במוסף תרבות של מעריב

אלונורה

New member
במוסף תרבות של מעריב

עוד אחד מעיתוני סופ השבוע יש מיני כתבה מוזרה במקצת שבה הכותב ראיין תלמידי כיתה י' מאיפשהוא ושאל אותם על הלהקה, האם בכלל הם מכירים, השמיע להם קצת מהשירים, חברים הצעירים לא היה מושג ירוק במה מדובר כל מה שהיה להם להגיד שזה "מאוד מיושן"... ואני שואלת: חור בהשכלה או שזה סתם עניין של טעם ??

SaintJohn

New member
לדעתי גם וגם

קשה לאהוב את זפלין בשמיעה ראשונה כשהרוק העכשווי נמצא רחוק מאוד ממה שזפלין עשו. גם לי לקח זמן עד שאהבתי את המוזיקה של זפלין. אבל אולי הנערים שרואיינו היו כאלה שגם אחרי השמיעה האלף הם לא ישתכנעו, כי זה באמת עניין של טעם. לא כל אחד הרי חייב לאהוב אותם.

Bill Kilgore

New member
בטח הכתב חיפש כאלה

לא קראתי, אבל המניח שהכתב בא במטרה מסוימת.

M e n s R e a

New member
זה בטח אותם תלמידי התיכון שמראיינים אותם, ולא

יודעים מי הרצל היה

AeroTom

New member
קראתי את זה

וכמו עם הרבה דברים בדור של היום ועם מוזיקה זה ממש עצוב ועלוב...כל הילדים שלא מכירים ושומעים אלבומים ורק מורידים שירים ואין להם שמץ של מושג מה זה רוקנ'רול, או בכלל - חיבור ואהבה אמיתית למוזיקה ואמנים. והוא בא להדגיש את זה בכתבה. את הידע העלוב והעניין של נציגות מדור הנוער של היום במוזיקה וסגנון. לא כולם ככה, אבל די הרבה הם בדיוק כמו הילדים האלה. עצוב, אבל אמיתי אצל רבים פה. ממליץ לכם לקרוא את הכתבת 2 עמודים של לפני זה, על ארטימוס פייל, המתופף לשעבר של Lynyrd Skynyrd. הרבה יותר מעניין וגם הרבה יותר Down to earth וקרוב לכתבות מוזיקה שבאמת כיף לקרוא. בלי קשר, לשאלה של אלונה עם חור בהשכלה או עניין של טעם - יש טעם ויש דרך לכל טעם. בדרך של התגובות של הילדים האלה לא היה שום טעם כלשהוא מבחינתי. זה כמה חורים בהשכלה. בעצם הרבה. הדרך לשמוע ולהכיר מוזיקה הזאת היא לא טעם בכלל. לדעתי האישית.

ledgirl

New member
בתור תלמידה בכתה י'...

לדעתי כדאי להרגע. נכון, מוזיקת המיינסטרים ששולטת היום היא איומה(יכולתי להרחיב, אבל זה סתם בזבוז זמן), ולצערי היא באמת אהובה על חלק גדול מבני הנוער.. אבל מצד שני, החבורה שאני מסתובבת איתה, מאזינה רק לקלאסיקות- לד זפלין, פינק פלויד, דיפ פרפל, ויחד עם זה מוזיקת ג'אז. אנחנו לא חבורה מתבודדת של חמישה ילדים, אני יכולה לספור לפחות שלושים. אז תגידו עכשיו "יופי, יש חבורה של 30 ילדים ששומעים מוזיקה איכותית ולא הזבל של היום" אבל זה לא רק 30, כי בכל הארץ יש מלא בני נוער כאלה, וזה בדוק! אז הילדים שרואיינו הם באמת אלה ששאלו אותם משהו בסגנון "מה זה כ"ט בנובמבר"והם ענו "זה יום העצמאות, באמת לא הבנתי למה מתחילים לחגוג עכשיו".

ledgirl

New member
חחח קבלי בחזרה, ועוד משהו שנזכרתי

לד זפלין הם הלהקה הראשונה שעשתה לי פשוט- צמרמורת. חשבתי על זה, וזה הזכיר לי באותו עניין של בני נוער ומוזיקה איכותית, שלפני כמה חודשים באתי לידיד שלי כמה ימים אחרי שקניתי את פיזיקל גראפיטי, שמתי את in the light וקפצתי מאושר. אחרי ששמענו עוד כמה שירים התנצלתי בפני הידיד שלי על זה שאני כל כך מתלהבת... והוא אמר שאין מה להתנצל ושזה פשוט מדהים, ושרק בזכות זה שהשמעתי לו כל כך הרבה זפלין הם הפכו ללהקה האהובה עליו. כך שזה גם ממש מחמם את הלב, להפיץ את המוזיקה המדהימה הזו, ולמרות שאנחנו רואים כיום להקות כמו "טוקיו הוטל" (איכסאיכסאיכס) שתופסות את רוב תשומת הלב של הקהל, עדיין אפשר להתנחם שחלק גדול מהדור הצעיר אוהב את לד זפלין וחבריהם, וגם יעביר אותם לדורות הבאים.

