במסגרת שיעורי ערבית שלי

ד ג י

New member
במסגרת שיעורי ערבית שלי

מספר אגדות וסיפורים לא כל כך מוכרים 1) המלך החכם/ ג'ובראן חליל ג'ובראן פעם פעם בעיר רחוקה שלט מלך חכם ובעיר באר מים. לילה אחד הגיע מכשפה לעיר, שפכה שבע טיפות מן השיקוי לבאר ואמרה, "כל מי שישתה מהבאר יהפוך למשוגע", שתו תושבי העיר מן המים ונעשו מושגעים ולכן לא רצו שהמלך ימלוך אליהם ולכן עשו הפגנה גדולה כדי שהמלך ישתה, המלך הקשיב לדברי התושבים ולבסוף שתה מן הבאר, לכבוד זה עשו לו התושבים מסיבה גדולה. זה קצת קשה לתרגם את זה מערבית אז זה לא כתוב כל כך טוב עוד כה שמן אני אכתוב עוד כמה כאלה

Idan91

New member
יש גם פואנטה? ../images/Emo187.gif

חח.. אנחנו בתחילת השנה למדנו סיפור אחר של ג'ובראן חליל ג'ובראן.. אבל לא סיפור משהו, אז.. לא אכתוב אותו.

ד ג י

New member
לא בדיוק

אל תדחפו את האף זה על סיפור אחר ואני אישית לא משנה כמה ניסתי (וניסתי הרבה מאוד) לא הצלחתי להבין את הפואנטה אבל אם אומרים שזה סיפור שכתב סופר דגול אני אסכים אם מי שאמא את זה וכן אני בכיתה ח' וכן אני לומד עם "שפה מסםרת תרבות"

Idan91

New member
ובכן.. ../images/Emo187.gif

ערכתי בירור קצרצר עם מורתי היקרה לערבית (אחת מהן...). הסיפור הוא קצת אחר ממה שסופר כאן. העניין הוא שכל אנשי העיר שתו מהבאר והשתגעו פרט למלך. כשהם היו משוגעים.. הם לא רצו מלך שונה, ואז החליט גם המלך לשתות מהבאר ולהיות משוגע כמו אנשי עירו.

max2k

New member
נכון

והפואנטה בסיפור היא: If you cant beat them, join them

max2k

New member
חח, אתם רק שם?

גמרנו את זה כבר בתחילת השנה. עכשיו אנחנו בסוחר שגנבו לו את הכסף.

ד ג י

New member
גם אנחנו עברנו בתחילת השנה את הסיפו

ר ולא אני לא הולך לריב איתך מי יותר מתקדם בערבית

למעלה