אם כבר בדקדקנות עסקינן...
כשמדברים על ירידה באחוזים (או פרומילים לצורך העניין) מתכוונים בד"כ לירידה יחסית. אם המשקל של מאן דהוא ירד מ80 ל72, הרי שהוא הוריד 10% ממשקלו. זה נכון גם כ"יחידת המידה" היא אחוזים: אם אדם שילם מס בשיעור 40% ולאחר מכן קיבל פטור מסויים ובעקבות כך שילם מס בשיעור של 36%, הרי שהוא הפחית את שיעור המס שלו ב10%, למרות שההפרש הינו 4% בלבד. כן, זה נורא מבלבל.
כשרוצים לדבר על הפרשים כשיחידת המידה היא אחוזים, נהוג לומר "נקודות האחוז". כלומר בדוגמת שיעור המס שהבאתי, אפשר לומר ששיעור המס של אותו אדם ירד ב4 נקודות האחוז (ולא ב4%, שהיא כאמור הפחתה יחסית).
 
באותו אופן, רמת הA1C ירדה ב0.1 נקודות האחוז. ולא סתם ב0.1%. למעשה רמת הA1C שלך ירדה בערך ב1.6% (באופן יחסי). אגב, מבחינה טכנית, כיוון שהמדד המדווח הוא מן הסתם מספר מעוגל לספרה אחת אחרי הנקודה העשרונית, בהחלט ייתכן שהירידה שלך אכן היתה בפרומיל (באופן יחסי), דבר שגרם לכך שבמקום עיגול כלפי מעלה של המדד ה"נכון", הוא עוגל כלפי מטה, ולכן ראית ירידה של עשירית נקודות האחוז.
 
ועוד אגב אחרון - הרבה פעמים, כשרוצים להבין את משמעותו של שינוי, מסתכלים על השינוי ביחס לטווח הסביר של התנודה, או ביחס לשונות בכלל האוכלוסיה. אין דין שינוי מ6.3% ל6.2% במדד שבו האוכלוסיה נמצאת בטווח בין 0 ל100, כדין שינוי זהה במדד שבו האוכלוסיה נמצאת בין 6 ל 7 (שהרי במקרה השני מדובר על ירידה השקולה לעשירית הדרך האפשרית - ממש לא זניח).
 
כאמור... סתם התקטננות על שינויים ומדידתם. ובכל מקרה, שיפור מבורך.