במקום ילד ראשון קיבלנו לידה שקטה

במקום ילד ראשון קיבלנו לידה שקטה

אחרי טיפולים, התחיל הריון ראשון רצוי ומשמח. היינו לחוצים מכל בדיקה, פחדנו להיקשר ולהתאכזב, ורק אחרי שהשלב "המסוכן" היה מאחורינו - התחלנו לצפות, לתכנן תוכניות ולחכות כבר להיות שלושה...

ואז משום מקום, ירידת מים וסיכון ללידה מוקדמת מידי על כל השלכותיה. אחרי שהשתלטנו על התסכול, הכעס, העצב ותחושת חוסר האונים הנוראית - החלטנו בעצת הרופאים על הפסקת ההריון, שזה השם המכובס לזריקה הנוראית ההיא בבטן שנועדה להפסיק את הדופק של העובר שכל כך חיכינו לו. הוא מצידו לא נשאר חייב, בעט בלי הפסקה והבהיר שהוא חי מתמיד, לפחות עד שהזריקה השפיעה.

עול ההחלטה והביצוע היה קשה כל כך והיה אך ורק עלינו. בדיוק כמו רגשות האשם. עם בטן של חודש שישי, אחרי לילות בלי שינה, תינוק שכבר לא חי בבטן ואינספור דמעות ולב שבור, התחילה הלידה השקטה.

הרבה מחשבות רצו בראש... אולי התאמצתי מידי? אולי לא הייתי צריכה להתווכח עם המנהל? איך הבאתי אותנו למציאות הזאת ולמה זה מגיע לנו בשלב מתקדם כזה או בכלל... הייתי עושה הכל אחרת אם רק הייתי יודעת שזה מה שיקרה.

עכשיו אנחנו אחרי הכל. הגוף עדיין מתאושש ממה שעבר עליו. הרבה חששות שאולי זה יקרה שוב ונסיונות להבין מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה בעתיד.
ניראה שבעלי כבר התאושש, אני בחופשת לידה כרגע, מקווה שהרע מאחורינו ומרגישה שגם נפשית אני כבר מפנימה, מתאוששת ורוצה להמשיך הלאה - ובגלל שבתוך כל הכאב שעברנו הייתי בטוחה שההתאוששות תהיה ארוכה עד אינסופית, זה קצת מוזר לי להרגיש פתאום יחסית בסדר, וזה אפילו קצת מלחיץ. מקווה שזו לא הדחקה ושהכל לא יצוף שוב בהמשך ויתפוס אותי לא מוכנה...

והלוואי שאף אחת לא תעבור את זה יותר. זה לא הוגן, זה לא צפוי וזה עצוב כל כך. מייחלת לילד חי ובריא בעתיד הניראה לעין. או ילדה כמובן. העיקר שיהיו בריאים.

משתתפת בצערך על האובדן

בעיניי זה לגמרי בסדר להרגיש בסדר. וגם אם זו הדחקה, אני לא בטוחה שזה רע.
יכולה לומר מנסיוני האישי, שגם כאשר זו לא הדחקה, יש שלב שבו אפשר פתאום לנשום ואפילו לחייך ולצחוק.
ההתמודדות עם האובדן איננה לינארית. יש זמנים של שיפור ויש זמנים של דריכה במקום ואפילו חזרה לאחור.
אל תפחדי אם העצב חוזר. לפעמים הוא חוזר בתגובה לטריגר ברור, ולפעמים הוא מפתיע ומגיע בלי סיבה ברורה, לפעמים הוא מגיע בעוצמה חלשה ולפעמים הוא כל כך עצום שזה מרגיש כמו לחוות את האובדן שוב.

באופן אישי לא עברתי ירידת מים מוקדמת, אבל היו כאן כמה נשים שכן. אני לא זוכרת את הסיפורים של כולן, אבל יודעת לפחות על אחת שזכתה אח"כ לידיים מלאות.
אני משערת שירידת מים מוקדמת מובילה להגדרת ההריון הבא כהריון בסיכון, זה אומר שאם אתם עוברים IVF כדאי להחזיר עובר אחד בלבד כדי לא להוסיף סיכונים מיותרים.

מאחלת לך שהטיפול הקרוב יניב הריון ארוך וידיים מלאות בסופו.

