במידה ואני לא הולך

siryonboy

New member
במידה ואני לא הולך

אני חולה קרוהן ורציתי לדעת כמה דברים במידה ואני יחליט שלא להתנדב
1.כחולה קרוהן אני מקבל צו ראשון כמו כולם..?אם כן מתי?
2.אני פשוט הולך שם מתי שרשום לי ללכת בצו ראשון אומר להם שאני חולה קרוהן והם נותנים לי את התעודת פטור?

hillator

New member
תשובות

1. תקבל צו ראשון כמו כולם.
2. שתבוא לצו ראשון הרופא משפחה ימלא חלק ברגע שהוא ימלא שאתה חולה קרוהן שם תקבל מייד פטור

hillator

New member
אני היום בת 25 אז אני לא הכי זוכרת

אבל אני ילידת מרץ ואני זוכרת שהיה לי צו ראשון בחורף בערב בינואר אז אני מניחה שלפני יום הולדת 17

siryonboy

New member
תודה רבה רק יש לי עוד שאלה

בצו ראשון לפי מה שהבנתי יש ככה:
קודם את מבחנים פסיכוטכנים,אז יש את הריאיון האישי ואז את הבדיקה הרפואית
אם אני מקבל פטור אז אין לי טעם לעשות את המבחנים פסיכוטכנים ואת הריאיון אישי אז אני פשוט מדלג לרופא או מה..?

hillator

New member
שאני ההיתי בצו ראשון

בשנת 2004 וההיתי אז בריאה אם אני זוכרת נכון היה לי קודם רופא ואחר כך מבחנים.. גם אם תעשה את המבחנים אין בזה שום נורא פרט לזה שזה יחסוך לך יום נוסף בבקום

לרוב לא

אני בת אז יש מצב שזה קצתשונה אבל לפי מה שהבנתי הראיון האישי שהוא החלק השונה זה הדבר האחרון שעושים.
אז יש עימות נתונים שזה אתה עושה כרגיל, לאחר מכן שולחים אותך לרופא ברגע שהרופא מבין שיש לך משהו שבספר פרופילים נותן 21 הוא מסיים לכתוב את כל הבעיות שיש לך מבחינה רפואית ואומר לך ללכת הביתה.
ככה שאני לפחות לא עשיתי מבחנים פסיכוטכנים באותו יום, פשוט שהתחילתי את תהליך ההתנדבות זימנו אותי לעשות אותם שוב

צו ראשון מקבלים לפי מחזורים

כל בערך חצי שנה נירא לי שולחים לאנשים שנולדו מתאריך מסוים עד לתאריך מסוים צו ראשון. אבל בגלל שזה צבא אין באמת היגיון, אני נולדתי חודשים אחרי חברה שלי אבל הצו ראשון שלי היה שלושה חודשים לפניה. ככה שזה צבא ואין לך באמת אפשרות לדעת מתי הוא יהיה.
הצו ראשון יכול להיות מהרגע שאתה בן 16 וחצי.

מוסיפה

לצו ראשון אתה מביא אישור מהרופא שיש לך קרוהן, לאחר מכן ברגע שיודע זאת לצבא הוא ישלח אותך לבית ויזמן אותך לועדה רפואית לקבלת הפטור.
לועדה תצטרך לבוא עם אישור מרופא ממוחה על הבעיה שואלים אותך שתי שאלות חותמים על הפטור נותנים לך לחתום עליו ונותנים לך אותו , לאחר כחודש תקבל את התעודה הרישמית של הפטור, גם עם התעודה שמביאים לך בועדה אתה יכול להשתמש לכל דבר שצריך להראות פטור מהצבא

למעלה