במעריב סופ"ש שאלו כל מיני חשובים יותר וחשובים פחות

אבח"י

Well-known member
מדוע הם נקראים בשם שהם נקראים בו.
בין היתר ראיינו/שאלו גם את דוריה למפל, שגם הסבירה איך אמהּ היתה קנאית לראשוניותה כממציאת השם.
חשבתי אולי נעשה כאן אותו הדבר, ואתחיל בשמי/בניקי:
אבח"י הוא ראשי תיבות שבהפרדתם מתקבל אב חי.
השם הזה הוא תוצאה של עשרות גלגולי שם שונים ומגוונים והוא מבוסס על הסבא המקובל שלי, צאצא למקובל שבתאי שהיגר בתקופת שבתי צבי לטורקיה מאיטליה, לכן אב חי, אבי כל חי, בעלה של לילית הוא יהווה, אדושם, צור עוזי, אלוקים ואלוהים לפעמים ידוד ולפעמים יקוק, אדוני, אבחינו שבשמיים ועוד ועוד כידווה לבבכם.

קלייטון.ש

Well-known member
אז אתה נושא את השם של אלוהים?
יפה לך.

השם הפרטי שלי הוא שם הנעורים של אמא שלי, והוא מבטא למעשה את הטרגדיה שלה. אמא שלי היתה גויה ילידת אנגליה שהגיעה לישראל כמתנדבת בקיבוץ, התאהבה ביהודי יליד הקיבוץ וילדה לו שני ילדים. כנערה תמימה היא העריצה את העם היהודי ששרד 2000 שנות רדיפה ואת הישראלים ומאבקם ההירואי לעצמאות, ראתה בקיבוץ את התגשמות ערכי השיתוף ואהבת האדם, וחשבה שראוי לה לתרום ואפילו להיות חלק מהעליונות המוסרית הזו.
במציאות היא גילתה שהיהודים והישראלים הם בני אדם כמו בני כל העמים, ויש בהם טובים ויש רעים כמו אצל כולם.
בני הקיבוץ, באנושיותם, לא אהבו את העניין הזה שמתנדבות גויות באות ולוקחות להם את הבנים היהודים הכשרים שלהם.
היו עוד שני זוגות כאלה באותו זמן, ובקיבוץ הפגינו כלפיהם עוינות כל כך עמוקה, שההורים שלי נאלצו לעזוב. הם עברו לת"א.
אמא שלי בתגובה - טבעית ומוצדקת לדעתי - פיתחה עוינות נגדית, שהתפתחה עם השנים לאנטישמיות מלאה.
את אבא שלי היא אהבה, ואחותי הגדולה נושאת שם ישראלי סטנדרטי, אבל כשאני נולדתי אמא שלי התעקשה שהשם שלי לא יהיה יהודי.
היא היתה אומרת שאם יש משהו טוב בבני העם היהודי, זה שהם לא רוצים לנכס (to appropriate) את הילדים שלה (ואפשר להבין מזה שאת כל היתר הם כן רוצים).
וככה אני מסתובב בעולם כאות חיה לאכזבתה ותסכולה של בחורה אנגליה אחת, מסביר שאני ישראלי מלידה ולא עולה חדש, מסביר שאין לי קשר למוניקה (חה חה חה), נותן לאנשים לקצר לי את השם איך שהם רוצים ולבנות ממנו איזה בדיחות שחוקות וצפויות שהם רוצים (אז איך לקרוא לך, clit? קסיוס?) ולהוכיח שדעתה של אמא שלי עליהם היתה נכונה.

צליליתה1

Well-known member
שהגיעה לישראל כמתנדבת בקיבוץ,
הצלחתי לפספס את הסרט+הפגישה עם הבמאי של הסרט ״תוצרת חוץ״. עכשיו שלא צריך להתאמץ להגיע בשעה ובמועד שנקבע וזמין ביס אני קצת מתמהמהת, אבל בהחלט מתכווננת לצפות. הנושא מסקרן, וגם מתקשר פה ושם כך או אחרת לכמה רגעי ילדות שלי.

קלייטון.ש

Well-known member
הצלחתי לפספס את הסרט+הפגישה עם הבמאי של הסרט ״תוצרת חוץ״. עכשיו שלא צריך להתאמץ להגיע בשעה ובמועד שנקבע וזמין ביס אני קצת מתמהמהת, אבל בהחלט מתכווננת לצפות. הנושא מסקרן, וגם מתקשר פה ושם כך או אחרת לכמה רגעי ילדות שלי.
אגב מה שכתוב שם על "נישואי תערובת", אני כל החיים הייתי בטוח שאמא שלי, מכיון שנישאה לעוד גבר באנגליה, אחרי שילדה את אחותי, היא ביגמיסטית. שהרי לא התגרשה מאבא שלי מעולם.
אבל לפני איזה זמן הנושא עלה בשיחה משפחתית ובעלה של הראשונה שאל אותי "תגיד, איך ההורים שלך היו נשואים?"
והוא צודק. אין לי שום בסיס להנחה שההורים שלי היו נשואים. יותר הגיוני שלא היו. אפילו היום כפי שאני יודע היטב מעצמי זה סיפור להינשא בנישואי תערובת בישראל. בתחילת שנות ה-70 זה בטוח היה עוד יותר סיפור. אמנם ההכרה בנישואים כאלה כבר היתה קיימת, אבל לבצע אותם בפועל, עד כמה שאני מבין, היה קשה.
אז אני לא יודע עד כמה הזוגות המעורבים מאז נישאו ממש.

אבח"י

Well-known member
אגב מה שכתוב שם על "נישואי תערובת", אני כל החיים הייתי בטוח שאמא שלי, מכיון שנישאה לעוד גבר באנגליה, אחרי שילדה את אחותי, היא ביגמיסטית. שהרי לא התגרשה מאבא שלי מעולם.
אבל לפני איזה זמן הנושא עלה בשיחה משפחתית ובעלה של הראשונה שאל אותי "תגיד, איך ההורים שלך היו נשואים?"
והוא צודק. אין לי שום בסיס להנחה שההורים שלי היו נשואים. יותר הגיוני שלא היו. אפילו היום כפי שאני יודע היטב מעצמי זה סיפור להינשא בנישואי תערובת בישראל. בתחילת שנות ה-70 זה בטוח היה עוד יותר סיפור. אמנם ההכרה בנישואים כאלה כבר היתה קיימת, אבל לבצע אותם בפועל, עד כמה שאני מבין, היה קשה.
אז אני לא יודע עד כמה הזוגות המעורבים מאז נישאו ממש.
נישואי תערובת מבחינתי היו בין אשכנזיה למזרחי, פרענק. הוריי התחתנו בסוף שנות הארבעים של המאה הקודמת. הוא ילד מפונק מאיזמיר, היא תורכיה, א-פרענק פארעך אצל השכנוזים, והיא מאצולת יהדות מזרח אירופה, פולין, אלא מה, אבל נולדה ברומניה, בת יחידה לאב מתעלל אך רופא ידוע.
שניהם עברו תלאות ומעקשים, דעות קדומות, לעג ומה לא.
היום זה לא כזה גליק.
לגבי נישואי תערובת של אנשים לבנים, בני דתות שונות, לענ"ד אלו לא נישואי תערובת, אלא משהו כמו "רומיאו ויוליה". כך גיסי נשוי לנוצריה פרוטסטנטית מהקיבוץ, וחי בארצות הצפון, נראה בדיוק כמו הויקינגים. כלומר כמוה כמוהו - קוקז'יאן ;-)

למעלה