במסגרת הנשמה (א-מינית..) לפורום

e i t a n 1 2 3

New member
במסגרת הנשמה (א-מינית..) לפורום

אתם מוזמנים לשתף אם היה איזה סרט/מילים של שיר/ספר/משפט של הוגה דיעות/חוויה מכוננת ,שהשפיע ושינה לכם את האופן שבו אתם מסתכלים על העולם ,אם בנעורים ואם לאחרונה. מסוג החוויות שאחריהן אדם פותח חלונות בראש ונפתח לעולמות חדשים.(life changing , הארות וכאלה) ותודה מראש למגיבים. פרסים בהמשך...

gabriel1349

New member
נכון לרגע זה

עולה לי לראש רק כמה משפטים משיר שחיזקו אותי בזמן תחושה של בדידות ( הייתה תקופה קצרה כזו) השיר בגדול מדבר על אדם בודד , מתאר תחושות קשות מאוד שאני מאמין כי כל אדם עבר תקופה כזו לפחות פעם בחיים. והשורות האלה מחזקות על אף הפסימיות הנוראית ואוירה התאבדותית משהו : I am truly left alone," but somehow... just somehow it feels like my loneliness is a victory over the self-delusion of joy... and happiness." Still, no-one else I ever want to be..." and no-one else I intend to be... 'cause no-one else I was meant to be!" שיר: The Cry of Silence של draconian

p019

New member
ספרים רבותי, ספרים

יש ארבה שירים שנגעו בי. ארבה ספרים שגרמו לי לחשוב (ולפעמים ההפך ממה שהתקוון הכותב
. הספר "המשקוכית" של קוני ויליס (ציינתי אותו גם בתור אחד האהובים עלי) אולי לא שינה את השפקת עולמי אבל במשך כחודש אחרי שקראתי אותו בפעם הראשונה כל דבר שאמרו לי או קרה מייד קישרתי עם רעיונות ודברים מהספר. מצד שני אחד הספרים האחרים שלה (ברח לי השם) גרם לי לדיקאון איזה שבוע (מקירים את האימרה - "כולם מתים בסוף"? אז כשמחזירים דמות לתקופת המגפה השחורה - האימרה הזו היא היחידה שיכולה להתעים). ואיתן - אם פתחת את הנושא - לא כדי שתענה בעצמך?

e i t a n 1 2 3

New member
צודקת. מה שנכון נכון...../images/Emo8.gif

אז ככה : מאמרים של אסכולת פרנקפורט מגרמניה של שנות ה-30 שינו לי את כל הקונספט על החיים. מדובר בקבוצה של חוקרים שהתמקדו בביקורת חברתית על אלמנטים של דיכוי בחברה כביכול שמתיימרת להיות נאורה ודמוקרטית. בין ההוגים הרברט מרקוזה,ולטר בנימין,תיאודור אדורנו ועוד. כבר אז הניאו מרקסיסטים ההם דיברו על אינדוקטרינציות - כלומר שטיפות מוח ממוסדות במסווה של בחירה חופשית. למשל קיים כביכול מגוון רחב של ז'אנרים קולנועיים בתרבות האמריקאית אך בכולם חוזרות תבניות ערכיות קבועות שמשודרות לצופה לחזק את תודעתו ה"רדומה". קצת עמוק,אך זו היתה ראשית דרכי החתרנית- האנארכיסטית, שצילה מהלך גם היום....לצערם של הוריי ומוריי.
עוד ספרים יקרים שהוסיפו את הנדבח שלהם : האדם המורד - אלבר קאמי.(ספר אקזיסטנציאלי על קיומו האבסורדי של האדם בעולם) האיש ללא תכונות - רוברט מוסיל (על איש שהוא שונה מכל מה שמצפה ממנו החברה. יש בו טוהר כוונות ומידות אך לא לפי הקונפורמיזם המצוי) וכמובן,ללא קשר לזה ,פרנק סינטרה בשיר הבלתי נשכח my way קצת מדכא אבל יש בו מסר של כבוד ואומץ על דבקות ושלמות בדרכו של אדם : And now, the end is near, and so I face, the final curtain. My friend, I'll say it clear, I'll state my case, of which I'm certain. I've lived, a life that's full, I've traveled each and every highway. And more, much more than this, I did it my way. Regrets, I've had a few, but then again, too few to mention. I did, what I had to do, and saw it through, without exemption. I planned, each charted course, each careful step, along the byway, and more, much more than this, I did it my way. Yes, there were times, I'm sure you knew, When I bit off, more than I could chew. But through it all, when there was doubt, I ate it up, and spit it out. I faced it all, and I stood tall, and did it my way. I've loved, I've laughed and cried, I've had my fill; my share of losing. And now, as tears subside, I find it all so amusing. To think, I did all that, and may I say --- not in a shy way, "Oh no, oh no not me, I did it my way". For what is a man, what has he got? If not himself, then he has naught. To say the things, he truly feels, And not the words, of one who kneels. The record shows, I took the blows --- And did it my way! I did it my way. וערב מקסים לכולנו

