במעשנת פתחי האוויר כיצד מווסתים?? ומה חשוב

קלאמרי

New member
במעשנת פתחי האוויר כיצד מווסתים?? ומה חשוב

יותר זה כניסת אוויר קבוע או יציאת החום מלמעלה .הבנתי שפתח אחד מווסת חום? . ופתח שני מכניס חמצן ומבעיר? בעיקרון הבנתי שאנחנו מיצרים מצב שהאוויר נשאב ויוצא .במקרה שני זהו המנגל השחור העגול פתח עליון בצד ופתח למטה. מישהו יכול שוב להסביר? תודה
 

danbaratz

New member
נכנס מלמטה ויוצא מלמעלה

בגלל החום תנועת האויר בתוך המעשנה או הגריל היא מלמטה למעלה. בגדול, על מנת שהאש תבער צריך לספק לה חמצן (פתח תחתון) ולפנות את העשן (פתח עליון). לכן, בפתח התחתון אתה מווסת את כניסת האויר, משמע אתה "מגביר" את האש ככול שיש יותר אויר. הפתח העליון מפנה את העשן, ככול שיהיה יותר פתוח תרד כמות העשן בחלל המעשנה. עם קצת ניסיון ניתן לשלוט ברמת העישון על ידי משחק עם הווסתים. העצה שלי, שים אחד על מצב חצי פתוח ותעבוד עם השני, עם הזמן תלמד את רמת העישון שאתה מעדיף (ממעושן ביותר-בשר חזיר ועד למעושן עדין- דגים). אין פה כללים ברורים ואפשר ללמוד הכול מניסוי וטעייה.
 
למעלה