במקום לדבר-לעשות

• פותח הנושא um2
  • פורסם בתאריך

um2

New member
במקום לדבר-לעשות

אני קורא לכל תומכי ביבי במקום לדבר ולקטר לעשות לפעול לכינוס המרכז ולתמוך שם בביבי ובבחירות מוקדמות לראשות התנועה ולכנסת יש לנו הזדמנות פז להכות את השמאל שוק על ירך

Charlie

New member
אתה רוצה להדיח ראש ממשלה מכהן

תוך כדי כהונתו, ללא קשר להקדמת הבחירות ותחת התקפות טרור? אגב, אל יתהולל חוגר כמפתח - תיזהר לך, העם לא עבר ימינה. מיליון איש לא הפכו פתאום לתלמידיו של זאב ז´בוטינסקי או לתומכיו של רחבעם זאבי הי"ד. הם פשוט סבורים שמהלך אוסלו נכשל וכי בלתי ניתן להגיע להסכם עם ערפאת. אבל רבים מהם תומכים בהפרדה חד צדדית, בגדר ההפרדה הקסומה. רבים יתמכו באפשרות להגיע להסדר על בסיס 242 ו-338 רק עם יורשי ערפאת וכן לא יצביעו לליכוד מחשש שיבנה עוד בהתנחלויות ביש"ע. רבים גם התייאשו מהמצב ויצביעו עבור מפלגות דוגמת "עם אחד" (הסקר האחרון נותן להם 3-4 מנדטים בסימן עליה) או שינוי (10 מנדטים בסקר האחרון) מתוך השקפה חברתית, כלכלית ואנטי-דתית. אם אתה בונה על 70 מנדטים לימין ומתוכם 40 לליכוד - שכח מזה. זה מה שהיינו מקבלים אילו הבחירות היו נערכות גם לכנסת בפברואר 2001. אבל, ברק טרף לימין את הקלפים ובמהלך פוליטי מבריק התפטר וכפה עלינו בחירות מיוחדות לראשות הממשלה, בהן ברק נוצח אך הציל את מחנהו ומפלגתו מכליה פוליטית.

במקום לדבר - לעשות!

אני רוצה אף לחדד את דבריו של צ´רלי: מעולם בליכוד לא הודח ראש ממשלה מכהן. מעולם. הדחה שכזו תהיה בושה למפלגה ולדעתי תפתח בתהליך שלילי שספק אם המפלגה תוכל להפוך. תראה, מובנת לי האהדה הפתאומית שביבי זוכה לה בציבור. באמת - אחרי שראש הממשלה הנוכחי נתפס ע"י ציבור בוחריו כאחד שלא נוקף אצבע כדי למנוע את הטרור בזמן שאזרחים ישראלים נרצחים על ימין ועל שמאל, מגיע הוד רוממותו בנימין נתניהו הראשון, פוצח במסע הסברה ושכנועים שעיקרו הוא "מה אני הייתי עושה". אבל ספר לי, מדוע אנו שוכחים כל כך מהר? מדוע כה מיהרת לשכוח את מעלליו של אותו בנימין, שכראש ממשלה נכשל אף הוא כשלון לא נעים במיוחד? מדוע לדעתך ביבי יהיה טוב יותר כעת? הוא השתנה כפי שאמר? ספק. אל תשכח, שאם ביבי יבחר במפלגה - רוב הסיכויים שהוא יפסיד בבחירות לראשות הממשלה, מכיוון שיותר מחצי עם זוכר היטב מי הוא ומהו ביבי. יותר מחצי עם כבר נמנע מלהצביע לו פעם אחת, ואין שום סיבה שלא ימנע גם פעם שניה. במקום לעודד את כל תומכי ביבי, נסה לעודד את כל תומכי הליכוד. אל תפעל לפירוד במפלגה - פעל לאיחודה, מאחורי ראש הממשלה אריאל שרון. רק כך, שהמפלגה והעם מאחוריו, יוכל אריק לפעול כמו שצריך. רק אם אנו, תומכיו, נפעיל עליו את הלחץ הדרוש - אולי אז הוא ישנה את דעתו על חיסול הרש"פ, סילוק ערפאת ועוד.

Roobie

New member
לפי דעתי ביבי לא יפסיד בבחירות

לראשות הממשלה פשוט כי כבר אין כזה דבר
עכשיו יש רק בחירות מפלגתיות

הטעות שלך,

היא שאתה מסתכל על יחסי-הכוחות המפלגתיים הנוכחיים. אני מציע לך להסתכל על פלוני אחד אפי איתם, ולחשוב על המפלגה החדשה שהוא יקים מתישהו לפני הבחירות הקרובות, יחד עם פליטי המרכז (בהנחה שהליכוד לא ישכיל להחזירם אליו). וחוץ מזה, מפלגת העבודה קיבלה חיזוק בדמות פואדוב, שהקשר שלו לשמאל הוא מרקי בהחלט, ועובדה זו עשויה להבריח בוחרי "מרכז" מהליכוד לטובת העבודה.

בקצב הזה, אנחנו נשארים עם 20 מנדטים

זו הבשורה הרעה... הבשורה הטובה: יש כמה אנשים שלא יכנסו לכנסת (מפאת כבודם לא אזכיר כאן את שמותיהם). דרך אגב, היום הסביר לי מישהו למה מעלים את הדמי חבר: זה נועד להקשות על נתניהו לגייס חברים חדשים. ההנחה של שרון (ואני מסכים עימו) שביחסי הכוחות הנוכחיים, יש לו סיכוי בהחלט סביר לנצח את נתניהו בבחירות שיערכו בקרב כלל חברי הליכוד.