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדן ההריון

תארת קשת רחבה מאוד של רגשות מורכבים, תסכול, עצב, כעס, חוסר אונים, רגשת אשמה, דמעות, לב שבור, חששות מהעתיד...ואז - התאוששות מהירה יחסית, שגם מביאה איתה תחושות ומחשבות שונות.
תארת הריון לאחר טיפולים, הגעה לחודש שישי, ירידת מים, זריקה איומה, ותהליך של לידה שקטה.
תארת הריון ראשון, שהסתיים באסון ובאובדן.

ממליצה לך בחום להעזר באשת מקצוע שמתמחה באובדני הריון, כדי לעבד את כל מה שקרה לך ולכם, כדי לעבד את האובדן בצורה המיטבית, כדי שתגיעי להריון הבא מחוזקת, ללא רגשי אשמה, ללא יסורי מצפון, ועם יכולת התמודדות עם הריון שיהיה חרדתי יותר מהרגיל, ובעיקר כדי ש"הכל לא יצוף שוב בהמשך ויתפוס אותי לא מוכנה", כדברייך.

בהיבט הרפואי- האם אמרו לך משהו? ידוע מדוע היתה ירידת המים? (לא כתבת באיזה שבוע זה היה), יש משהו לעשות כדי למנוע את זה בהריון הבא? תפר צווארי אולי? (או שזה לא קשור- אין לי מושג...) שמירה אולי? (שוב- אין לי מושג, אני יורה באפילה...), או שאין סיבה ידועה וזה היה משהו מקרי וחד פעמי?
יש איזושהי תובנה מצד הרופאים/ות?

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

תודה לכן על התגובות והחיזוק

שירה, בהמשך לשאלות שהעלת -
הרופאים לא ידעו לומר מה גרם לירידת המים. הם לא הבחינו בשום ממצא שהסביר את הדליפה, הכל היה ניראה תקין לכאורה (לא נראתה היפרדות שליה, זיהום וכו'). הלידה התרחשה בשבוע 24. להבנתנו מהרופאים, נכנסנו כעת לקבוצת סיכון ללידות מוקדמות ויש בירורים רפואיים שאנחנו צריכים לעשות לפני שנתחיל שוב טיפולים. אנחנו רק מקווים שזו היתה תקרית חד פעמית שלא תחזור...
עד כה ניראה שאין להם באמת מושג למה זה קרה, מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה ומה הסיכויים שזה יקרה שוב. הבירורים יקחו עוד כמה חודשים וכבר הכינו אותנו מראש שבמקרה שלנו, יש סיכוי סביר שלא נדע הרבה יותר אחריהם.

מקווים שהבירור לא יקח הרבה זמן, שהגוף יצליח להתחזק ולהתנקות (הרחם עדיין לא נקי) ושנצליח להתחיל הריון בריא וארוך בהקדם...

תודה לכן על התמיכה, מאחלת לכולנו רק טוב.

שירהד1

Member
מנהל
סליחה על המענה המאוחר...

אודה לך מאוד, אם, למען הידע שלי, תוכלי לכתוב אילו בירורים עליכם לעשות כעת. מה שעולה בדעתי זה בדיקות של קרישיות יתר ובדיקה פתולוגית של השליה. אבל כמובן שהידע שלי בתחום מצומצם, וחשוב לי לשמוע מה הרופאים/ות אמרו לכם.
כתבת שהרחם עדיין לא נקי. האם שלחו אותך לגרידה לאחר הלידה?

אם מאיזשוהי סיבה לא נוח לך לענות לי, אז זה ממש בסדר גמור.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

תשובה לשירה

היי שירה,
אנחנו עדיין לא יודעים אילו בדיקות ישלחו אותנו לבצע... ממתינים לתור לרופא שמתמחה בתחום. השלייה אכן נשלחה לבדיקה פתולוגית ואנחנו מחכים לקבלת התוצאות. הבנתי בינתיים שכנראה שנעשה צילום רחם וניראה שקרישיות יתר לא תיבדק כי נשמע מהרופאים שהבעיה שהיתה אצלי פחות מקושרת מבחינתם לקרישיות יתר. אני מניחה ומקווה שאקבל הסברים נוספים בהמשך.

אחרי הלידה עשו לי גרידה להוצאת שאריות שלא יצאו, אבל מבדיקות המשך שעשו לי בשבועות שלאחר השחרור ניראה שעדיין ישנם ממצאים ברחם (יכול להיות שאלו קרישי דם ולא שאריות).

mimi831

New member
משתתפת בצערך על האבדן

ומאחלת לך בע"ה הריון תקין, מלא ובידיים מלאות אמן

למעלה