במסגרת פינתנו "את מי זה מעניין?"

אבו זקן

New member
במסגרת פינתנו "את מי זה מעניין?"

אני שמח לדווח על A1C=6.2 , מה שממשיך את המגמה של ירידה איטית בשעור פרומיל אחד כל חצי שנה. אם זה יימשך כך, בעוד שנה אגיע לקו המטרה שהצגתי לעצמי לפני כעשר שנים... השיטה שלי: משקל זבוב, דיאטה מעוטת פחמימות, פעילות גופנית ושני מטפורמין ביום.

יפה מאוד, טוב לעמוד במטרות..

לא הבנתי את "ירידה איטית בשעור פרומיל אחד כל חצי שנה". פרומיל?!

oritta17

New member
במילים אחרות ,פרומיל = אלפית, או 0.001 = 0.1%

עדיין זכור לי משהו ,(בגילי המופלג,) משיעורי המתמטיקה שלמדנו בביה"ס.

oritta17

New member
מיום שישי ועד היום צעדתי 18-ק"מ,(6 ק"מ ליום)

מאוד מקווה להתמיד במשימה יום יום, ובע"ה ,בבדיקת הדם הבאה, לראות שזה מתבטא בתוצאות נמוכות.
הבעייה היחידה היא,שאכילת לחם טרי זו אהבת חיי, בעיקר לחם שיפון קל ,לכן לקחתי על עצמי ,
ל"חרוש" 6 ק"מ ביום, בהליכה מהירה, במטרה להוריד את ה- A1C 7 ל - 6.
ומי ייתן וימציאו קפסולה ,שתמגר את הסוכרת מהעולם ,בקרוב בימינו ,אמן.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

tulkin

New member
אם כבר בדקדקנות עסקינן...

כשמדברים על ירידה באחוזים (או פרומילים לצורך העניין) מתכוונים בד"כ לירידה יחסית. אם המשקל של מאן דהוא ירד מ80 ל72, הרי שהוא הוריד 10% ממשקלו. זה נכון גם כ"יחידת המידה" היא אחוזים: אם אדם שילם מס בשיעור 40% ולאחר מכן קיבל פטור מסויים ובעקבות כך שילם מס בשיעור של 36%, הרי שהוא הפחית את שיעור המס שלו ב10%, למרות שההפרש הינו 4% בלבד. כן, זה נורא מבלבל.
כשרוצים לדבר על הפרשים כשיחידת המידה היא אחוזים, נהוג לומר "נקודות האחוז". כלומר בדוגמת שיעור המס שהבאתי, אפשר לומר ששיעור המס של אותו אדם ירד ב4 נקודות האחוז (ולא ב4%, שהיא כאמור הפחתה יחסית).
&nbsp
באותו אופן, רמת הA1C ירדה ב0.1 נקודות האחוז. ולא סתם ב0.1%. למעשה רמת הA1C שלך ירדה בערך ב1.6% (באופן יחסי). אגב, מבחינה טכנית, כיוון שהמדד המדווח הוא מן הסתם מספר מעוגל לספרה אחת אחרי הנקודה העשרונית, בהחלט ייתכן שהירידה שלך אכן היתה בפרומיל (באופן יחסי), דבר שגרם לכך שבמקום עיגול כלפי מעלה של המדד ה"נכון", הוא עוגל כלפי מטה, ולכן ראית ירידה של עשירית נקודות האחוז.
&nbsp
ועוד אגב אחרון - הרבה פעמים, כשרוצים להבין את משמעותו של שינוי, מסתכלים על השינוי ביחס לטווח הסביר של התנודה, או ביחס לשונות בכלל האוכלוסיה. אין דין שינוי מ6.3% ל6.2% במדד שבו האוכלוסיה נמצאת בטווח בין 0 ל100, כדין שינוי זהה במדד שבו האוכלוסיה נמצאת בין 6 ל 7 (שהרי במקרה השני מדובר על ירידה השקולה לעשירית הדרך האפשרית - ממש לא זניח).
&nbsp
כאמור... סתם התקטננות על שינויים ומדידתם. ובכל מקרה, שיפור מבורך.
&nbsp

אבו זקן

New member
כן, כן תודה...

ניסחתי כפי שניסחתי כדי להביע מורת רוח מסוימת מהקצב האיטי, אבל עכשיו אני מנסה להסתכל במחצית הכוס המלאה: התחלתי מ 7.4 ונקודת היעד שלי היא 6, כך שעשיתי כבר כ 85% מהדרך...

תומרונתם

New member
מנהל

תודה לכל אלה שנתנו לי שיעור באחוזים ופרומילים בחינם...

כי אני לוקח כסף על שיעורים כאלה...

אני לא הבנתי את מה שכתבת, מפני שהכתוב לא היה תיקני. מה שמשתמע
ממה שכתבת, זה ירידה של פרומיל ,כל חצי שנה מהערך הקודם. אבל זה
בסדר, כי אתה לא במקצוע..

אני לא טובה במספרים ולכן זה מה שאני רואה

שנים של התמדה, נחישות וכוח רצון .
אני מלאת הערכה.

אבו זקן

New member
תודה רבה

בראיה קצת פחות מחמיאה אפשר לראות כאן גם שנים של פחד, חרדה ואימה, אבל זה לא סותר

&nbsp