במילה אחת : אוייש !

ronnyw

New member
במילה אחת : אוייש !

אמי המסכנה שברה את עצם הירך בשבת. אישפוז, ניתוח, כאבי תופת. יומיים לא הצליחה להבין איפה היא, למה לא יכולה לרדת מהמיטה, איך עושים פיפי וכו' וכו'. נדרשת השגחה 24 שעות ביממה - ממש השגחה צמודה, כי ניסתה להוציא את האינפוזיה, את צינורית החמצן וכו'. אבל הגרוע מכל זה הכאבים. כואבת לה הרגל, כואבות לה השיניים (עברה שלוש עקירות בשבוע שעבר), כואב הצוואר (כנראה מפוזת השכיבה) - כואב כואב כואב. מקבלת כל מיני משכחים, אבל הם מספיקים לזמן קצר. קשה לי לתאר לכם כמה היא אומללה וכמה נכמר הלב לראות אותה. פשוט אין לי מילים לנחם או להרגיע אותה - וגם את עצמי... מחכה לה עוד שיקום ארוך וכואב על מנת "לחזור לעצמה" כדברי הרופא. כאילו דה???.... אבל ברצוני גם לתת כמה "לקחים" מהמקרה: ראש וראשון (כבר הזכרתי במסר קודם) - מנעו כל אפשרות נפילה בבית. שימו מעקה על המיטות, הוליכו אותם בכיסא גלגלים, הלבישו להם מגיני אגן (כמובן - מדובר באלה שיש להם נטיה לנפילות). אימא שלי נפלה המון, וכנראה שהעצם שלה נחבטה כל פעם קצת, נפגעה, נסדקה. בסוף השבר קרה ללא שום נפילה או טראומה - פשוט עייפות החומר. אז כל מי שהחולה שלו נופל לפרקים וקם "כאילו כלום" - אז זהו, שזה כנראה לא "כאילו כלום". מינעו נפילות !!! לקח שני - ברור אבל קשה ליישום: מעבר לבית חולים הוא טראומה נוראה לחולים. הם לא מבינים איפה הם ולמה, ולא מסוגלים לציית להוראות הרופאים (כמו " לא לקום מהמיטה", להיות בצום וכו'). חייבים השגחה צמודה. אל תסמכו על הסגל הרפואי - הם כורעים תחת הנטל. אם המשפחה אינה יכולה להתארגן - שיכרו אנשים בתשלום. (אני רק הלכתי לקנות לעצמי סנדוויץ'. כשחזרתי אימא היתה בעיצומו של נסיון להוציא את צינור האינפוזיה, כי לא הבינה למה קשרו אותה... אם הייתי מאחרת בדקה אחת - היתה מצליחה.) ומילה טובה: מחלקה אורטופדית א' בבי"ח הילל יפה בחדרה - שאפו !!

דרורה, אכן קשה מאד

דרורה יקרה , אני מבינה כמה קשה לך כל המצב הזה , גם לראות שאמא סובלת וגם העובדה שזה גורם לה בלבול נורא. מא אוכל לאחל לכם , רק שתבוא מהר הביתה לסביבה המוכרת , שתקבל אחר כך טיפול שיקום טוב ומוצלח , הלואי גם בבית ושלך ולכל בני משפחתך הכל כך מסורים יהיה רק טוב והמון כוחות וסבלנות אין קץ. חיבוק ענק ממני וגם לאמא שלך ותפילה שלא תסבול יותר מדי. לילה טוב ובשורות טובות , טובה

../images/Emo24.gifרוני, רפואה שלימה לאמא

כמה קשה לראות מה כתבת, הסבל של אמא קשה מאוד, אני עברתי את זה עם הדוד של אישי. אני טיפלתי בו כששבר את הירך. הוא הוציא כמה פעמים את האינפוזיה וקשרו אותו בידים הוא היה מתעצבן ואומר מה אני כלב או חמור שקושרים אותי? אך מה לעשות . ה' ישמור אותך על כל הפעילות שלך לחולים במשפחתך.
בשורות טובות

