במיוחד בשביל לוו: שאלה על ארה"ב..

masorti

New member
במיוחד בשביל לוו: שאלה על ארה"ב..

כולם מכירים את החלוקה ל"צפון" ו"דרום" (=ל"איחוד" ול"קונפדרציה") במלחמת האזרחים האמריקנית. אבל שוכחים שהכול קרה בעצם ב"מזרח". כפי שאפשר לראות במפה המצורפת, ב-1860 היה חלק משטח מערב ארה"ב במעמד "טריטוריות" (למשל: קנזס, יוטה, נברסקה, וושינגטון, ניו מכסיקו). ורוב שטח זה היה בעצם מחוץ לשטחי הקרבות ונחשב לאיזור ספר שהכיל מהגרים מהמזרח. (הבסיס למיתוס "המערב הפרוע") השאלה שלי היא: מה היה המעמד המשפטי והמעשי של אותן "טריטוריות" במהלך מלחמת האזרחים? האם איזורים אלה נשארו במסגרת ה"יוניון" ונשארו כפופים להוראות מוושינגטון (ולצבא האיחוד), או שמא נחשבו "מדינות נייטרליות"? האם המהגרים מאיזורי הקונפדרציה הפכו בן לילה ל"נתיני אויב" (או להיפך)? האם גיוס החובה של הצפון/הדרום (במידה והיה) חייב את צעירי אותם איזורים? איזו מערכת משפטית אזרחית (חוקים פדרליים) היתה תקפה שם? (זו של הצפון? זו של הדרום? אף אחת?) ובכלל.. איך השפיעה מלחמת האזרחים שהתנהלה במזרח על חייו של אדם שחי באותם איזורים במערב? נ.ב. מה עם קליפורניה? (לא ברור לי מהמפה מה היה מעמדה באותה עת. STATE? שטח זר?)

לוו

New member
תשובה

המדינת הללו לא היה אז תחת הממשל של ארה"ב לגבי מדינת קנזס - היה המלחמה בין הדרום לצפון אודות קנזס

masorti

New member
לא ברור לי..

מה זאת אומרת "לא היו אז תחת הממשל של ארה"ב"? אז מי היה הריבון שם? האם יוטה נחשבה ב-1859 "חוץ לארץ" והיוצא אליה מארה"ב החתים דרכון? האם תושבי יוטה לא שילמו שום מס לאוצר האמריקני (הרי היו מיסים פדרליים)? האם נאשם שהורשע בבית משפט ביוטה לא היה יכול לערער בפני בית המשפט העליון של ארה"ב? אני סברתי ש"טריטוריות" הינן כמו מושבות, כשהריבון הוא ארה"ב. והרי במקרה של בריטניה וצרפת - כל המושבות השתתפו במאמץ המלחמתי (במלחמות העולם).

לוו

New member
סליחה אבל אתה טעית בגדול

הנה אתר עם הרבה קישורים בנושא זה חפש שם

masorti

New member
שמע, אם לא בא לך להסביר..

או לחילופין להפנות ללינק ספציפי - אל תבקש שאנשים ישאלו על ארה"ב. אין לי כוונה לחטט בעשרות לינקים שנראים לי לא רלוונטיים לעניין. ואגב.. במונח "מושבות" לא התכוונתי למושבות הבריטיות באמריקה שמהן נבנתה ארה"ב ("13 המושבות" וכו´), אלא לשטח שהוא בשליטת ארה"ב אך לא סופח אליה.

למעלה