במסגרת עשבי התיבול של השבוע

במסגרת עשבי התיבול של השבוע ../images/Emo187.gif

בחרתי היום להעלות לכם מידע על האורגנו מידע קצת יותר מפורט אתם מוזמנים לשתף פעולה ולרשום לנו את הידוע לכם על האורגנו ולשתף אותנ במתכונים
 
לי יש ,,,, לי יש ,,,../images/Emo78.gif

כשאני מכינה כמובן רוטב לפיצה אני מוסיפה אורגנו וגם מפזרת על
עצמה . תפוחי אדמה עם אורגנו שמן זית שום מלח ופלפל שחור / לבן על אותו סגנון אפשר להוסיף שוקיים או יריכיים , תנסו ותלקקו את האצבעות בתיאבון
 

pirge

New member
פסטונה פשטידת פסטה וטונה

פסטונהו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 16:23 | 02/01/08 פשטידת פסטונה מאותם מרכיביםו pirge ו 07:58 | 11/06/06 פשטידת פסטונה ממליצה מאד מאד להכין כמאפינס מקור:פירגה. מכינים את הפסטה--- 400 גרם----- לפי הוראות היצרן. ובינתיים-במקביל מכינים את הרוטב: כ-4 או 5 כפות שמן בצל קצוץ שן שום קצוצה פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות ----אפשר לשלב עוד צבע אדום או צהוב או כתום. 2 כפות קטשופ ואפשר גם כף רוטב צ'ילי מתוק קופסה קטנה רסק עגבניות. אפשר להשתמש בכמה עגבניות טריות מגוררות. 2 או 3 קופסאות קטנות טונה בלי השמן 2 כפות פטרוזיליה טריה או כוסברה למי שמעדיף--- או אורגנו לפי טעם אישי. מלח או אבקת מרק עוף פלפל שחור. כפית סוכר. 4 ביצים טרופות במזלג. פירורי לחם כ-3 כפות או לפי העין. ההכנה: מטגנים בשמן את הבצל ומשקפים אותו. מוסיפים שום ומטגנים להזהבה. מוסיפים לטיגון את רצועות הפלפלים ומזהיבים גם אותם. מוסיפים את הקטשופ-הצ'ילי- והעגבניות ומערבבים ביחד. מוסיפים תבלינים ועשבי תיבול ורסק העגבניות מערבבים לאיחוד המרכיבים ומכבים את הלהבה. טועמים ומשפרים טעם. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. מוסיפים את הטונה בגושים בלי השמן מערבבים בעדינות רבה שהטונה לא תתפורר בכלל. יוצקים לתבנית מלבנית\\מרובעת משומנת או לתבניות מאפינס ואופים עד הזהבה חומית. חום 175. כ-35 דקות. תהנו
 

pirge

New member
פיצה אטריות וגבינה

פיצה כל בה אטריות עם מגוון תוספות לפי בחירהו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 11:36 | 30/12/07 פיצה כל בה מאטריות ו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 22:34 | 13/09/07 פיצה כל בה מאטריות תכינו פיצה אטריות חגיגה לכל המשפחה מאת:פירגה חבילה אטריות רחבות 400 גרם מבושלות לפי הוראות היצרן מוסיפים לאטריות : 2 ביצים + 2 כפות קטשופ + 4 כפות שמן קנולה + מלח,פלפל שחור. שוטחים בתבנית משומנת. מצמידים ומהדקים גם לדפנות התבנית. מערבבים בכלי: 2 רסק עגבניות קטנים 3 עגבניות מרוסקות בלי קליפה –או 3 כפות קטשופ----- או לשלב קורט סוכר 4 כפות שמן זית 2 שיני שום כתוש מלח פלפל שחור כדאי להוסיף כמה כפות שמנת מתוקה מכל סוג שיש בבית מורחים על האטריות באופן שווה. עושים כמה גומות עד לקרקעית התבנית כדי שהרוטב יכנס מעט פנימה. מפזרים כ-300 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג שאתם אוהבים (אפשר להכניס חלק מהגבינה לאטריות) להוסיף לטעם/קישוט: טונה : אורגנו: זיתים: בצל פרוס- אפשר לטגן : עגבניות פרוסות: או שרי: פטריות:פלפלים: נקניק: ביצה עין: וכו'.. אופים בחום 170 מעלות עד שהגבינה מבעבעת הערות:טעים ומיוחד תהנו
 

למבי

New member
אורגנו טרי - אני מגדלת בעציץ...

קוטפת את העלים. משרה חזה עוף חתוך דק בשמן זית, אורגנו טרי, שום טיר מל"פ מטגנת במחבת פסים _ללא תוספת שמן - העוף כבר משומן) יוצא פיצוץ!!! פשוט ומהיר - ארוחה ב-10 דקות הכנה....
 
../images/Emo78.gif../images/Emo124.gifדצמברית../images/Emo124.gif

הנה המתכון לפיצה המעולה שהבטחתי: החומרים: 1 ו- 1/4 כוסות קמח תופח 1/2 חבילת מרגרינה 1/4 כוס מים קורט מלח את כל החומרים הנ"ל ללוש לבצק ולשטח בתבנית אפייה משומנת - מלבנית. יתר החומרים: בצל גדול קופסא רסק עגבניות אורגנו 1 כף אבקת מרק עוף 1 כפית אבקת שום 3 ביצים קשות זיתים פטריות גבינה צהובה מגוררת אופן ההכנה: לטגן את הבצל, להוסיף רסק עגבניות + אורגנו + אבקת מרק + שום לשפוך על הבצק ופזר גבינה צהובה - לאפות כ- 15 עד 20 דקות (תלוי בתנור האפיה) להוציא מהתנור ולקרר . לפזר פרוסות ביצה + זיתים + פטריות + גבינה צהובה להכניס חזרה לתנור ולאפות עוד 15 דקות! טעים בטירוף חושים!
 
תבורכי - ועוד בלי שמרים , בכלל שיחקת

אותה בענק!!! מבטיחה לנסות בקרוב (לשלושה ימים הבאים כבר יש תפריט)ולדווח. תודה בשם כל אוהבי הפיצה הביתית.
 
הפיצה מעולה - קיבלתי את המתכון

משכנה אהובה בת למעלה מ- 80 שבמשך השנים רשמתי את המתכונים שלה , והיא הייתה בשלנית מעולה. היום היא גרה בדיור מוגן ואני ממשיכה להעזר כל פעם מחדש במתכונים שלה - שמזכירים לי מתכונים מבית אמא! אני סקרנית לדעת אם הפיצה תמצא חן בעיניכם!
 

נאקי

New member
אני שמה אורגנו גם ללזניה ברוטב וגם בגבינה

אם רוצים מתכון אשמח לתת מאוחר יותר עכשיו צריכה לרוץ לעבודה
 
למעלה