נילי41

New member
../images/Emo20.gifאני כל כך מזדהה

גם יוד שבר את עצם הירך לפני שנתיים וחצי בערך. כמו שאת מתארת, גם הוא לא הבין שהוא נמצא בבית חולים, לא שיתף פעולה, לא הבין 'מה כל האנשים האלה עושים אצלנו בבית?' כדבריו, וכו'. אובחן אצלו שבר 'ללא תזוזה' למזלנו ולכן לא היה צורך לנתח, אבל הכאבים היו גדולים וחוסר התפקוד שלו היה מירבי. כמובן שמיד חלה ירידה קוגניטיבית גדולה. בבית החולים אבחנו אצלו אז את 'המאפיינים הפרקינסוניים' והתחילו בטיפול נגד פרקינסון שבאמת איזן יותר את שווי המשקל שלו והנפילו שלו הפכו לנדירות יותר. שהינו בבית החולים במשך סוף שבוע שלם, 3 ימים ושני לילות שבמהלכם לא משתי ממיטתו. אסור לעזוב חולה אלצהיימר ללא השגחה בבית חולים אפילו לרגע. אין לדעת מה הוא יעשה. אני הייתי צמודה אליו כל הזמן הזה וישנתי ליד מיטתו על כורסה כזו שנפתחת למיטה בלילה כי הייתי חייבת להיות איתו בקשר עין כל הזמן, ובכל רגע שהוא פקח את עיניו הוא היה רואה אותי לידו. זה הרגיע אותו קצת. אני הייתי מותשת מזה כי כמובן גם בלילות הוא היה מתעורר כמה וכמה פעמים ולא היתה ברירה, צריך היה להיות לידו כל הזמן... דרורה יקירתי, מחכה לכם מסלול ארוך וקשה של טיפול ושיקום. לבי לבי עם אמא ואתך. תצטרכו הרבה זמן כדי להתאושש ולהשתקם ואני מאחלת שאמא תחזור לעמוד על הרגליים וללכת בצורה עצמאית כמה שיותר מהר. תודה לאל שיש לכם 2 מטפלות ושתוכלו להתחלק בעומס כי מחכה לכם תקופה לא קלה... מחזיקה לכם אצבעות ושולחת לך חיבוק אמיץ וחם

ענתי44

New member
החלמה מהירה לאמא שלך רוני../images/Emo24.gif

פשוט נכמר הלב עליהם. ואת כל כך צודקת במסקנות שלך. אם כי כשאמא היתה מאושפזת זמן רב בבית חולים, לא אחת טיפלתי בשכנותיה לחדר כשהעובדת הזרה ישבה עם חברותיה בשמש ( והרבה אחרי ההפסקה הלגיטימית )

קורנית

New member
../images/Emo24.gif

ממש לא מצליחה לכתוב לך מילות חיזוק, מעבר למה שכבר נכתב. מקווה שתצא מהר משם, ושהשיקום לא יהיה טראומטי

ronnyw

New member
המון המון תודה לכולכם !!!

אגב, עוד טיפ קטן... אני מספרת לאימא על כל החברים, הידידים ובני המשפחה שמתקשרים כדי לאחל לה החלמה. זה גורם לה המון נחת. מכיוון שהיא לא זוכרת - אני מספרת לה את זה שוב ושוב כל חצי שעה, והיא מתמוגגת מחדש כל חצי שעה... (זה ממש כמו הבדיחה על כך שחולי אלצהיימר לא מכירים אף בדיחה, ונהנים כל פעם מחדש...) אין לי מושג מה חושבות עלי חברותיה לחדר... הן בטח משוכנעות שאני זו עם האלצהיימר. העיקר שאימא מרוצה.

zs1957

New member
דרורה המצב קשה

קשה מאד לראות את אמא סובלת במצב כה קשה מכאבי תופת לאחר הניתוח. זה תהליך החלמה קשה וארוך. מאחלת לאמא שלך החלמה מהירה ,שתשוב הביתה במהרה. תהליך השיקום הוא קשה ומייגע. אתם זקוקים לפיזיוטרפיסטית טובה שתדריך את הפליפינית בנושא הקימה העברה מהמיטה לכסא , הרחצה , תרגילי פיזיוטרפיה. האם היא תלך לשיקום לאחר השחרור מביה"ח? שולחת לך חיבוק גדול תחזיקי מעמד. זהבה שחם

למעלה