבוהה לדעתך 13000 שקלים, וגם אם תיקח את מכסימום תוספת עייני, אתה לא מגיע ל-800 שקלים.
אני לא מכיר מורה שמקבל 13000 שקל שכר בסיס כולל הגמולים לגביהם.

כדי שמורה יקבל 1000 שקל תוספת עייני הוא צריך משכורת של 15000 שקל בעולם הישן עבור משרה אחת.
משכורת לא כוללת חלק מהתוספות, נסיעות ועוד מספר רכיבים.

אתה חי בלהלנד אם הינך חושב שיש מורה שמרוויח סכומים כאלו ( עבור משרה אחת כבסיס כולל גמולים).

mazovera

New member
800 שקלים זה קלי קלות

לפני שאתה משמיץ כדאי שתעשה חשבון

שכר משולב למורה MA בשיא הוותק – 6790
עליו יש תוספת 2001,2008 – 540 שקלים

סה"כ 7330 * 7.25% = 531 שקלים

בנוסף תוספת 94 גדלה ב 10 שקלים בעבור עיני

סה"כ 541 שקלים.

על זה תחשב את הגמולים:

הכשרות = 6%
ת. הוראה = 10.5%
הכנה לבגרות = 4% (נניח 2 כיתות בגרות בלבד)
תואר שני = 5%
גמולי השתלמות (18 בעוז) = 21.6%

סה"כ = 47.1% = 255 ₪

סה"כ עד כה- 796 ₪

בנוסף גידול בתוספת 87 עוד 12 שקל

סה"כ 808 ₪.

על כל זה החזר ניכוי פנסיה 1% = 8 שקלים.

סה"כ 816 שקלים.

אם המורה כנ"ל מלמד יותר כיתות בגרות ומקבל גם גמול פיצול או שמקבל תוספת אחוזית בעבור תפקיד חינוך/ריכוז/ייעוץ, התוספות האחוזיות גבוהות יותר, ואז התוספת יכולה בהחלט גם להיות בטווח של 900-1000 שקל.

אני מסכים שזה מצב מאוד קיצוני.

ארטור 1

New member
זה בסדר שאתה מכניס גמול הכשרות 6% לחשבון

רק זכור שקבלת גמולים אחרים בנוסף ,מבטלים את גמול הכשרות .
לדוגמא גמול חינוך אינו 10% אמיתי אלא 10% שמחליפים 6% .

mazovera

New member
נכון

לא טענתי אחרת.

מי שגם מחנך וגם מרכז מקצוע יגיע למשל בדוגמה הנ"ל לכ- 57% גמולים במקום 47% שחישבתי = תוספת של 10% ולא תוספת של 16% לתחשיב.

mazovera

New member
מצורף קובץ סימולציה מפורט

אשמח לקבל פידבק לגבי באגים או שגיאות בחישוב.

ארטור 1

New member
השאלה למי יש יותר גדול ,אינה רלוונטית בעוז

אלא באופק .

ישנם עשרות אלפי מורים שקצבת הפנסיה שלהם תלויה בשכר האחרון ,מדובר במורים שכולם באופק ולכן יש חשיבות עליונה למספר המכסימלי שאיליו אפשר להגיע .

לדוגמא מורה ששנה או שנתיים לפני הפנסיה עולה מדרגה 7 לדרגה 8 מקבל תוספת של 8.5% לשכרו היסודי ,וגם אם סיים את השנה שנתיים עד הפנסיה בחצי משרה בסבבה ,בנוסחת חישוב הפנסיה שכרו הטבלאי החדש יהיה הבסיס לכל החשבון .

בעוז מדובר בצבירה והשפעת העליה בשכר בשנים האחרונות לעיתים שולית או אפילו קטנה יותר מהרווחים שנוצרו על שנות העבודה הראשונות והאמצעיות .לדוגמא בהחלט יתכן שהצבירה הממוצעת לשנה בגין שנות העבודה 10-20 שנים תהיה גבוה יותר מהצבירה השנתית הממוצעת בשנות העבודה 20-30 .

למעלה