במחשבה שניה...

  • פותח הנושא em22
  • פורסם בתאריך

em22

New member
במחשבה שניה...

טוב קודם כל שוב תודה לכל המגיבים מההודעה הקודמת שלי (לפני כשבועיים)! (http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1630&msgid=93818718) קראתי החכמתי והכי חשוב - הסקתי מסקנות... (הניסוח הוא בלשון יחד, אבל אנחנו שניים (-: ) אז ירדתי ממרתף, כי הבנתי שזה יהיה פחות שימושי לי + ירדתי מ 170מר' ל 140מר', כי זה יספק אותי כרגע ובעתיד אם וכאשר תהיה לי היכולת אני ארחיב לקומה עליונה. בנוסף חצי גג יהיה גג רעפים והחצי השני משטח/מרפסת העלויות שאני חושב שנכונות הינן אלה: 5000$ עבור האדריכל+מהנדס 250$ למ"ר עבור בניית השלד 2000$ למודד + בדיקת קרקע 7000$ לריצוף 5000$ אינסטלאטור 5000$ לחשמלאי 5000$ לטייח 5000$ לגג רעפים 2000$ לאיטום 3500$ דלתות 1500$ צביעה 3000$ אלומיניום 7000$ מטבח גדרות ??? לגבי שבילים, שער, חניה, מרפסות, גינון, פרגולות – מוותר כרגע אשמח אם תגיבו האם עכשיו רשימת המחירים עדיין רלוונטית? מה יעלה יותר... מה יעלה פחות? מה פיספסתי? ותזכורת: שוב, אין לי כוונה לעשות את התכנון של הפרוייקט לבד, אני פשוט כרגע בשלב שאני מנסה להבין כמה שיותר במדוייק מהן העליות, כדי לא להיות מופתע... שבוע שמח לכולם
 

Rשף

New member
שני הסנטים שלי

אני לא בטוח שאתה רוצה אדריכל ומהנדס ב 5000$ אפילו שיש בפורום כמה שעשו את זה, הייתי כמעט ומכפיל את הסכום
250$ למ"ר שלד נשמע אופטימי מדי, המחיר קרוב יותר ל 300$ ובכל מקרה מ"ר של שלד יכול להיות יותר מה 140 שאתה חושב שיש תלוי בתכנון הבית.
מודד ובדיקת קרקע יעלו כמעט חצי, תלוי בדרישות המקומיות
ריצוף
5000$ יעלה לך האינסטלטור, לא החשבת כלים סניטריים שיכולים להגיע ל 2000$ בערך
חשמלאי
אבל קצת דחוק
טייח- המחיר לעבודה בלי חומר ?
דלתות
אבל קצת דחוק
אלומיניום- ייתכן שזה אפשרי אבל תצטרך להזהר מאד בתכנון הפתחים ובחירת החלונות, מחיר כפול נשמע סביר יותר.
מטבח ב מאיקאה אפשר גם ב 2000$ והוא סביר בהחלט וכולל הכל
גדר תחשב כ 1150 ש"ח ל 5 מ"ר (1000 ש"ח + מע"מ לקוב בטון) חסרים לך: מיסים (מס רכישה) ואגרות (מנהל, רשוי, פיתוח) פיקוח בערך 1000$ לחודש צילומים ושכפולים בערך 1000$ חיבור לחשמל 1000$ בדיקות בטון 1000$ בערך (מחוייב על ידי וועדת הרשוי) פנוי פסולת 1000$ בערך (חובה להציג פנוי פסולת לקבלת ט' 4) ביטוח 1000$ בערך מים וחשמל בזמן הבנייה 1000 ש"ח עבודות עפר במחיר שתלוי בשטח והתכנון דוד שמש
 

איריסג

New member
אלומיניום

3000 דולר זה ממש ממש מעט. אני לא מדברת על ההצעות שאני קיבלתי כי אני יודעת שהן מופרעות בגלל שרציתי את הסדרות היקרות יחסית של קליל (למרות שבינא נדמה לי טוען שההפרשים היום כבר לא כאלה ענקיים בין סדרת ה 7000 לסדרה ה"בלגית" - ועדיין - 13-14 אלף ש"ח לאלומיניום? נראה לי ממש חישוב לא סביר. כמו שרשף אמר - לפחות כפול. ואם אתה שואל אותי - סדר גודל ריאלי - אתה תגיע בשקט ל 40 אלף ש"ח באלומיניום.
 