Limbonic Art

New member
חשבתי וחשבתי

הגעתי למסקנה שאין שיר או משהו שממש שינה אותי או את השקפת עולמי אך היו דברים שנגעו לי, גרמו לצער או להפך ניחמו ועודדו אז מעדיפה להמשיך עם קו אופטימי עם מילות השיר הבא - שדאג "לבעוט בי" היטב כשהייתי משותקת או חשה שונה על אף שהשיר אינו חביב עלי במיוחד, מילותיו הידהדו להם במוחי בגיל ההתבגרות ועדין יש לי הערכה מסויימת אליו: HELLOWEEN - WE GOT THE RIGHT Don't turn your head back to the wall don't close your eyes and wait for your fall If you believe that you know in this time you've got anything to win if you believe that you know then I say, "you'll lose all again" [Bridge:] In this time there's nothing to get for you you cannot really do what you want you're a child, a prisoner in your mind you are a victim of this hopeless time You better believe all you do has a sense it's not for nothing you better believe all the troubles you have will play you someday [Chorus:] Oh, can't you see we got the right to look into the future without no need to hide no, we won't accept what you do we stand up 'cause we're not the people you can abuse oh, can't you see we got the right to say we are here to see the light no, we don't wanna lose all again stand up, you people, to save the world as good as you can [Solo: both] We are credulous idiots and won't understand what they plan we march with the times it's what they expect and we do Why don't you open your eyes to undercover all of these lies I think you won't accept this go oppose with your fist fight for your rights

queen helen

New member
1984

כל רעות העולם הזה (טוב - חלק) מתנקזות לתוך הספר הקטן והמטלטל הזה. עוד כמה: REM (של לפני 15 שנים) - הלהקה הראשונה שהקשבתי לה, פעם ראשונה שהתנגן בביתמשהוא לא קלאסי, ומאז לא הפסקתי להקשיב למוזיקה שאני בחרתי וגיליתי, ולא למוזיקה שההורים שלי היו אוהבים. GARBAGE - אין סיבה מיוחדת לעובדה שהייתי מכורה קשה ללהקה הזאת. (למרות שהמילים של חלק מהשירים מדהימות!)

Limbonic Art

New member
לגבי גארבג'

הייתה תקופה שגם אני מאוד הערצתי את הלהקה- הם רעננו משהו ושדרגו את מוזיקת הרוק בצורה חביבה למדי עם שילוב אלטרנטיבי /פרוג- אח"כ הם התחילו לשחזר את עצמם וזה הפך למעצבן בשבילי (וגם קמו מלא להקות בסגנון) אבל בכללי להקה לא רעה בכלל ! REM מצויינים !

queen helen

New member
REM היו מצויינים

עכשיו לדעתי כבר ממש לא... אם כבר מדברים על להקות שמשחזרות את עצמם. גם GARBAGE לגמרי מיצו את עצמם בעיני, שני האלבומים האחרונים שלהם היו נוראיים! בינתיים אני מחכה לאלבום סולו של שרלי מנסון, אני מקווה שהוא יהיה בעל איכויות של פיונה אפל, ולא פופי מעצבן כמו גוון סטפאני.

Limbonic Art

New member
צודקת

REM ו-U2 אלה שתי להקות שאני מתייחסת בלשון עבר... מתחילת שנת 2000 ואפילו טיפה לפני מבחינתי הן כבר לא קיימות
גון סטאפני לא היפ הופ מעצבן /מזעזע?

queen helen

New member
לא חשבתי על זה ככה...

אין לי שום דבר נגד היפ הופ (כשזה נעשה טוב), אבל אין ויכוח על זה שגוון סטפאני מעצבנת ו/או מזעזעת!

למעלה