תגובה
אהובה, קיבלתי הודעה במסר פרטי ממישהו שטוען שאת היא בעצם אני. למרות שהבנתי ששנינו מסכימים לחלוטין בטענה שרוב המדענים בעולם - אינם בעלי ראייה "רחבה" ו"מעמיקה" דיה, לשם התמודדות "ראוייה" עם האתגרים שמציב העולם בפנינו, הרי שזה אינו הופך אותנו לישות אחת (לפחות לא במובן "הגשמי"). ובנוסף - אינני מכיר אותך, ואפילו אינני יודע אם את אישה, בחורה, נערה, ילדה - נקבה, או שמא, את - גבר, בחור, נער, ילד - זכר. (וזה גם אינו מעניני) בנוסף, נראה לי מוזר שההודעה הזו שלך - הוצמדה למקומה בראש הפורום במשך זמן ממושך, כאילו "ננעצה" שם בידי מנהל הפורום. העובדה הזו היא קונסיסטנטית לטענתי כי נעשים נסיונות, לכאורה, על ידי מי ממנהלי הפורום(ים) לשבש את פעילותו התקינה של הפורום בכלל, וכדי לשבש את "אני" - בפרט (במקרה זה - כדי "לטמון מוקש" כדי שאדרוך עליו). כמובן שיתכן שאני טועה לחלוטין, ואשמח אם ינתן ההסבר שמראה מדוע. (בשל שיבוש פעולת הפורם (לפחות מנקודת המבט שלי) - נעשיתי חשדן לגבי השאלות - מי, מה, איך, ולמה - עומדים מאחרי הודעות מסויימות) כל זאת איננו מוריד מערכה של ההודעה שלך, שבה הבאת שאלה לגיטימית, באמצעות הקישור שצירפת. בקשר לתיאוריה שבקישור, אינני פוסל אותה, אך יש לי טיעון "לוגי" נגדה. לכאורה, הבעיה שם מתוארת בצורה של "עיקרון". "עקרונות" הינם חשובים מאד, גם אם אין להם פורמולציה מתימטית, משום שהדרך הנאותה להתקדמות במדע (לדעתי) - היא קודם לחשוב על "העיקרון" שמאחרי בעיה, ורק אחר כך - "לרוץ" למתימטיקה שלו. לדוגמה - "עיקרון האבולוציה" - של צ'ארלס דארווין, שבכלל אין מאחוריו ולו משוואה מתמטית אחת ויחידה (!) ודבר זה - לא מנע ממנו להפוך לאחד ההישגים המדעיים הגדולים והדגולים בהיסטוריה של המדע בפרט, ושל המין האנושי בכלל. (בבקשה לא לספק טיעונים שמראים שכן יש מתימטיקה בתורתו של דארווין, שכן אני מכיר אותם) הבעיתיות ב"עיקרון" היא שלא ניתן להוכיח אותו, אלא רק להפריך אותו. לגבי האבולוציה של דארווין - עד היום הזה - כל נסיון שנעשה כדי למצוא ממצאים שמפריכים אותו - נכשל, והראה בעצם שהוא מאשש לחלוטין את הטענות שב"עיקרון" הזה. דוגמה נוספת - "היפותיזת רימן" - Riemann's Hypotheses (לטינית (יוונית במקור, ע,ע - hypóthesis), וברבים - hypotheses). מאחריה ישנה דווקא פורמולציה מתמטית מופלאה, אלא שגם היא לא הוכחה, אבל כל נסיון שנעשה עד היום הזה, כדי לנסות ולמצוא ממצא שמפריך אותה - נכשל גם הוא. אני דווקא יכול להביא טיעון לוגי שמטיל ספק על התיאוריה הזו. הטיעון הוא שהאדם שהציג את התיאוריה - משתמש, לכאורה, רק בשלושה מימדים אוקלידיים (E³) בהסבר שלו, ואני סבור שזה איננו מספיק, מאחר שאם משתמשים במספר גדול יותר של מימדים - "הספירלה" המתוארת - יכולה שלא להיות "ספירלה". לשם המחשה - חישבי על יצורים דו-מימדיים (כגון קו ישר, מעגל, משולש, ריבוע, טרפז וכי"ב) שחיים ב"עולם" דו-מימדי - שהוא בעצם מישור (כלומר המרחב האוקלידי E²) - שבו אין "למעלה" או "למטה", אלא רק - "קדימה", "אחורה", "ימינה" ו"שמאלה". אם יחדור "כדור" תלת-מימדי לעולם הזה - הוא יראה ליצורים שבו - כ"מעגל", מכיוון שהחיתוך של כדור באמצעות מישור - נותן מעגל. הטיעון הלוגי הזה - אינו פוסל את התיאוריה, אלא הוא רק מראה שהיא איננה המקרה הכללי ביותר, אלא רק "מקרה פרטי" לכאורה, וייתכן שהיא גם איננה נכונה. אבל - אם היא נכונה, הרי שגם "למקרים פרטיים" יש ערך.