בטיח חסר לך כ 10000$

המחירים הללו הם לגבי מי שהוא הקבלן בעצמו אם יש קבלן עד מפתח או מפקח בניה צריך להוסיף גם אותם
 

bines

New member
שלום לאיריסג והאדם הפשוט

אני מבין שאתם בעלי נסיון בבניה,בכמה ימים אפשר לסיים את עבודות הטייח והאלומיניום בפרוייקט הזה ?
 

איריסג

New member
צר לי...

כאן אני עדיין לא יכולה לעזור - אולי האדם הפשוט יוכל - הוא בשלבים יותר מתקדמים ממני, וזה גם הבית השני שלו. אני עוד בשלב בדיקת העלויות של כל מרכיב ומרכיב בבית. חלק מזה הוא מתוך ציפייה משועממת להיתרי הבנייה....
 
באופן רגיל טיח צריך לקחת חודש

אולי פחות אם אין לך גמלונים גבוהים . באלומניום אין משמעות לזמן כי רוב הזמן זה ההכנה בבית המלאכה ההרכבה יכולה להתבצע במשך יום אחד אם אתה שואל כמה זמן לוקח לייצר את החלונות - זה תלוי בעומס של הייצרן שלך בודאי יש לו עבודות קודמות אבל זה לא משהוא שצריך לעכב שום דבר , מרגע גמר הטיח אפשר לקחת מידות ולהתחיל בייצור . בזמן הזה החשמלאי והאינסטלטור יכולים לעבוד אפילו הרצף יכול להתחיל לעבוד לאחר גמר החשמל . בית של 150 מ"ר אפשר לגמור תוך פחות מ חצי שנה - חודש שלד - חודש טיח - והשאר לעבודות גמר
 

bines

New member
חודש לעבודות טיח ?

האדם הפשוט ,זה נשמע הרבה מאוד זמן לבית של 150 מ"ר ,לא ?
 
בגלל זה כתבתי באופן רגיל

תלוי בכמות הפיגומים , תלוי מה גודל הצוות , האם משתמשים בטיח מוכן או אם משתמשים במשאבת טיח . צורת הבית גם מקשה או מקלה . באופן רגיל בלי כל הדברים שמקצרים את משך העבודה חודש הוא פרק זמן סביר . 3 שכבות + שליכטה .
 

bines

New member
האדם הפשוט מהי המלצה שלך

בטיח מוכן או במשאבת טיח ,ומהו כמות הטיח הנדרש ל 150 מ"ר תודה
 
את צורת העבודה קובע הטייח שלך

בדרך כלל לטייחים שהם עצמאים קטנים אין משאבת טיח והם מכינים את הטיח לבד צריך רק להזמין להם משאית של טיט מוכן מידי כמה ימים . אם אני לא טועה אז 4 משאיות זו הכמות . ההמלצה שלי היא אחרת . תעשה טיח טרמי , זה בא בשקים , צריך למרוח שיכבה של 2 ס"מ , תעשה חשבון כמה מ"ר מרובע יש לך של טיח חוץ ותכפיל ב 0.02 . זו הכמות שצריך להזמין . בתוך הבית יש לבצע טיח רגיל , הטייח כבר יגיד לך את הכמויות .
 

fireman

New member
בכלל לא הרבה זמן

אצלי 175 מ"ר לקחת טיפה יותר מחודש.
 

fireman

New member
חייב להעיר כמה הערות

ולאוו דווקא בנוגע למחירים שכתבת. ללא שבילים,חניה, מעקות למרפסות ושערים לא תקבל טופס 4 ולא תקבל חיבורים לתשתיות. אפשר להתחבר בחיבורים זמניים אבל קח בחשבון שמבחינת חשבון החשמל, תשלם כ15-20% יותר מתעריף החשמל הרגיל.
 
מה זאת אומרת לא תקבל חיבור לתשתיות

? למים מתחברים כבר בתחילת העליה לשטח ( אלא אם גונבים מים ) לביוב אין שום בעיה להתחבר , הוא קיים ואף אחד לא יכול למנוע את החיבור אליו . באשר לשבילים וגדרות, שבילים הוא לא חייב לעשות ואם הם לא מופיעים בתכנית אז אין בעיה (אבל זה סעיף כספי פעוט ) גדרות זה לפי התקנון של המקום . אם יש חובה אז אין מה לעשות . אם אין לך שכנים לקחת מהם חשמל, אתה חייב חיבור זמני גנרטור יעלה הרבה יותר .
 

fireman

New member
טופס 4 אתה יודע מה זה?

