במישור הפלילי

galro

New member
במישור הפלילי

אם אני מקבל גזר דין בתאריך מסוים עם מאסר בפועל ולאחר מכן המאסר בפועל משתנה לתנאי הספירה של התנאי מתחילה מיום קביעתו בערעור או מיום גזר הדין המקורי במשפט שבו נקבע מאסר בפועל???

pppppp

New member
לדעתי מיום הערעור

הכלל הוא כי תקופת התנאי היא מיום גזר הדין. מאחר שהגשת ערעור וגזר דינך שונה בערעור המועד של הערעור הוא מעתה המועד של גזר הדין.

יוחאי22

New member
יש פה משפטן שמסוגל לחוות דעה נוספת?

השאלה של הבחור שנגעה לתחילת תקופת התנאי היא שאלה עקרונית בעלת השלכות אדירות למערכת המשפט בישראל בפרט ובעולם בכלל, אני סבור כי ראוי שצוות המשפטנים בפורום יואיל לדון בסוגייה לעומקה.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יוחאי22

New member
מה בקשר לשאלה של galro יוסאריאן?

שאלה יסודית בעלת השלכות מרחיקות לכת מדוע לא משיבים לבחור?

כנראה שאין כאן אף פליליסט

כמו שלא תשאל רופא אף אוזן גרון מה לעשות בקשר לחור בשן, אל תצפה שאני אדע לענות על שאלה כזו.

avnercar

New member
ציפורה !!! הלב כואב לנוכח תשובתך.. ../images/Emo14.gif

בהיותך משפטנית ומנהלת פורום הייתי מצפה גם מצפה שתחקרי ותדרשי ותשובי אלינו עם תשובה!!!! או לחילופין תנסי לברר את הסוגייה אצל מקורותייך, אני מניח שבהיותך משפטנית את וודאי מכירה לפחות משפטן אחד שעוסק בתחום הפלילי, תשובה כזו מפי מנהלת פורום של תפוז מעוררת ספק באשר ליכולת הפורום להתייחס בצורה עניינית ומקיפה לשאלות המשתתפים. האם לא עברת את מבחני הלשכה? האם אינך מכירה את ספרו של קדמי - "על סדר הדין בפלילים? (ספר יסוד הנלמד בשנה ראשונה במכללות) (העתק להנהלת הקהילות).

אבנר, אל תדבר שטויות ...

אם כל כך קל להסיק את התשובה מהספר של קדמי - אז תן אתה את התשובה. אין לצפות ממנהל פורום שיהיה בקיא בכל התחומים, גם אם זה במסגרת הפורום. "הפורום", משתתפיו ומנהלתו אינם חייבים מאומה למישהו משואלי השאלות בפורום. זה כל הענין בפורום מסוג זה. מי שרוצה שואל שאלות ומי שרוצה משיב. עלינו לשבח את מנהלת הפורום שאין היא שולפת תשובות מהשרוול ואם היא לא בקיאה בנושא מסויים - היא לא עונה תשובה בלתי מוסמכת.

avnercar

New member
יוסאריאן הפסק לגדף וקח כדור הרגעה

החנופה שלך אינה לעניין , ואפילו מביכה. גישתך המתלהמת :" "משתתפיו ומנהלתו אינם חייבים מאומה למישהו משואלי השאלות בפורום" אינה מוסיפה לך לכבוד. על פי אותה גישה בלתי מקצועית ושירותית אנו המשתתפים מתבקשים לשבת בשקט ולא לצפות לכלום, "כי למה מי בכלל חייב לי משהו". כאמור סגנונך אינו ראוי, מביך ומעורר גיחוך. יום טוב.

שמעתי בעצתך, לקחתי כדור הרגעה ו...

כשאני רגוע לחלוטין, אני שב וחוזר על כל מה שאמרתי בהודעתי הקודמת מהבוקר. אתה חושב שמישהו כן חייב משהו? אם מישהו רוצה לצפות למשהו מהפורום, הוא יכול לצפות לכך שמשתתף כלשהו או כמה משתתפים יענו לשאלות שלו, אם הם רוצים, מרצונם הטוב. גם כך - לא כדאי לאותו שואל לסמוך יותר מדי על התשובות בפורום, כי (לרוב) לא ניתן לדעת מהתשובות מי הוא המשיב ואם הוא עונה את תשובתו על יסוד ידע מוצק או סתם על סמך הערכות או אפילו מתוך רצון להטעות. אם אתה לא מבין את זה - נראה שאתה לא מבין את כל היופי שבפורום אינטרנטי, נגיש לכל ועם חופש דיבור. בכל מקרה - יום טוב גם לך.

avnercar

New member
כנראה וכדור אחד לא מספיק

במקרה שלך :"שניים כי טוב" אתה נשמע לי עדיין קצת כעוס... דרך אגב כאחד שמשתתף בצורה קבועה בפורומים היה מרתק לשמוע את הערכתך שלך את כתיבתך: "לא כדאי לאותו שואל לסמוך יותר מדי על התשובות בפורום, כי (לרוב) לא ניתן לדעת מהתשובות מי הוא המשיב ואם הוא עונה את תשובתו על יסוד ידע מוצק או סתם על סמך הערכות או אפילו מתוך רצון להטעות" יום מעולה.

אם אני אסתמך על מה שלמדתי לבחינות

לפני למעלה מ10 שנים, אז עדיין מותר לאסור חייב בהוצל"פ בלי חקירת יכולת, חוק החברות הוא רק הצעה של חבורת אקדמאים (שהיו אז מאוד מתוסכלים), ועוד כהנה וכהנה. הפורום הזה הוא פורום התנדבותי. אין לנו מחויבות לשבת ולנבור בספריות - כי אני לא מחזיקה ספרים בנושאים פלילים אצלי במשרד - כדי לאתר תשובה. אני לא מקבלת תשלום מאף אחד על הזמן שאני יושבת כאן, וגם שאר עוה"ד שמשתתפים פה לא מקבלים על כך אגורה שחוקה. ולא אני לא מכירה אף עו"ד פליליסט. אולי אתה מכיר ותציע לו להשתתף פה בהתנדבות, ולעזור לזולת על מנת לקבל לעיתים נדירות, מנת בקורת שלא במקום? ומדוע אתה חושב שיוסאריאן צריך להתחנף לי? ב"ה יוסאריאן עונה ככל יכולתו על שאלות בתחום ידיעותיו, ומחיה את הפורום. אם כבר מישהו צריך להתחנף זו אני, כי לי יש אינטרס לשמור אותו אצלנו. שבוע טוב.

למעלה