במילה אחת " אכזבה "

kid shelleen

New member
במילה אחת " אכזבה "

שלום לכם אני דייג מתחיל ( האמת לא יודע אם לקרוא לזה דייג - אולי מתנסה ) ביום ששי האחרון החלטנו אני וזוגתי ללכת לדוג מיכוון שבשלושת הפעמים האחרונות שהלכנו לא העלנו כלום החלטנו שהבעיה היא בציוד \ פתיונות קנינו מקלות "בוס" קרסים ( מספרים 9 8 10 ) חוט דייג 0.4 מצופים ומשקולות וכמובן פיתיונות תולעים סיניות ?!?!? ושרימפסים עכשיו חסר לנו רק הידע ! אז עשינו עבודת מחקר רצינית ביום שישי בלילה באינטרט וקיבלנו מושג ( אומנם קלוש ) מה זה זירזור מה זה בולונוז וכ"ו ביום שבת בבוקר קמנו מוקדם ( שלא כהרגלנו ) ונסענו ב 8 בבוקר לחוף הים הלכנו לשובר הגלים מאחורי הדולפינריום בת"א וניסינו את מזלנו כמובן שהשעות הראשונות היו מיגעות אבל הצלחנו לאחר נסינות מה לתפוס מספר דגים ( שהרשו לי לציין - בגודל של גדי "גופי" באקווריום ) ומסתבר שגם בצבע דגים כחולים ואז באה המכה - אחד הדייגים היותר מנוסים שהיו שם אמר לנו שאסור לאכול דגים אילו כי מדובר בדגי תוכי ? ( אם יש דבר כזה ) מה רבה היתה האכזבה שלאחר כל שעות עמלינו הסתבר ש"לא העלנו בחכתינו כלום !! כמובן שלאחר שקראנו את ההודעות בפורום וראינו את התמונות זה מאכזב פי שנים אולי מישהו יכול לעזור לנו ולהסביר קצת יותר להבין מה עושים 1 מה זה זירזור - אם הבנתי נכון לוקחים פיתיון בדמות דג זורקים את החכה ( עם רולר כמובן ) ומחזירים בחזרה ? - כי לא ראיתי אף דייג עושה כך 2 איפה יש דגים - ולא דגי תוכי 3 האים הפיתינות שהשתמשנו בהם הם טובים למטרה ? 4- איך דגים עם רולר ללא זירזור ? 5 ומה עושים כדי לתופס דגים ( חוץ מלנסוע לסופר ? ) כמו כן שבקש לציין כי החזרנו את כל דגי התוכי חזרה למים אחר כבוד בתודה רבה המתלמדים

seafox

New member
המממ...

השאלה האם תפסת טווסון או תוכינון. יש הבדל.הטווסון הוא מאוד דק והתוכי יותר עבה. יש גם הבדל בגודל.תוכי בוגר הוא הרבה יותר גדול מטווסון בוגר. בצורת הפה,לתוכי יש גדול עם לסתות שנראות לעין.ולטווסון אין. התוכי מאוד אכיל והרבה מאוד אוהבים אותו...אני לא בכל אופן. בהצלחה.

