במידה ואני מעוניין להרכיב קראנק עם גלג"ש 1X40 עם קסטה 11-32

במידה ואני מעוניין להרכיב קראנק עם גלג"ש 1X40 עם קסטה 11-32

איזה מעביר אחורי אני צריך ? הרי מתאימים את המעביר האחורי ע"פ חישוב סכימת הפרשי שיניים בין גלגל שיניים גדול מינוס קטן מקדימה ומאחור.

איך יודעים באיה מעביר להתעניין ?

ariasdo

New member
לפי ההבנה שלי הקדמי קבוע ואתה צריך רק להתאים לקסטה מעביר

בגלל שזה קסטה גדולה 11-32 צריך - מעביר ארוך באופני כביש / או סוג של מעביר שטח כמו שימנו דאור
זה גם תלוי דגם הקסטה וכמה יש גלגלי שינים .

במצב שהקרנק דאבל או קומפקט המעבר בין הפלטות הוא ע"י מעביר קדמי ואין קשר למעביר האחורי
זה רק לבצע כיוון הילוכים מתאם .
לדעתי זה מצב דומה עם אתה רוכב על 39/32 .שזה הפלטה הקטנה בקראנק דאבל .

הערה - בקרנק בודד מול קסטה הכיוון שונה ומתיחס לפלטה בודדת .

אריה סדובניק

מדובר בקראנק אולטגרה וקסטה של sram

הקראנק אני מתלבט בין 40-42 שיניים וקסטה אני רוצה לשים 11-32
אני מתכוון להשאיר את המעביר הקדמי רק לצורך תמיכה בשרשרת ללא חיבור לכבילה

אמנם הקראנק יקר משמעותית אבל אם מוותרים על מעביר קדמי וידית הילוכים למעביר הקדמי ההפרש מצטמצם , כנ"ל לגבי המשקל הפשטות של המערכת והתחזוקה

ariasdo

New member
אני חושב שמה שכתבית מתאם לך תבדוק זאת עם מכנופן ...

oren_hershco

New member
יש לך טעות

גודל הפלטה מקדימה לא משפיע על סוג המעביר, רק על אורך השרשרת (בהינתן שזו פלטה בודדת)

בשביל 11-32 מאחור אני חושב שתזדקק למעביר עם medium cage (מותחן באורך בינוני), אם כי ייתכן שגם short cage של אופני הרים יעבוד.

לא בטוח שתחסוך כל כך הרבה משקל בתעלול הזה. קסטות גדולות הן כבדות, אלא אם כן מדובר על הסדרות העליונות (והיקרות)

רוצה לעבור לדיסקים הידראולים ידיות של אופני כביש

הבעיה שהסטים של ידית הילוכים/בלמים משולבת עולה הון, לכן חושב לקנות רק ידיות בלמים הידראוליות ולהרכיב ידית היולכים מסוג bar end רק בשביל הקסטה (אין צורך בידית שליטה במעביר קדמי, יש רק צלחת אחת מקדימה)

oren_hershco

New member
אתה מתכוון ל- Bar End Shifter?

כמו שיש באופני טורינג?
בשביל קסטה של 10 הילוכים, יש מעבירי DuraAce מהצורה הזו. גם לא זול, משהו כמו 80$.

כזה:
http://www.chainreactioncycles.com/...e-7900-10-speed-bar-end-shifters/rp-prod34322

לא יודע עם רכבת על זה פעם. זה מעאפן. ידיות משולבות הרבה יותר מוצלחות.

מכל התעלולים שאתה מתאר יצאו אופניים פחות נוחים לרכיבה, לא קלים משמעותית - וזה גם יעלה לך הרבה כסף. מה הטעם?

הסיבה העיקרית היא מעבר לבלמים הידאולים

והשיפטרים המשולבים הילוכים וידית בלם מאוד יקרים, אז אני חושב ללכת על ידית בלמם נטו הידראולית והפתרון של bar end shifter ללא מעביר קדמי נותן לי פתרון נחמד מכל הכיוונים

אגב האופניים שאני רוכב עליהם הם סייקלו ולא כביש, 85% מהרכיבות הם כביש ...

oren_hershco

New member
זה עדיין יהיה מעאפן

בשביל כל העברת הילוך תצטרך להוריד את היד מאיפה שהיא תופסת את הכידון, להשעין את כל משקל הגוף על היד השניה ואז להעביר הילוך.
יהיו לך אופני כביש כמו בשנות ה- 80' רק עם מעצורים הידרואליים.

הרגת אותי מצחוק ...ובאמת זרקת אותי אחורה לשנות ה80

למעלה