במסגרת המזון המהיר

אז מה היה לנו?

פרוסה של מה שהתברר כדלעת ספגטי, חצי חבילת טופו מהגדולות, ארבעה זוקיני, שני וחצי בצלים גדולים. במסבגרת התבלינים- מלח, פלפל שחור , רוטב סויה נ"ג, שאריות של סירופ מייפל אורגני , שמן זית.

הדלעת רוקנה ממרכזה והונחה על ניר אפיה. את מה שהוצא הכנסתי למעבד מזון שם טחנתי את זה עם הטופו , חצי בצל שהיה מאמש במקרר והוספתי רוטב סויה ופלפל שחור. שתי ביצים. בטוחה שאפשר גם ללא, בגלל מקורן אני מרשה לעצמי.
אחרי שסיימתי לטחון עירבבתי עם שבבי תפוחי אדמה בהדרגה - עד שהמרקם התייצב.
מרחתי שמן זית על התבנית . סביב הדלעת פיזרתי בצלים קצוצים קטן, עליהם באזורים מסויימים פרוסות זוקיני די דקות. המלחתי מעט.

מילאתי את מרכז הדלעת בתערובת שהכנתי. ממה שנשאר הכנתי מן קציצות והנחתי על הבצל הקצוץ בין קבוצות הזוקיני. בקערה ערבבתי סירופ מייפל עם סויה וזלפתי על הכל ככה שייספג ויצלה בתנור.

הכנסתי לתנור לחום גבוה, קודם רק מלמטה ולקינוח מלמעלה. 20 דקות הביאו למצב שבתמונה.

מסקנות! ראשית הייתי צריכה לפזר שומשום או זרעי קצח מעל התערובת שבמרכז ומעל הקציצות כי זה אמנם טעים להפליא אבל לא יפה. עולם אסוציאטיבי... בכל מקרה מפאת קוצר הזמן לא נתתי דעתי לאיך זה יראה אחרי אפיה.

זה יצא טעים להפליא. לא מתוק אבל עם רמיזה כזו, לא מלוח אבל מאוזן בטעמים והירקות מורגשים כולל הקרמל שנוצר שם.

מה שחסר בתמונות זה שדגמנו כדי להבין מה יצא.
 

נטאשKה

New member


 

ladybug6

New member
מהמם

מתאים לי כזה עכשיו...
אני הכנתי סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי, קוביות סלרי חי, נענע והרבה מיץ לימון + התוכן של הלימון, קצת שמן זית ומלח.
ליד זה אכלתי גם פרוסת לחם עם גבינת סויה ביתית (סוף סוף הכנתי אמש. יאמי)
זה עוד מאתמול.
בנוסף יש עוגת גזר לא מאוד מתוקה שנועדה לשמש כארוחת בוקר בימים הקרובים (או ארוחת לילה מאוחרת..).
היום בערב מקווה להספיק להכין פסטה עם שמן זית, שום, עשבי תיבול ופטריות חורש צלויות, ואולי סלט ירוק ליד.
 
למעלה