helpmeplz

New member
ציוד טוב והכל רק בעיה קטנה

חוט 0.40?!?! חוט 0.40 מתאים לדייג ברולר לא לבוס... לדייג בבוס החוט הראשי צריך להיות 0.25 והתלאי 0.18 או אפילו 0.15!! קצת הסברים: תקנה חוט דייג בקוטר 0.25 ותקשור לחכה את החוט באורך של החכה פחות מטר (באם החכה 7 מטר תקשור 6 מטר חוט ראשי, ככל שיהיה לך יותר ניסיון תוכל לשים חוט ראשי 7 מטר) אם קנית קרסים קשורות אל תקנה חוט תלאי אבל אם קנית לא קשורות קנה חוט דייג בקוטר 0.18 ותקשור אותו לקרס ותגזור אותו מטר אחד מעל הקרס, תחבר את החוט התלאי שהוא באורך מטר לראשי שהוא באורך החכה פחות מטר... לפני הקשירה של התלאי לראשי על החוט הראשי תחבר מצוף ומשקולות כמשקל הנשיאה של המצוף, עכשיו תחבר את התלאי עם הקרס. כעת יש לך חכת בוס מוכנה וכשרה לדייג, כל מה שצריך זה פיתיון, הביזבוזים שלך על שרימפסים ותולעים זה לא רצוי בכלל! סתם בזבוז של כסף! כל מה שאתה צריך זה להכין בצק להתחלה, אם אינך יודע להכין בצק יש לך את המאמרים, אם אתה לא יודע איפה הם תשאל ונישמח לענות... עכשיו אתה יכול ללכת לדוג, אם תתפוס יום טוב לדייג ההצלחה מובטחת!

helpmeplz

New member
לך לאתר הבא לעוד מידע..

FISHNET.CO.IL/MENU.HTM לדייג בבוס לך לאפשרות דייג במצוף וזה יכול להסביר לך הרבה

helpmeplz

New member
ולמאמרים באתר זה..

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumarticles.asp?id=467&t_name=t_467

אוריא

New member
עוד טיפ קטן

עוד טיפ קטן שיעזור לך, נסה להשיג כמה שיותר לחם. כשתגיע לאתר הדייג של הרטב את הלחם עם הסוף. לאחר מכן תסחט את כל המים מהלחם ותזרוק אותו בדיוק למקום שאתה הולך לזרוק לתוכו את המקום. הלחם יביא את הדגים לכיוונך והסיכויים שתתפוס דגים יגדלו. שים לב לטיפים של helpmeplz ואל תזלזל בעובי החוט - זה טיפ שנכתב בשעות של דייג. עזוב אותך מז´רז´ור זה לא למתחילים ואם זה למתקדמים אני עדין מתלבט בשאלה. עוד דבר קטן - אל תתיאש. תהנה מהאוירה מהלימוד ומתהליך הדייג. תבלו וברוכים הבאים לפורום.

תיקון קטן...

אם החכה (בוס) באורך 7 מטר,אזי החוט הראשי והתלאי יחדיו צריכים להגיע לאורך כולל של 6 מ´ או 6.5 מ´ לדעתי. בכל מקרה תהנו וברוכים הבאים.....

רגע אחת. אמרת "אני וזוגתי" ????

כן.... שמענו עליכם. ARGORN סיפר עליכם הכל. יפה יפה. גם עשיתם סרט, וגם הצלחתם לתפוס כמה תוכים. 1. לגבי ז´ירז´ור - הבנת נכון. הבעיה שבתל אביב כמעט אין טעם לדוג בשיטה הזו. בכל מקרה, צריך חכה ורולר מתאימים. עזבו. 2. דגים אין בתל אביב. לפעמים איזה דג תועה בדרך לצפון, ואז הוא יכול להגיע לכל אחד מהמזחים בת"א בהסתברות שווה. אם היה מקום עם יותר דגים, אז כל הדייגים היו מגיעים אליו ולא היו נשארים בו דגים. עיקרון הארביטראג´ (אם למדת כלכלה). 3. לא שמעתי על תולעים *סיניות*, אבל אם קניתם את זה בחנות דיג, אני מניח שהן מתאימות. גם גמברי (שרימפס) מתאים, וגם בצק מתאים. כל פתיון מתאים לדגים אחרים, ויש דגים שאוכלים הכל. אם מנסים עם פתיון אחד ולא הולך, נסו להחליף. 4. לרולר צריך חכה מתאימה (לא בוס). בעיקרון, במקום מצוף (שהשתמשתם בו בבוס) מחברים משקולת שעוזרת לזרוק את הפתיון רחוק. בדרך כלל משתמשים בקרסים גדולים יותר ופתיונות "בשריים" כגון גמברי, או אפילו דג קטן חי. 5. מציע לקרוא הודעה מלפני יום-יומיים בנושא "האמת, כל האמת ורק האמת". כל מה שדייג צריך לדעת מפורט שם. בכל מקרה, אני ממליץ שבפעם הבאה שאתם הולכים לדוג, תתישבו ליד מישהו שנראה נחמד, תסתכלו מה הוא עושה, ותשאלו שאלות. יש סיכוי טוב שהוא ישמח להסביר, ואם לא, זזים ומחפשים מישהו יותר נחמד. ו-8 בבוקר זה לא מוקדם. ממש לא.

