במיוחד לאתי@ ולימי החורף

אתי@

New member
תודה ../images/Emo24.gif עשית לי חשק לברוח

הביתה ולהתחיל לבשל
אני מתה על המרק הזה
יש איזו מסעדה חלבית בראשל"צ (פורמג´ו) שפעם היתה ממש מסעדה טובה, היום הרמה שם קצת ירדה. בכל אופן תמיד הייתי מזמינה שם בחורף את המרק הזה
דרך אגב, לשם יצאנו בפעם הראשונה
שאלות לגבי המתכון: צ´ילי מתוק - באבקה? או משהו אחר...? התבלון שמצוין במרק מספיק כדי שהמרק לא יהיה מתוק מידי, או חמצמץ מידי? אני אוהבת שמלמרק עגבניות יש טעם פיקנטי...
 

ש ו ב י

New member
../images/Emo141.gifגם לי יש חשק

ללכת הביתה לטרוף מרק אבל אני מסתפקת בקורנפלס דיאטטי בעבודה. בפ´ורמג´ו אני גם ההייתי לפני שנתיים בערך עם יובל..... זה ממש לא רחוק מהבית שלי אגב. הצ´ילי הוא לא באבקה אלא בבקבוקון של אסם, אם יש צ´ילי באבקה (יש?) אז את בטח יכולה לשים קצת במקום הנוזל. אני אוהבת את המרק עגבניות כמון - לא חמוץ מדי ולא מתוק מדי ובגלל זה יש את המרכיבים של הסוכר, קטשופ ומלח......... אם את רוצה קצת חריף את יכולה לשים צ´ילי חריץ במקום מתוק למרות שלדעתי הצ´ילי המתוק גם די פיקנטי
 

אתי@

New member
לי יש בבית תבלין צ´ילי באבקה

והוא מאוד חריף. אם מדובר בסך הכל בכפית אז אין טעם לקנות את הנוזל ובטח התבלין יהיה יותר חריף...
 

ש ו ב י

New member
ויצא לך בטוח יותר פיקנטי

כמו שאת רוצה, אבל תשימי פחות מכפית אם זה ממש חריף
 

דפי26

New member
תודה שובי.שאלות....

נראה לי די קל ואולי אנסה.למה את מתכוונת בצ´ילי?לקחת ממש פילפלים חריפים? לא הבנתי את הקטע עם גירוד העגבניה.הכוונה כמו שמגרדים למלוואח? תודה
 

ש ו ב י

New member
דפי

לגבי העגבניות - כן!! בדיוק כמו שמקלפים עגבניות למלוואח!!!!! זה יוצא ממש טעים - וזה מוסיף טעם יותר עשיר למרק! לגבי הצ´ילי - אני לא מתכוונת לפילפלים חריפים של ממש אלא לרוטב צ´ילי מתוק (לא חריף, פיקנטי!) של אסם או של חברות אחרות. אני לא אוהבת ממש חריף אבל אם את אוהבת את יכולה להשתמש באבקת צ´ילי כמו שאתי@ הציעה.
 

*מור

New member
דפי ישר שתנסי את המרק תחשבי

שאת עושה את זה בשביל הביצה והמלאווח. ואז זה ייצא כמו המלאווח והחביתה שאת עושה במומחיות
 

דפי26

New member
../images/Emo6.gif פילו´ש לא התכוונתי בלי מבוגר

מדובר בגז שכחת.ניתן לבעלול לגרד (למרות שעבניות זה מגעיל בעיניו-איזה תינוק!)
 
דפי- פתרון לעצלנים

זה לקנות קופסאות שימורים גדולות של עגביות מרוסקות של טלץ רק של טל, כל השאר לא מגיעים לרמה ולטעם. את אבקת הצ´ילי ניתן להמיר בטבסקו. סה"כ מדובר במצבי צבירה שונים של אותם הפילפלים. אם יש לך בבית פלפלים מיובשים (הקטנים החריפים האלו) אפשר לקצוץ אחד. רק להזהר לא להכניס ידיים לעיניים אחר כך!!!
גרוד העגבניה זה בדיוק כמו למלוח. אם רוצים להשקיע אפשר לחלוט את העגבניות כמה דקות במיים חמים ואז ניתן לקלף אותן בקלות.
 
למעלה