במידה ומאשימים עובד רפואה ברשלנות רפואית

amazone

New member
במידה ומאשימים עובד רפואה ברשלנות רפואית

ו"מקור מוסמך" כביכול מדווח על כך למשרד הבריאות ללא חקירה או בדיקה כלשהי או לאחר תשאול לקוני וכללי, האם מדובר בהוצאת דיבה?

תגובה

אמזון שלום, קשה לי להתייחס באופן קונקרטי למקרה שלך בשל מיעוט הנתונים. אך ככלל, ישנה הגנה בהגשת תלונה על נפגע (עובד הרפואה) בעניין בו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע או כאשר התלונה הוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בעניין המשמש נושא התלונה - כאשר התלונה הוגשה בתום לב. אשר על כן, על מנת להבין את המקרה אותו אתה מציג, עלינו להבין מה הסטאטוס המקצועי של אותו "מקור מוסמך", והאם נהג בעובד הרפואה בחוסר תום לב בעת הגשת התלונה. אני מקווה שדבריי שפכו אור. עו"ד יוסי מאוטנר

amazone

New member
היה דיווח של מינון יתר

רופא קבע מינון יתר למטופל. אחות שעלתה על הטעות בדיעבד דיווחה על כך להנהלה שדיווח לנציג משרד הבריאות בהנהלה. הנציג והרופא מכירים שנים והחקירה בוצעה באופן מגמתי במטרה להאשים את אותה אחות במינון היתר. אותו רופא העביר את האחריות ממנו אליה, כאשר אחות אינה מוסמכת בכלל לקבוע מינונים אלא רק לתת אותם. המינון ניתן בחתימת הרופא - שאחראי למינון יתר. לפיכך, הרופא האשים את האחות בטעות שכעת מועמדת לפיטורין בעקבות המקרה

לשון הרע של רופא כנגד אחות

ברמה קצת יותר קונקרטית: מדבריך עולה כי לכאורה יש בידי אותה אחות אף עילות תביעה שמקורן בדיני העבודה ודיני הנזיקין הכלליים. הן כנגד אותו רופא והן כנגד המוסד הרפואי בו את מועסקת. בעניין העילה לפי דיני לשון הרע - את מתארת מצב בו בלשון בלתי משפטית - "תפרו לאחות תיק". וברור כי מעשה שכזה לא נעשה בתום לב. על מנת לתקוף את הגנת תום הלב שבידי הרופא יהיה על אותה אחות להוכיח כי הרופא נהג בה בחוסר תום לב וכי הדיווח לקה בחוסר ענייניות ובכוונה זדונית. בנוסף יש חשיבות לעניין הראייתי. אני מציע לאותה אחות לשקול להתייעץ עם עו"ד באופן יותר מעמיק. נשמע כי נגרם לה עוול גדול. עו"ד יוסי מאוטנר

אולי אותו רופא רכש והגיש עבודות אקדמיות

מן המוכן (בהיותו סטודנט לרפואה), במקום להתאמץ ולהכינן בעצמו? חומר למחשבה נוכח האמור בחתימה שלך. ולשאלתך, עייני כאן.

למעלה