במצוקה גדולה

במצוקה גדולה

יש לי בעיה קשה שנמשכת כבר שנים שאני לא מצליח להגיד דברים כמו שאני מתכוונת להגיד אותם. ואז אני לא מובן בעיני אחרים. תראו מה קרה לי כאן ואת התגובות שם. תמיד בסוף אומרים לי "יכולת לנסח את זה אחרת אבל אתה אומר כך וכך ואז אף אחד לא מבין אותך" . ואני כל החיים שלי מנסה בכל כוחי להתגבר ולהגיד את מה שאני רוצה בצורה שכולם יבינו אותי כדי שלא יקרה לי שוב פעם את מה שתמיד קורה לי שלא מבינים אותי. אני רוצה לדעת איזה אסטרטגיות ועיצות יכולים לעזור לי . עלי להדגיש שאני לא סובל מפחדים או חרדות וגם אין לי לחץ כשאני רוצה לבטא את עצמי. זו בעיה מעצמה שיש לי ואני סובל ממנה המון כי תמיד לא מבינים אותי מפני שאני לא מצליח להגיד את מה שאני מתכוון כמו שהתכוונתי להגיד וזה קורה לי כל הזמן בעל פה ובכתב. אשמח לדעת איזה עיצות ואסטרטגיות אני יכול לעשות כדי לבטא את דברים כמו שאני מתכוון להגיד אותם ?

לקובי, האם זה קורה בכל תחום?

א. ממה שקראתי זה באמת נראה מתסכל מאוד. ב. זה מה שאני ראיתי והבנתי: 1 אחרי שהסברת מאוד באריכות וחזרת קצת על עצמך הייתה לך הודעה יותר קצרה וממוקדת שנראתה יותר מובנת. 2 לא הגבת להודעות שניסו להציע לך פיתרון וכך היה קשה יותר לדעת למשתמשים לדעת האם הבינו אותך. (ואגב, אשמח אם תגיב להודעתי) ג. התחום שממנו נתת דוגמא הוא תחום המחשבים, שבו אני לא ממש מתמצאת, ולכן היה לי קצת קשה להבין, אבל פה דווקא נדמה לי שהבנתי את הבעיה. האם בתחומים מסויימים אתה מובן יותר?

קובי שלום,דווקא הבנתי אותך

1. כמה דברים טובים / הנה הבנתי אותך. הצלחת להבהיר שיש לך בעיה בניסוח. הבהרת גם שזה לא נובע מחרדה או חוסר ביטחון עצמי. גם את התסכול והסבל הנגרם מהבעיה הצלחת להעביר באופן ברור הגורם להזדהות. הוספת מידע חשוב: זה בעיה שנמשכת כל החיים. הבעיה באה לידי ביטוי בע"פ ובכתב. נתת גם דוגמא להמחשת הנושא. 2. לדעתי, אתה סובל לא רק בגלל הבעיה שלך, אלא גם בגלל חוסר הסבלנות של החברה להקשיב עד הסוף ובתשומת לב למה שיש לך לומר. 3. שתי עצות שאולי יעזרו: א. אולי אחרי שאתה כותב משהו תנסה לקרוא אותו שוב ולשפץ אותו, למשל למחוק רעיונות שחוזרים על עצמם. ב. אני חושבת שכשאתה כותב \ אומר מראש את הבעיה אתה יוצר יותר סבלנות כלפיך.

היי יש לי משהו שחשוב לי לומר

כתבת את הדברים שלי בצורה יפה וברור לי שאת מבינה אותי. אני רוצה להוסיף משהו. את כותבת שאני יכול לכתוב למסמך וורד. אז אני רוצה לספר על בעיה שתמיד קוראת לי גם כשאני בכלל לא לחוץ ולא ממהר. הבעיה היא שכאשר אני עובר על מה שכתבתי ובודק טעויות אני לא שם לב ששכחתי מילה חשובה כמו את המילה "לא" , ולפעמים אני כותב פעמיים את אותה מילה ואני לא שם לב . יש לי בעיה עוד יותר מציקה והיא שאני כותב משהו אחר ממה שאני מתכוון לכתוב . זאת אומרת למרות שאני כותב כשאני אומר את המילה שאני כותב (אני אומר בקול רם) זאת אומרת אני משתמש באסטרטגיה של לקרא בקול רם את מה שאני כותב כדי להיות מרוכז ואני מצליח להיות מרוכז . הבעיה שמציקה היא שכשאני אני כותב מילה מסוימת אני כותב מילה אחרת למרות שבקול רם אני אומר את המילה שאני רוצה לכתוב . כלומר אני למשל כותב את המשפט "שיר נוסעת לתל אביב" אז אני בכלל התכוונתי לכתוב "שיר נוסעת לרמת גן" . וכשאני אמרתי בקול רם ביזמן שכתבתי את המשפט, אני אמרתי כמו שהתכוונתי לכתוב זאת אומרת אמרתי בקול רם "שיר נוסעת לרמת גן" אבל בפועל כתבתי לתל אביב . זה קורה לי גם עם מתימטיקה כשאני פותר תרגיל אני אומר ביזמן שאני כותב, את המספר שאני מתכוון לרשום, למשל אני מתכוון לרשום ש2+2 שווה 4 ואני אומר בקול רם את הספרה 4 . אבל בפועל אני מגלה שהיד שלי כתבה את המספר 8 אף על פי שאמרתי בקול רם את הספרה 4 שאותה התכוונתי לרשום . אני רוצה לציין שאין לי דיסלקציה ובאבחונים שעשיתי אני לא זוכר שהיתה מטלה לומר בקול את המשפט\ספרה שכותבים . וגם אם היתה מטלה כזו אני הצלחתי בה . בכל אופן אין דיסקלציה שיכולה להסביר את זה . בתחושה שלי, הבעיה להביע את עצמי קשורה לבעיה הזאת. לגבי העיצות שכתבתם לי, אני מנסה ליישם אותם ואני מכיר אותם, הבעיה אצלי היא שנאמר התכוונתי לומר דבר A אבל בפועל יוצא לי דבר B . וההרגשה שלי היא שהבעיה שלי היא קודמת במוח לארגון , זאת אומרת כשאני משתמש באסטרגיות אז אני לא מעבד את מה שאני מתכוון לומר אלא עוד לפני שאני מעבד ומארגן את התצוגה וההבעה אני כבר לא מצליח להכניס את התוכן שאני מתכוון לעבד ולארגן כך שבעצם אני מארגן תוכן שאני בכלל לא מתכוון אליו כי כבר בשלב כל כך מוקדם נדמה לי שאני אצליח להוציא את מה שאני מתכוון אליו. וכל העיצות והאסטרטגיות מתועלות לסגנן על הדף בצורה מסודרת את הדבר B שאותו לא התכוונתי לומר . אני מקווה שאני מובן .

לנסות רק ניסיון בבקשה...

תנסה לשנות את השם, ואולי זה עובד הפוך ? מה דעתך ? לפעמים נותנים שם לפי מה שיודעים על הבן אדם - חביבה, יפה, תמיר, ליהיא.. .ועוד. לפעמים נותנים שם לפי מה שרוצים שיקרה - יניב... ואתה - אולי זה אצלך יקרה ההיפך - כלומר, שאם השם שלך יהיה קובי בעל המזל, יידבק לך המזל. . לא ניסית, איך תגיד כל כך בנחרצות שזה לא...

למעלה