תגובה לתגובה......
למי שמכנה את עצמו "בגיניסט". 1)יש לך את כל הזכות לזרוק אותי מהפורום.זה הפורום שלך-מצטער אבל אתה לא מייצג את הליכוד. 2)אבל אם כן-תדאג קודם כל שמי שכותב פה מטעמו של הליכוד,לא יסרס את ההיסטוריה-ואני מתכוון קודם כל ובעיקר לעובדות,שאין עליהן מחלוקת.כמו:מי ובאיזה צד היה טרומפלדור,דעותיו של זבוטינסקי,מלחמתו הקשה של הלח"י בבריטים בזמן שהם נלחמו תוך צרוף יהודים לשורותיהם,כנגד הנאצים,למשל. 3)אתה מספר את סיפור אלטלנה מתוך נוחות שלך-וזה לגיטימי,ואולי גם נכון.(לא אני ולא אתה היינו שם).אבל סירוב למסור את הנשק למי שהיה הכח היחיד הרשמי בארץ-היה.שוב להזכירך,בן גוריון פרק גם את הפלמ"ח-הזרוע של תנועת העבודה.גם אם נניח שניתן היה לפרק את האונייה מנשקה בלי שימוש באותו כח,אני חייב לציין שפירוק אלטלנה מנשקה היה הכרחי!לא אכנס לויכוח של מי היה אשם יותר-כי הסטוריונים מכובדים לא מסכימים זה עם זה. 4)אני חושב-וזאת זכותי,שלתת אישור מוסרי לבדיחות ולשירים על אישים-ועוד ברמה כזאת,כשהפגיעה בהם היא אישית-ולא פוליטית,זה או לא שפוי,או לא מייצג שום תנועה-בטח לא הליכוד שמדבר על ההדר הביתרי. 5)אני לא שמאלני-הזכות שלך לקבוע מיוזמתך את דעותי,היא הזכות היחידה שאין לך. 6)גם דעה שתומכת בהחרמת סחורה מהתנחלויות היא לגיטימית.זה לא ענין האם אני מסכים לה,או לא (אני לא).רק להזכיר לך,שבמדינות אירופאיות מסוימות,כל האזרחים החרימו חברות מסחריות-בגלל מחירים מופקעים ,גם אם כל בעלי החברות היו סופר לאומיים.יש דברים יותר חשובים!אין -לפחות לדעתי-שום ערך ללאומיות,בחברה שיחסה החברתי הוא מתנכר ועלוב.לצערי זו החברה שלנו.(מי שחושב שהתנחלויות מסכנות בעקיפין את בטחונו-זכותו לעשות נגדם הכל במסגרת הדמוקרטיה.אסור לו לבוא ולשים פצצה בהתנחלות-זה סותר את הדמוקרטיה). 7)קפיטליזם-לדעתי,הוא ניגוד ללאומיות,שכן הוא שם את החלש-שאינו דווקא בור,בצד,ומחזק את העשיר.איפה הסולידריות בין יהודים????? הליכוד מפלגה קפיטליסטית,וגם העבודה-שלא תתעה(אין שם שום דבר שמתקרב אפילו לסוציאל דמוקרטיה).לא זו ולא זו אלטרנטיבות. 8)בהמשך ציינתי את דעתי על נתניהו.לפני שתתקוף אותי על כך,תקוף את חבריך הרבים בליכוד שחושבים כמוני. 9)לא מסכים איתך שהאצ"ל והלח"י תרמו משהו.חיסולו של הלורד מוין למשל הוא טירור נטו-בדיוק כמו חיסול של שר בישראל.(ואת זה חווינו לא מזמן).פצצה במלון היא טרור נטו.לא יעזור-זה עובדתית פגע בעיקר באזרחים או בפקידים בריטיים שנמצאו כאן במסגרת העבודה שלהם ולא מתוך אידאולוגיה(אגב למה הפיצוץ במלון המלך דוויד טרם???) 10)ונניח שאתה צודק-והאצ"ל והלח"י הם אילו שגרמו לבריטים לעזוב את הארץ.איזו ארץ הם היו עוזבים אילולא הפעילויות החלוציות של תנועת העבודה???.אילו גבולות היו לה?.לו הימין של אז היה עם ראש יותר פתוח,הוא היה מיישב את יו"ש-אפילו בחלקים קטנים,וכל בעית ההתנחלויות לא היתה קיימת בכלל.החוכמה היא לא לעשות רק דברים של "מהיום למחר" אלא גם לעתיד הרחוק. 11)אשר לפשלות של תנועת העבודה-על מלחמת יום כיפור אין לי ויכוח.פשלה זו נבעה מהתנשאות ובטחון עצמי עודף שלעולם לא נובס-תוצאה אחת רעה של מלחמת ששת הימים,בשרשרת של תוצאות רעות אחרות-שחלקן בכלל לא קשור לענינים מדיניים.אשר להסכם אוסלו-הנסיון להגיע לשלום עם שכנינו אינינו מחדל!יותר מזה-ויתור על רוב שטחי יו"ש למען שלום אמת,היתה משנה כתובה של מפלגת העבודה מתמיד.בן גוריון אמר בדיוק דברים אילו בראיון שנתן לטלויזיה זמן קצר לפני מותו.ההתנגדות של הימין להסכמי אוסלו-שהיתה לגיטימית,לא נבעה מעיקרה,מסיבות בטחוניות אלא מסיבות אידאולוגיות-א"י השלמה!כשלון הסכם אוסלו הוא בראש ובראשונה תוצאה של בגידת ערפאת,והייתי אומר-בגידתו בעמו-שתביא עליו עוד הרבה סבל וחורבן-שלעומתו מה שאנחנו עוברים,הוא משהו קטן! אשר לקליטת העליה.אכן היתה מדיניות שגרמה לקליטה לא מוצלחת.אבל כוונתה לא היתה זדונית-מעבר לשורת פקידים של מפאי שהיו ידועים בגזענותם.המטרה היתה להפוך גם את יהודיי ארצות ערב וספרד לצברים.זו היתה טעות במישור הסוציולוגי.הרעיון לא היה פשע.אין לשכוח את הצנע-וגם הליכוד לא הצטיין במיוחד בקליטת יהודי ברי"המ לשעבר,מה שתרם לנפילתו ב-92 (ידוע שיהודי רוסיה ימניים בנטיותיהם הפוליטיות). 11)אין לי בעיה להפגע אישית בפורום זה או אחר.חמור הדבר לפגוע בתנועות שלמות,באנשים שתרמו למדינה,ובאילו שהדמוקרטיה היא ערך חשוב מכל.אז עדיף שתקרא לי לא שפוי,ובאותה נשימה,תעיר לידידיך לגבי התיחסותם "ההומוריסטית",לאנשים אילו או אחרים.(מה גבול ההומור?-אם אומר שבגין יישב לי על... זה יהיה בסדר??לדעתי לפחות-לא!).אגב-השמחה ששרתה בארץ לפי דברי ידידך בפורום,עקב רצח רבין-קשורה ל"הומור" וליובש של אנשי שמאל שאינם מבינים אותו???????