במיה

במיה ../images/Emo3.gif

אגורה סקפי א גיזר (הרגע גמרתי לבשל) טנמוס 18 מוספירס פרה שבת לה נוצ´ה (יש לנו 18 אורחים במוצ"ש) מטי אל אורנו 2 פסטלס אונו דה קרנה אי אונה דה קזו (הכנסתי לתנור 2 פשטידות אחת מבשר והשניה מגבינה) איזי סלטה דה ברנג´נה אסדה קון מונצ´ו אג´ו, סלטה דה פטטה, וו אזר סלטה דה לצ´וגה, טנגו חומוס, אזיטונס, פישקדו סלדו סלומון אי וו מטר מונצ´ס קזוס (קשקבל אי אוטרס בואנס) (הכנתי סלט חצילים עם הרבה שום, סלט תפוחי אדמה, אכין סלט חסה, יש לי חומוס, זיתים סמוקד סלומון ומבחר גבינות טובות. ו........בשבילנו הכנתי ב מ י ה הרבה עבודה אבל המאכל הכי אהוב על בני הבית, כמובן שהכנתי גם ממולאים - בלי ממולאים אין שבת! אם נוזל לכם הריר מלקרוא - אתם מוזמנים! שבת שלום א- טודוס ווס אברסו

רותי ב.

New member
אוחחח חונה חונה....

ואיך נוזל הריר מלקרוא. אמא שלי אהבה כל כך במיה, ואני הייתי מסוגלת לאכול רק את הבמיה שהיא ידעה להכין, ועכשיו פתאום מרגישה את הטעם בלשון... את ה´עקיצות´ בקצות האצבעות הקטנות, כשהייתי ילדה ועזרתי לה לקטום את ה´שפיצים´. אוחחח הזכרונות עכשיו מטריפים אותי. יו אפרונטי אגדו די גאינה, קון סיבויה אי מרנגנאס, אי אגורה וו אזר פשטידה די פרסה קון קזו, מי פארסי קי אי-מתכון א-ל-רשימה אין איל פורום... ו..... עכשיו בעברית כי כשאני מתרגשת אני שוכחת עוד יותר. התקשרתי לרשות לתרבות הלדינו לברר מה קורה עם ההזמנה לקראת הקורס הזה, וענתה לי אשה, אמרה לי שאנסה להתקשר ביום ראשון, כי היא לא המזכירה. אז סיפרתי לה כמה אני רוצה לקבל כמה שניתן חומר בשפה הזו, ועל הפעילויות בארץ, ובכלל, השתפכתי שם, בעברית וקצת בספניולית, ובסוף, אחרי שגמרתי לספר לה על הגעגועים למילים, לתרבות, להכל, שאלתי אותה איך קוראים לה, ומי היא ומה היא עושה שם. היא אמרה שהיא מתילדה כהן סראנו. איזו התרגשות אחזה בי.... רק אתמול קניתי בשבוע הספר את הספר האחרון שלה, סיפורי ג´וחא, בצד אחד רשומים בעברית, בצד השני בלדינו (אותיות אנגליות) וסיפרתי לה, גם, שיש לי את שני הספרים האחרים שלה, ועל הפורום וכל מה שיכולה הייתי. בקיצור, היתה שיחה ממושכת, הזמנתי אותה להכנס לפורום אלינו לפה, אבל היא מעדיפה לכתוב בפורום הלועזי. (הכתובת שלו נמצאת ברשימת הקישורים). בכל אופן, היא סיפרה לי שבשנה הבאה יהיו קורסים ללדינו מטעם הרשות למורשת הלדינו בירושלים, והיא גם תשלח לי חומר. ספרי לימוד שהיא הוציאה, היא גם מרצה מלמדת באוניברסיטת בן גוריון. אעדכן אותכם. שבת שלום לכולכם, ואוהבת אותכם. אוהבת המון

avielss

New member
על זה סבתא שלי היתה אומרת:

נו נונקה ני נו לא רוצה לא צריך. אן אסטה פורום נו סקרה אנטרר יום שישי סולו דל חולור דה לה קוזינה ספואדה מוריר לפורום הזהז אסור להכנס ביום שישי רק מניחוחות המטבח אפשר למות שיהיה שבת שלום ושבאמת ...קצת שלום אביאל

RORGAD

New member
אביאליקו קומו אסטאס

שבת שלום אביאליקו, קומו אסטאס? לס קונטי א מיס איג´אס קה מאסטו אסקריביינדו קון בוסוס אן אל פורום, אי סאלגריארון מונצ´ו טייאנס מונצ´וס סאלודוס

רותי ב.

New member
נו סה - מי-פארסי קי נו אס

מצב פור דיזיר ´נו נונקה ני נו´, מי-פרסה קי-דישו קי נו--טיאני עיברית אין סו קומפיוטר אור אלגונה קוזה סימז´ה. יה-וה-ויניר, נו-תספנטאס. פנסו קי-וה ויניר.