M e n s R e a

New member
../images/Emo45.gif אפשר גם להתנחם בעוד נתון, שהוא סביר

להניח די עובדתי. והוא שלהקות כמו טוקיו הוטל הן תופעות חולפות, בדיוק כמו להקות הבנים של לפני 10 שנים. בעוד כמה שנים לא הרבה אנשים יזכרו אותן בכלל, והשירים שלהן בטח לא יעברו לדור הבא.

gal9218

New member
גם אני ב-י'

ולדעתי הכתבה ממש לא מסמלת הרבה אני שומע רק לד זפלין פינק פלויד קווין הביטלס וגם אני מכיר הרבה מאוד ילדים כאלה ששומעים מוזיקה טובה רוב השכבה שלי בבית ספר שלמדתי בו פעם חוץ מהערסים שומעים זפלין וכאלה אבל גם לי יש אחות ששומעת את כל המוזיקה המגעילה שרוב הילדים שומעים (מזל שלי יש רמקולים חזקים יותר!) ואני לא יודע אם זה חור בהשכלה אבל אני יכול להגיד שרוב הילדים שפגשתי ששומעים לד זפלין פינק פלויד וכאלה לא יותר אם יותר טיפשים אבל הם יודעים פחות הם בהחלט הילדים שלא ידעו מי היה הרצל ומזה כ"ט בנובמבר

אלונורה

New member
אתם באמת חמודים ../images/Emo140.gif

אל תרגישו צורך להתנצל בשם בני דורכם .... אני בטוחה שיש עוד כמוכם שאוהבים מוסיקה אחרת ולא יושבים כל היום מול המחשב להוריד שירים במקום ללכת ולקנות אלבומים. לצערי, אני מכירה את הנושא מקרוב... יש לי 2 אחייניות בנות גילכם, והטעם שלהן.... איך לומר בעדינות מזעזע.... כל נסיונותיי לגלות אחריות כדודה שלהן, ולשפר את טעמן המוזיקלי/אמנותי, עלו בתוהו. אני הרמתי ידיים מהן, למרות שלאחרונה, הן מעדכנות אותי ש"דיברו על הלהקה שלך בטלויזיה", וש"הם מעניינים". כבר משהו...

JumpInTheFire

New member
בקשר להורדת אלבומים

אני לא רואה בזה דבר כ"כ נוראי. אני אישית קונה אלבומים כשמתאפשר לי, אז אני לא באה להגן על עצמי. הרבה אנשים מורידים אלבומים מסיבות כאלה ואחרות, אבל זה לא אומר שהם לא יודעים מהי מוסיקה איכותית. דבר יותר 'עלוב' בעיני היא לשאול מישהו שאומר "אני אוהב מוסיקה מזרחית" (למשל), אבל לא יודע להגיד איזה אלבום הוא אוהב.. אלה סתם שומעים את הסינגלים שנמצאים ברדיו או מורידים שני שירים שהם שמעו. או אנשים שמילא, לא קונים אלבומים, אבל אומרים שזה בזבוז כסף ואפשר להוריד. אני חושבת שכל בן אדם עם אהבה למוסיקה לא יצטרך לשאול את השאלה הזאת בכלל...

sherrron

New member
בתור הקשישה ביותר פה - יש תקווה כנגד ה"מיין

סטריים". לדעתי זה עניין של חינוך בלבד. אני בת 36 (!!!!!) ונושמת רוק קלאסי מגיל 15 פלוס מינוס. יש לי שני ילדים, בן 12 ובת 10 והחינוך המוסיקאלי שלהם מגיל 0 היה ועודנו על טהרת לד זפלין, דיפ פרפל, רש, ניל יאנג, קרים ועוד טובים ורבים אחרים. ובעוד שהחברים שלהם שמעו דיג דיג דוג ופסטיגל, אני השמעתי להם את המוסיקה שאני אוהבת, ועכשיו אני קוצרת את הפירות. אז, כך שהכל תלוי בנו ומוסיקה טובה לא תמות עם הזמן אם לא ניתן לה. : ))

JumpInTheFire

New member
דעותיי:

בהחלט הרבה מבני הנוער לא מבינים יותר מדי במוסיקה ושומעים 'מוסיקה' נוראית (אין סיבה להרחיב על כך את הדיבור, אני מאמינה שכולנו מסכימים בנושא הזה), ואמנם לא קראתי את הכתבה, אבל אני די בטוחה שהכתב חיפש את בני הנוער שיענו לו את אותן תשובות מצב המוסיקה שבמיינסטרים איום ונורא, אבל הרבה אנשים שומעים מוסיקה איכותית, פשוט זה לא כ"כ מוחצן כמו תרבות הMTV וכל שאר הדברים האלה

AnotherStranger

New member
לדעתי עניין של טעם נטו

לדעתי זה עניין של טעם, כנראה ששאלו משיהו שאין לו בכלל קשר לסגנון הזה של המוזיקה וזה אותו דבר שישאלו אותי על איזשהו זמר של מוןזיקה מזרחית או דיכאות מפורסם ולא יהיה לי שמץ. אני לא חושב שזה חור בהשכלה כי אם היה שואלים מישהו ששומע אפילו קצת רוק או אפילו את "טוקיו הוטל " הוא היה מכיר את "לד זפלין" .

talburstein

New member
טעם זה דבר נרכש

זפלין, פלויד, קווין ואפילו הביטלס הם להקות מאוד מתקדמות ועם מוזיקה שהיא לא בהכרח קומניקטיבית, לא כל ילד בכיתה ח'-ט' שרק אתמול עוד שמע מקרנה במסיבת יומולדת אמור פתאום להעריך את הגדולה של הלהקות האלה. אין לי בעיה עם בן 14 ששומע טוקיו הוטל כי ברור לי שזה רק שלב התפתחותי בדרך להבנה טובה יותר של מוזיקה. אני זוכר את עצמי בגיל 12-13 שומע מוזיקה מזרחית, טראנסים ולינקין פארק. פדיחות, אני יודע, אבל שוב, לצפות מילד בן 12 להקשיב מההתחלה עד הסוף ל shine on you crazy diamond או אפילו לסטיירוואי מבלי להירדם באמצע זה לא לגיטימי.

Anuerysm

New member
נראה לי שהוא המציא את זה

או שהוא עבר בין הרבה בני נוער עד שהוא הגיע לבורים האלה

למעלה