במטוס סילון לארה``ב

אלוני.

New member
במטוס סילון לארה``ב

ראש הממלשה ניסה להרוויח עוד דיוטי פרי בדרך וסב על עקביו בעקבות הפארודיה של המטוס החטוף... וואלה , ניסיתי להבין למה הוא החליט לחזור ולא תפסתי , אבל אולי הוא יודע משהו שאני לא יודע. הואיל ומזמן החלטתי לא לתת כזה קרדיט למנהיגים הרי שהמסקנה היחידה היא שברק חזר לחינם . הטענה היא שחזרתו הייתה די מגוחכת תקפה גם אם בתוך המטוס היו ארבעים וארבעה חוטפים מצויידים בצוללות אטומיות. לראש הממשלה לא הייתה כל סיבה הגיונית לחזור למעט רצונו להיות שותף קרוב ולחוות את ריגושי היחידה במידה והיו מחליטים לפעול . ישנו רמטכ``ל לצה``ל וסגן שר ביטחון לישראל , בנוסף יושב בממשלה שר אחד לפחות שבעת נעוריו היה אביב או שבעת האביב היה בנעוריו, ממש לא חשוב . ברק היה יכול להישאר מעודכן ברמת קבלת ההחלטות ולהשאיר את הביצוע לאנשים שאמונים על ביצוע ואת הסמכות המיניסטריאלית להשאיר בידי סגנו או בידי שרים כמו שחק שגם הוא ראה לבן או שניים בעיניים . פאטתי וחבל שהיה .

amor

New member
הרשה נא לי

להסכים אתך ולאמר שמשהו משונה מתחולל בנפשו של הראש . כל גילויי הרגשנות שלו לאחרונה ,מעידים על סדק כלשהוא שייש לחקור אודותיו. זה לא מסתדר עם התכונות המיוחסות לו.

אלוני.

New member
להבדיל ממך

אני לא הולך כל כך רחוק, אבל כמובן שזו זכותך להסיק מסקנות מקיפות. לא הסתרתי , אז וגם היום , שאני מאד מעריך את ראש הממשלה ואת דרכו ( ועזבו ציניות , כל אחד ודרכו ) ונראה לי שנארתי לבד , די לבד ... )-: יצא לי לדבר עם חבר לפני תחילת המהומות ולשנינו הייתה תחושה שראש הממשלה מקיף עצמו באנשים הלא נכונים . ואני מסכים מראש שגם באחריות זו הוא נושא ועליו לשלם את המחיר הזה במידה ויש כזה . הרי מן הידועות הוא שאיש ציבור אינו כותב את נאומיו בעצמו אך עליו להיות אחראי לדברים היוצאים מפיו גם אם נוסחו על ידי קופירייטר מבריק - ואולי בעיקר . לפי המצטייר הרי שזמנו הפוליטי של ברק שאול לצערי וסוף שלטונו קרב, כנראה שטיבם של מטאורים לא השתנה ולא ישתנה לעולם , הם נשרפים בחיכוך הגבוה ....

amor

New member
אחריות בודאי

שהוא צריך לקחת . לא זו השאלה בכלל. מה שמפליא אותי הוא שינוי הכוון בהתנהגות שלו. זה נובע מהכרתו באובדן דרכו וחוסר יכולתו לבצע את אשר התיימר לעשות ואת אשר הבטיח . במצב כזה לא רק שהוא נושא באחריות אלא שהוא עושה עוול לעצמו וכמובן לעם כל עוד הוא נשאר בתפקיד. מי יודע איזה נזק עלול להגרם עקב כך. אגב קראת את הודעתי משעה 10:11 היום?

.הניצוץ

New member
ואם לא היה חוזר והיתה פעולת נפל?...

היו אומרים ...בטח...ראש הממשלה מטייל בעולם ופה נהרגים אנשים.עד שלא שירד ההוא ממכבי נתניה מהמטוס (צהובים נגד לבנים) אף אחד לא ידע מה הסיפור ושהחטיפה נעשתה ע``י מכשיר לחץ דם. ברק אולי לא מבריק אבל קצת פרופוציה לא?