RORGAD

New member
שבת שלום א טודוס

רותי אמפסרה דטי, כומו אסטאס קרידה? יו אוי אלוגאר דאלימפיאר לה קאזה אי גיזר מפואי אפאסייאר, אי אסטה טדרה קומי אן אונה רסטורנט מגוסטי מונצ´ו מונצ´ו דה אסטי דיאה. אגורה אסטה מוג´ר תניה אל אוטרו מס "הרצאה" אין בית התפוצות, אי מפסה קי אנדה אי פעילות אן לדינו אין בית התפוצות, נו תדישו נאדה? סי קיירס פואדו דמנדר, דיגמה, בואנו? שבת שלום

רותי ב.

New member
גראסיאס RORGAD , אִי

בנדיצ´ו אל-דיו קי מוס-דיו לה-שבת. פור אריפוזאר אומפוקו די-טודה-ל-סימאנה. מאדאם מתילדה כהן סראנו, תיינה הרצאות אין מונצ´וס לוגארס, אין לה-אוניברסידאט די-בן-גוריון, אי אין ירושלים, מי-פארסה, אי-אין בית התפוצות, אי אין קול-ישראל פנסו קי וידי סו-נומברה, אי אוטרוס לוגאריס טאמביין. בקשר לבית התפוצות, פעם הבאתי לפה קישור, לגבי ההרצאות שיש להם, גם בימי שישי וגם בימי רביעי (ראיתי שרשמת בנוגע לזה הודעה אחרת). בכל אופן, זו סידרת הרצאות, שהתחילה נדמה לי מספטמבר, וניתן להגיע להרצאה בודדת ולהתרשם. אני צריכה לזכור ליצור אתם קשר, ולקבל מידע לגבי סידרת ההרצאות והפעילויות בתרבות ובמורשת הלאדינו שתהיה בשנה הבאה, הרשמה ומועדים ועוד. סימנה בואנה א-טי אי-א-טודוס.

שבת שלום אי אלגרה ......./images/Emo48.gif

אגורה אז כמאסטנטי און פוקו סטו אספרנדו כסאגה לאורה דסינדר קנדלס, חונה פנקי וינו אל גואזמו דלבמיה כגיזטס מסטו אגיזנדו לוז דינטס, אמה פראלחת וו מרקר דלסרצ´י אי יו פורקמגרדה מוי מונצו´ במיה קון בירה אלדו סין בירה נו בה במיה.. רותי מאלגרי דמלדר כסטס פרקורנדו מונצ´ו פור מוזוטרוס אין ללנגואה פרה אמבזר מוס מז בואנו,גרסייאס, אביאליקו מונצ´ס גרסייס פור לקנטיאס כסקריביטס מאלגרי אי דאייר כסטו קנטנדו לוס ביביליקוס.אי לדאברן אבינו. אי האורנה נו טנגו בירוו דאבלר כמוז´ר מוי פדנתה לו קמסקריביטיס נו מבו אולבידר נונקה מדטס פוארסה(כח)דסקריביר קנטיאס כמנמורו דסקריביר.. אי האמגור בואנה וינידה אמוסטראקזה כאנטה.. עכשיו התישבתי מעט להמתין לשעת הדלקת נרות, חונה עד הנה היגיעו ריחות הבמייה שבישלת, הושחזו שיני אבל ביום ראשון אקנה מהשוק גם אני כי אוהבת מאוד במיה עם בירה בלי בירה לא הולך במיה, רותי שמחתי לקרוא שאת מתאמצת בשבילנו ע"מ שנלמד טוב יותר את השפה תודה. (אשמח לקבל פרטים בהמשך). אביאליקו´ הרבה תודות על השירים שכתבת שמחתי ומאתמול שאני מפזמת את שניהם לסרוגין, ולאורנה אין לי מילים להביע, המילים שכתבת לי נתנו לי ביטחון להתחיל לכתוב שירה מהלב שתמיד אהבתי ולא העזתי ואני מנסה בימים אילו את כוחי.. ולאמגור ברוכה הבאה אל ביתנו החם... שבת שלום ובשורות טובות...

RORGAD

New member
במיה

בואנוס דיאס מאדאם רוזה, קומו טה סליו לה במיה? אי קומו פואה לה נוצ´ה דה שבת, וינייארון טודוס? טה קייטס מוי קאנסאדה? קואנטה מוס תרגום: יום טוב גברת רוזה איך יצאה הבמיה, איך היה ליל שבת, האם כל האורחים הגיעו? בטח נפלת שדודה, ספרי לנו

רותי ב.

New member
ארה מאדם רוזה אור חונה קי גיזו

לה במיה אי-קי-לי-וינירון מוספירס??

למעלה