Charlie

New member
ליאור חיימוביץ´

אפי ככל הנראה יתמודד בתוך הליכוד. אני מאמין שפליטי המרכז, כמו גם גשר של דוד לוי, ישובו הביתה לליכוד. תתפלא לשמוע, אבל מי שיעשה זאת יהיה לא אחר מאשר בנימין נתניהו שיוכיח כי באמת שינה את יחסו לאנשים והתנהלותו האישית-פוליטית. פואד לא ימשוך איש מהמרכז. אנשי מרכז הם בד"כ בני המעמד הבינוני, אקדמאים ובעלי מקצועות החופשיים. אנשים כאלה בד"כ בזים לגנרל (לא אינטליגנטי בכלל בלשון המעטה) כמו פואד. צעירים בוודאי שלא יבחרו בו. אם אלו לא יבואו לליכוד, הם בוודאי שיצביעו לשינוי שהולכת להיות הפתעת הבחירות. אם מפלגת העבודה תצליח לשמור על גודלה בבחירות הקרובות (22-23 מושבים) הם עשו את שלהם. אבל לא יהיה להם קל לחצות את גבו ה-20 מנדטים... הליכוד צריך לדאוג מגלישת מצביעיו לליברמן ולטומי. אולם לליכוד יש יתרון: תמיד ניתן יהיה "להאשים" את שרון שכן בראשות הליכוד יעמוד מישהו חדש-ישן בדמות נתניהו שידיו לא גרמו לבלאגן הנוכחי במדינה.

כישלון לא נעים?

עם כל הכבוד, ומבלי לנקוט בעמדה כלשהי לגבי העדפתי את מי מהשניים, לטעון היום שנתניהו נכשל זה קצת מוזר... הרי האנשים שטוענים זאת כיום בליכוד (ראשי מחנה שרון) טענו במהלך בחירות 99´ שנתניהו היה הצלחה כבירה (גם אני חושב כך). אז מה קרה פתאום? אל מול מראה פני הג´ובים הפכה הצלחתו של נתניהו לכישלון? אפשר לטעון שלנתניהו היו "חיים קלים יותר" במלחמתו בטרור (אני כלל לא בטוח), אך לא ניתן להתווכח ם העובדה שהוא הצליח במלחמתו זו.

אני לא בין האנשים האלה.

בגיניסט, איני זוכר אם סיפרתי לך מתי הצטרפתי לפעילות מאסיבית בליכוד - זה היה יום אחרי שבנימין נתניהו הפסיד בבחירות לאהוד ברק. מאז ומעולם הייתי ליכודניק, וכמו כל אדם שפוי תמכתי בנתניהו בבחירות 96´. אולם במשך כל תקופת שלטונו לא ראיתי שבראש ממשלת ישראל עומד מנהיג. משום מה נתפס אצלי נתניהו כראש ממשלה סקטוריאלי, שלא פעל לאיחוד העם כי אם לפילוגו. יום אחרי שהוא הפסיד, ולקח איתו את המפלגה (שירדה למס´ מנדטים מגוחך), הגעתי לסניף וביקשתי לעזור.

כן פילוג, לא פילוג...

התוצאות בשטח: הפיגועים ירדו האינפלציה ירדה הגירעון ירד ההפרטה עלתה למה המפלגה ירדה? בגלל סיבה אחת: הבחירות הישירות לראשות המשלה (בכך נתניהו בפירוש אשם, ובגדול, כי באשמתו השיטה הישירה התקבלה). ולראיה: לליכוד היו ב92 32 מנדטים ולמערך 44 בערך. ב99 לליכוד היו 19, ולמערך משהו כמו 23 (אם טעיתי במנדט או שניים לגבי המערך, אני מתנצל. לגבי הליכוד זה ודאי). כלומר: בשתי המפלגות נרשמה ירידה זהה, ולכן כנראה שהיא לא נבעה רק ממנהיגותו של זה או של אחר, אלא גם (וכנראה בעיקר) מהשינוי בשיטה. הירידה האמיתית של הליכוד היתה בין 81 (48 מנדטים) ל92 (32 מנדטים). ירידה של 33%, בלי האפקט של שינוי השיטה. מי אשם בזה? ובכן... צריך לבדוק מי היה אז מבין מנהיגי המפלגה שהרבה לחתור כנגד העומד בראשה... ואידך זיל גמור...

dorrn

New member
אתה שוכח את 96

שבה כבר היה את חוק הבחירה הישירה,ובכל זאת הליכוד זכה במעל 30 מנדטים.

תיקון... 23 מנדטים

משהו כמו 9 מנדטים היו של גשר וצומת. זה המחיר שביבי נאלץ לשלם כדי שדוד לוי ורפול לא יתמודדו מולו. קשה לדעת האם זה היה כדאי או לא, כי יתכן מאוד שהם היו מסירים את מועמדותם גם ככה. תראה, מה שאני מנסה להגיד זה שקשה להאשים מנהיג זה או אחר במס´ המנדטים הנמוך של הליכוד. האשמה היא של כולם. דבר אחד בטוח: בתחילת הקדנציה של שרון היו דיבורים על 45 מנדטים. אח"כ דיברו על 30. עכשיו גם על זה לא. להערכתי, ככל שמועד הבחירות ילך ויתרחק, מספר המנדטים שהליכוד יקבל ילך ויצטמק.

למעלה