אלוני.

New member
שם יפה בחרת לך

אם כי לא מקורי בכל מקרה , דעתי על ברק יותר מאשר חיובית ואין לכך קשר לעניין החטיפה . לא ייתכן שראש הממשלה ינסה להיות מעורב בכל דבר , תפסת מרובה לא תפסת .

.הניצוץ

New member
חטיפת מטוס זה לא כל דבר

ביחוד שזה מטוס רוסי ובזמנים קשים כאלו.דווקא הצעד היה נכון לטעמי ודעתי. בקשר לשם....הוא דווקא מקורי :)

אלוני.

New member
נתחיל מהסוף

השם אינו מקורי וכדי לא להטעות את שאר הגולשים , ויש כאלה שנמצאים גם בדיבורסה וגם כאן וותר על השם , זה לא לעניין . מעבר לכך , הנקודה לפני השם והאימאיל אינם נכונים. עכשיו לעצם החטיפה , נראה לך שאמנון שחק לא היה יכול לטפל במצב כזה ? מתן וילנאי ? אפרים סנה ? ואיך קוראים לו זה הגנרל הגדול מופז ? לא אלמן ישראל .

.הניצוץ

New member
נמשיך מהסוף

בודאי שיכלה כל הגברדיה המכובדת לטפל במצב אבל אני חוזר כי במציאות ההזויה בה אנו חיים כל אפשרות העולה על הדעת יכולה להיות מציאותית.ברק שחלק מהתמחותו היא משימות מהסוג הזה רצה להיות באזור סה``כ 4 שעות טיסה.קח תסריט של מטוס מתפוצץ בגלל איזה דפוק אולי מחבריו של בן לאדן שפוצץ את האוניה האמריקאית וראש הממשלה לא באזור.גם כשהוא לא עושה לעצמו חיים קלים הוא לא בסדר? בוא נאמר כאחד שהצביע עבורו יש לו הרבה מה לתקן אבל במקרה הזה הוא היה בסדר. בקשר לשם אז הנקודה היא בגלל שנשכחה הסיסמא והדואר נכון רק תוספת u עקב טעות סופר בהקלדה. יש?

אלוני.

New member
בא נמשיך מהתחלה

כי הסוף אינו נכון (-: ראש הממשלה היה אכן במרחק של 4 שעות לערך מחופי הארץ המובטחת. אכן ראש הממשלה הינו מומחה בתחום. אכן ראש הממשלה הינו שר הביטחון. אכן ראש הממשלה אחראי בתוקף תפקידיו לכל הארועים במדינה. אבל, בנושא כזה, במצב הארועים שאנו נמצאים בהם, נכון היה שיטפל בפרשה האומללה אדם אחר, ואני מניח שאתה מסכים איתי שיש לפחות עוד מומחה אחד בארץ , יש לפחות עוד צל``שניק אחד בארץ ואפילו בממשלה , יש לצה``ל רמטכ``ל ומפקדי סיירות למיניהן שהיו אמורים לספק תוכניות מתאימות. בכל מקרה , כאשר ראש הממשלה עושה את הסיבוב שהוא עשה היום הרי שהשליחות שלו נראית קצת לא רצינית.... על סדר עדיפויות הוא לא שמע ?

.הניצוץ

New member
נסגור על האמצע

עניין של השקפה וכל אחד יבחר לעצמו אם היתה טעות או מעשה נבון של אהוד לטוס 20 שעות לארה``ב במקום 12.בקשר לנושא השני....לא כתוב משיח אז תאמין.

אלוני.

New member
בקשר לסוף

אם היה כתוב משיח הייתי מאמין (-: לגבי העניין המרכזי הרי שבסופו של דבר אין לעניין חשיבות קרדינאלית אלא שזה מעיד על סדר עדיפויות לא לטעמי.

למעלה