חץ הכסף

New member
שים לב לפרטים הקטנים

המקרה של argon היה בחוף אכזיב ובערב, וכאן מדובר בדולפינריום ת"א בבוקר. המקום שונה, הזמן שונה,argon דג עם חכת רולר ו-kid shelleen דגו עם בוס, הדגים שנתפסו שונים, ולכן אלו לא אותם אנשים.

paluta

New member
למה אכזבה ??!!

הבנתי שזה הדייג הראשון - צריך הרבה מאוד סבלנות ולהבין שיש ימים שאין דייג - במקרה ביום שבת הדייג היה ירוד ביותר והדגים שתפשתם הם "דגי סלע" הם ככל הנראה היחידים שנשארו בקרבת הסךעים ביום זה. אני ממליץ על דבר נוסף שלא שמתי לב שאחרים התיחסו אליו - לכו לראות דייגים אחרים - פשוט שבו לידם וראו מה הם עושים ובאיזה ציוד משתמשים - בינהם תבחינו בנחמדים יותר ואזז אל תתבישו לשאול שאלות - רוב רובם יענו לכם מקרב לב - תוכלו ללמוד המון מדייגים ותיקים - רק זיכרו לכל דייג יש את העקרונות שלו - סננו ונסו להשתמש במה שנראה מתאים לכם ביותר וזיכרו שיש צורך להתעזר בסבלנות רבה לבסוף הדגים יתפשו המלצה נוספת היא לקרוא את המאמרים בקהילה ולכתת רגליים במספר חנויות לממכר ציוד לדייג - ראשית תוכלו להתרשם מהציודים וכיו"ב אבל יותר מכל בחלק מהחנויות ישנם אנשים נפלאים שיששו לעזור לכם ולענות על שאלותיכם בהצלחה

paluta

New member
מה זה עניינך ? אתה מפר את כללי הפור

הפורום - מה זה באמת עניינך - הוא דיווח שהלך עם זוגתו לדוג מדוע מיד יש קפיצות של פלמידות בפורום הזה כשמוזכרת אישה ? סוף סוף אישה תומכת בבן זוגה לדייג הייתי מצפה לחיזוקים ואיחולים

zoharfi

New member
אז אני מחזק ומאחל...

אשרי הדייג שאשתו תומכת בו בהולכו לדוג... והמאושר בדייגים הוא דייג שאשתו אפילו באה אתו לדוג... לא יאומן כי יסופר...מדובר באשה אמיתית נכון...אשה ממין נקבה...קשה לי לעכל את זה...

rondadon

New member
חחח..באמת תגידו תודה...

הלוואי עלי.... לי יש רק חברה שחושבת שאני חולה נפש שאני קם בשעה 5 בשבת... אז.....באמת......תפרגנו!!!!!

הבהרה, גם בשמי

הרמיזות והקריצות בעניין "בני הזוג" באות בעקבות ההודעה על ההוא שראה זוג דייגים מצלם סרט כחול על המזח. ברור (?) שזה לא אותו זוג. הכל בהומור. כמובן שזה מבורך שהצטרפו לפורום עוד דייג ועוד דייגת, ואשריהם שמצאו תחביב משותף (בהנחה שההתנסות הזו לא היתה חד פעמית). אגב, אני לא רואה את זה דוקא כ"תמיכה של האישה בבן זוגה". אני מקווה למענם שגם היא נהנת מהעניין לא פחות ממנו.

למעלה