במו אזני שמעתי ועכשיו אני ממש מבינה

הבת של

New member
במו אזני שמעתי ועכשיו אני ממש מבינה

אשה אחת עלתה לשידור, סיפרה כמה היא פוחדת ממה שקורה ואם לא יתנו לילדים שלה בית ספר בשכונה היא לא תשלח אותם באוטובוסים ויותר אי אפשר וכו. (גם אצלה לא היו פסיקים ונקודות בין המשפטים). ואז היא הגיע לשיא שבשיחתה שנשמע כך: מה איכפת לך יוסי תקרא איזה פרק תהילים, אתה משלנו אתה מהצדיקים, מה יעשו לך אלה מהרדיו? שום דבר, בחייך תגיד איזה פרק בשביל כולנו, אתה דתי הילדים שלך דתיים גם אשתך אתה ממשפחה של צדיקים, מרוקאים, אנשי תורה, צדיקים המורוקאים, שהיתה להם תורה בגלל זה גם לא באה להם השואה נראה לי שאין צורך להמשיך.

גילי 10

New member
מה לך

כי תליני על הגברת, היא סתם אשה מהשכונה, אבל יש לה מורה רוחני שאמר דברים הרבה יותר גרועים - הר´ עובדיה יוסף

1זהבה

New member
השואה לא הספיקה....

השואה לא הספיקה להגיע........ בכוונת היטלר היה לכבוש ולכבוש.... זה היה פשוט ענין של מזל אבל ......לעומת זאת, הם חיו בין ערבים מוסלמים ולמדו להכיר את אופיים היטב והיום בגלל זה רוב המרוקאים הם ימניים מפאת אותה שנאה למוסלמים. הייתי בטיול במרוקו....טיול שורשים יש להם שנאה יוקדת.....לא מתפשרת וחוסר אמון כמעט מוחלט, נכון שלא כולם אבל הרוב.... בגלל מה שספגו בבית. בלי שום קשר......שמירה על מסורת היא ענין יפה ומחנך. כי הרי לא נכרות את הענף שעליו אנחנו יושבים ואשר בגללו הגענו לפה ולא נסענו לאוגנדה. ויש עוד הרבה לדסקס על זה...

מיקי44

New member
אין שום טעם שנחפש איזה הגיון

שלום לכולם, אני חושבת שהתגובה הזאת, שלצערי שמענו כמוה במרוצת השנים גם מאנשי דת ספרדיים, מקורה אינו באיזה הגיון, אלא במקומות חשוכים של צרות אופקים, הערכה עצמית נמוכה,תחושות אפליה. לא חייבים לקחת ללב דברים שנאמרים ע"י אנשים שההיסטוריה של מלחמת העולם השניה, קרוב לודאי שאינה נהירה להם. אני לא מרגישה שום כאב מדבריה של האשה, אני מרגישה כאב עליה! צר לי שאדם חי בבורות ושנאה ויש אפילו מפלגה בישראל שממש מטפחת ומשמרת את האנשים האלה! רק מי שהיה בשואה, אפילו אנחנו הילדים ששמענו בבית, לא מסוגל לתפוס כמה זה היה נורא ומזויע ולאף אחד לא הגיע שיעבור זוועות כאלה, זוועות שהשאירו את רישומן עלינו כדור שני ולא אתפלא אם גם יהיו השלכות לדור השלישי. שיהיה לכולנו יום רגוע מיקי

למעלה