בלי מה שציינתי לא תקבל טופס 4 ולא תקבל חיבור חשמל קבוע. יתכן ותקבל זמני ת"פ ותוכל להתחבר אליו ותשלם 20% יותר על כל קוט"ש ויתכן ותקבל ח"פ 25 אמפר ונראה מה תפעיל איתו. בזמן הבניה אתה יכול לצרוך מים ללא שעון, הר"מ תגבה ממך סכום כסף מסויים עבור כל מ"ר שבנית. אנחנו שילמנו 600 ש"ח מים ואני בטוח שצרכנו הרבה יותר מהכמות שהייתה שם במ"קים מעבר לזה שאתה יכול להתחבר (אתה יכול להתחבר גם לבזק וגם לכבלים וגם לחשמל, תפרוץ את הפילרים וזהו...) אנחנו חיים במדינת חוק וזה מה שהחוק אומר. קח בחשבון שאחרי טופס 4 יש טופס 5 - גמר בניה שהוא זה שמשחרר את דמי הביטחון שאתה נדרש לשלם לחברה המפתחת בעבור נזקים שתגרום (אם תגרום) לתשתיות במהלך הבניה. אם תגרום נזק החברה תפרע את דמי הביטחון ולא תקבל אותם או את חלקם בחזרה, אם הכל יהיה תקין תקבל אותו בחזרה. לי אין כרגע טופס 4 ואני מחובר לחשמל זמני( ואגב מי שחשב לרגע שהוא לא משלם ארנונה בלי טופס 4 שיחשוב שוב.) אנחנו משלמים חשמל בתעריף תעשיה שזה 15 או 20 אחוז יותר וכשמדובר בחשבון חשמל שעובר את ה1000 ש"ח זה מתורגם לסכומים משמעותיים. ודמי הביטחון שלנו ע"ס 10000 ש"ח תקועים אצל החברה המפתחת.... אגב, באיזשהו שלב חברת חשמל יכולה לחייב אותך להביא טופס 4 או שתנותק מרשת החשמל.
 

Rשף

New member
זה נכון אולי לבאר שבע

כל רשות מתנהגת קצת אחרת, לא בכל מקום נדרש פיקדון (אני לא שילמתי), שבילים גם אם יידרשו אפשר לאלתר עם חצץ וגדרות (אלא אם כן יש דרישה מפורשת) אפשר להסתפק ברשתות ועמודים ללא חגורת בטון מתחת...
 

fireman

New member
הפקדון נדרש ע"י החברה המפתחת

ולא ע"י הרשות המקומית גדר זו גדר, מבחינתם תבנה אותה מקני במבוק, העיקר שתהיה גדר.
 

איריסג

New member
לא מדוייק

בשכונה החדשה באבן יהודה המועצה הוסיפה דרישות מאד ספציפיות לגבי הגדר של הבית - ממה היא עשויה ומאיזה חיפוי ובאיזה גובה. (ומדובר על בניה של "בנה ביתך", לא של קבלן שבונה שכונה שלמה) לשמחתנו - אנחנו בונים בחלק ישן יותר של המושבה - ואין עלינו מגבלות כאלה בתקנון. אבל יש בהחלט רשויות שמציגות דרישות מאד ספציפיות - אפילו לגבי גדרות.
 

fireman

New member
זה ברור

יש תקנות תכנון הנוגעות לאזורים מסויימים כמו שבירושלים מחייבים ציפוי אבן יכולים לחייב דברים אחרים במקומות אחרים. אני מדבר על המקרה הספציפי שלי.
 

פיטנגו4

New member
נושא נהדר לדיון!

האם, לדעתך, יש רק "רע" ברעיון שרשות מקומית תגדיר את ה"פנים" החיצוניים של המגרש? האם זוהי פלישה לפרטיות? או האם זה טוב שתהיה איזושהי מגבלה כמה אפשר להתפרע? ואם כן - עד כמה צריך להגביל? (למשל: חיוב דלתות לפילר?) האם חזית אחידה לכל הרחוב, כמו שיש למשל בישוב נופית, זה טוב או רע? או שחזית צריכה להתאים לבנין, ולא להיות דומה לחזית שלידה? דרך אגב, הגבלות כלשהן קיימות תמיד, ולו רק לגבי הגובה של הגדר. חלק מעבודתו של אדריכל הנוף של השכונה הוא קביעת הפנים של הרחוב. החל מקביעת גבהי 0.00 של המגרשים, חזית המגרשים (חומות), בחירת החומרים, הריצופים, הצמחיה, ועוד.
 
למעלה