במטבח שלי היום ...

mumfor4

New member
במטבח שלי היום ...

בגלל כול העניין עם בשר הסוס/חמור/ whatever שפשט באירופה , נכנסתי קצת ללחץ אני מודה
אני משתדלת לקנות בשר במקומות טובים , ולא קפוא , אבל אי אפשר לדעת מה שמו לנו בפנים ( יאק ! )

בכול מקרה , נתקלתי במוצרים של Quorn אריזות כתומות כאלה , למעשה "בשר לצמחונים", (אשמח אם מישהי תאיר את עיניי מה בדיוק יש בפנים )קניתי כמה חבילות של ה mince ( דומה לבשר טחון ) והיום הכנתי לזניה :

המתכון שלי
לטגן בצל גדול , להוסיף את ה"טחון" , קופסא של עגבניות מרוסקות , 3/4 כוס מים רותחים , מל"פ , כף אורגנו יבש , כף אבקת שום
אני הוספתי תרד אבל זה עניין של טעם .

לסדר בתבנית שכבה של דפי לזניה , שכבה של הרוטב , לפזר גבינה צהובה
יצא לי בערך 3 שכבות לכמות של הרוטב ( תבנית של 40על 25 ס"מ בערך )
לכסות בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ( מניסיון , זה מונע מהגבינה להידבק לנייר כסף ונראה לי שזה יותר בריא )
להכניס לתנור 180 מעלות לבערך שעה

אני אנסה לצלם ולהעלות תמונה ( קצת טכנופובית )
מומלץ , בתיאבון

Dot Cotton

New member
נראה מעולה אני אנסה בהקדם

נראה לך שמותר לתת קוורן לילדה בת שנה וקצת?

אני הצמחונית היחידה בבית ונראה לי מבאס להכין שתיים אחת עם בשר ואחת בלי.

mumfor4

New member
ממה שהבנתי זה מכיל

אבקת ביצים ופטרייה, אז נראה לי שמותר
בעלי אוהב בשר ובכלל לא שם לב, עד שאמרתי לו ...

mumfor4

New member
באתר שלהם מצויין

שלא מומלץ להתבסס רק על quorn, אבל כחלק מתפריט מאוזן שכולל הכול, זה אפשרי בהחלט.
תיכנסי לשאלות ותשובות, כי לא הצלחתי להעתיק לכאן מהטלפון שלי.
יום טוב

את מגדלת

את הילדה כצמחונית?
כי אם כן יש קבוצה בפייסבוק של הורים לילדים טבעונים שיכולים לעזור לך.
אני ממליצה גם לפנות לנטורופתית (אבל אחת טובה) שתעזור לך לבנות תפריט ומה כדאי לילדה לאכול.

Woking

New member
אני אוכל

צמחונים. הם עשירים בפרוטאינים ונקיים מכל מיני כימיקלים. עם זאת הודים וסינים עושים לי צרבת אז אני נמנע. אבל הכי טעים זה סושי מיפנים.

אני דווקא

לא הייתי ממליצה לאכול צמחונים
יש כאלה שהתזונה שלהם כל כך לקויה כי הם אוכלים הרבה ג'אנק כפיצוי על "חסך"

אם אתה רוצה לאכול צמחונים או טבעונים תבדוק את אלו שהם פריקים של בריאות ומנביטים, משתמשים רק במלח אטלנטי ולא אוכלים מוצרים מעובדים.

Dot Cotton

New member
,תודה רבה אבל היא אוכלת בשר

פה הם אומרים לתת לה כל יום מנת בשר שזה נראה לי מוגזם אבל אבל never mind

כשהיא תגדל היא תוכל לבחור, אבל בינתיים אבא שלה אוכל בשר אז היא אוכלת איתו.

אני הפסקתי לאכול בשר מרצוני בגיל 5 וזה נראה לי מוקדם מדי אני מקווה שהיא לא תעשה את אותו הדבר אבל נחיה ונראה.

tch111

New member
וואו....אני כמובן מכבד את דעתם של צימחוניים

וטיבעניים.
איני רואה את עצמי בשום מצב ניזון ממזון ללא בשר, ביצים וכו' וכו' וכו'.

elley

New member
גם אני בלזניה היום

וגם אצלי יצא טעים (למרות ששלי לא מושקעת כמו שלך).
והיהי!

mumfor4

New member

קוורן

עשוי מפטריה שעוברת התססה וממנה נוצר מה שנקרא מיקרופרוטאין - Mycoprotein.

אני לא אוכלת את זה כי יש שם ביצה - אבל לעומת בשר התחליף הזה הרבה יותר בריא (פחות שומן רווי וללא כולסטרול).
ונדמה לי שזה גם זול יותר מבשר.

MayFebruar

New member

ויש לי שאלה, את מרגישה צורך לאכול תחליפי בשר כאלו? (לא שאלה של טעים או לא, הרי זה עניינן של טעם.)
סתם מעניין אותי

mumfor4

New member
בהחלט קראתי מה שרשום על האריזה

קראתי שיש הרבה ביצים , וכנראה לא הבנתי את העניין עם הפטרייה
כן , אני גם מרגישה לאכול תחליפי בשר , בעיקר דגים ( סלמון אהוב עליי ) ..
אבל נראה לי שהquorn יככב אצלנו מעכשיו .

מאוד אהבו אצלי

כבר לא

אני צמחונית מגיל 12 שמתוכן אני טבעונית קרוב ל- 5 שנים כך שאני לא ממש מתגעגעת לבשר או אפילו זוכרת מה הטעם אז אני גם לא מחפשת תחליפים שיהיו דומים מבחינת מראה.

מה שכן, אני משתדלת לא לקנות אוכל מוכן כי בדרך כלל מפוצצצים אותם בדברים לא בריאים כמו שמן דקלים וכל מיני מייצבים למינהם אבל לפעמים מעצלנות שאין לי כוח להכין בבית אני קונה אבל אני תמיד בודקת רכיבים כדי לצמצם נזקים.
יש לי בבית חיידקים ולפעמים כשבא לי להשקיע אני מכינה גבינה, אם אני מכינה המבורגר זה מפטריות ועדשים, תחליפים לביצה בעיקר באפיה לא בעיה למצוא (יש לי גם את התחליף שבא בקופסא שסך הכל לא נורא מבחינת רכיבים מדובר על קורנפלור, קמח טפיוקה וכו').

אני יודעת שיש אנשים שחושבים שאוכל טבעוני הוא התוספות של הצלחת ולא העיקרית אבל זו טעות נפוצה.

אגב, שלא ישתמע שאני מהמטיפים או נוהרת אחרי איזו מגמה כי אני לא. בעלי לא צמחוני הוא מבשל לעצמו אם לפעמים בא לו דגים או משהו בסגנון.
מה שכן הוא הפסיק לאכול אורז לבן או פסטה שהיא מחיטה ולמרות שהוא אירי הוא לא אוכל הרבה תפוחי אדמה כי זה משהו שכמעט ולא נכנס לנו לבית.

למעלה