במקום להביא תכנית בת 40 דקות.

simon780

New member
במקום להביא תכנית בת 40 דקות.

בס"ד צריך לקום ערוץ טלויזייה למשך כל שעות היום שילמד אותנו פתרונות!!!! ולא לשפוט אף אחד. הריי הכל כולל הכל בעולם זה חוסר איזון אחד גדול, עם פערים חברתיים עצומים. אתם רוצים ללמוד וליישם את חק האיזון? תאמינו לי שכל אחד ישמע על 5 חוקים ויישם אותם ויצרף עוד אנשים לחוקים האלו ואנו נפרח, לא רק כל אחד לחוד אלא כולם יחד. על זה נאמר"עשה לך רב וקנה לך חבר" ז"א עשה לך חק וצרף חברים כמה שיותר.כי מהממשלה זה לא יגיע הפתרונות,כי שמה נמצאים כל החלאות שדאגתם היחידה היא כמה אני ירויח וכמה כבוד יהיה לי. כדיי להיות טוב לשני הוא גם צריך להיות טוב אליי ואם אני לא מקבל טוב מהשני באיזה איזון אני נמצא בדיוק? איך אני אשפוט בן אדם שהוא חלש באופיו, שלא באשמתו אלא בגלל המבול שיש לו על הראש? ולא חסר, תסכימו איתי? יכול היה לשבת ליד הילד הרעב אחד עם מיליונים בבנק והוא היה קונה לו גם 10 מנות פלאפל. ומצד שני אחד שבקושי סוגר חודש ואתם הצופים יודעים מי הוא הטחון מבנהם? חס וחלילה אני לא אומר שאין גם כאלו בלי כסף שגם הם עוזרים. אז שלא נטעה לחשוב ולשפוט את החלשים אלא את החזקים. לסיכום אנחנו כחברה מדברים פי מאה ממה שאנחנו עושים באמת. הכח הוא אצלנו בעשייה ולא בדיבורים.

לא חושבת שמדובר בתוכנית שיפוטית, דווקא מראים

כל מיני דרכי פתרון אפשריים. הרעיון הוא שנלמד להבחין בין הטוב ורע, וננסה-שנרצה לפעול ולא נעבור ונמשיך הלאה כאילו כלום לא קורה לידינו. ואכן מסכימה-הכוח הוא בעשייה, לא בדיבורים. למרות שבארצנו יש נטייה לברבר הרבה אבל לא לעשות שזה
.

simon780

New member
לא יודע מה איתך אבל מה שאני כן יודע

בס"ד שאותה אחת שלא עזרה לילד באיזה כדור אחד לפחות היא זאת שנשפטה לעניי יותר מעשרת אלפים אנשים. ולך תדע אם לא קיללו אותה ביום למחרת,כי לא חסר אנשים מתוסכלים שיוציעו עליה רפש. אז בעניי זה כן לשפוט.

tongi israel

New member
מה את עושה כדי להבחין בין טוב לרע!.

האם את צריכה את התוכניות האלה כדי לדעת איך להיתנהג, את צריכה לשאול את עצמך המון שאלות כי אני מרחם עליך. דרך אגב התוכניות האלו הם הרבה דיבורים ואפס מעשים. ניראה לי שהיוצרות היתבלבלו לך ולהרבה בעם ישראל. לעשות זה לא בתוכנית שזקוקה לריטינג בטלווזיה, לעשות זה לצאת לרחוב הפגנות לשינוי חוקתי בארץ ולא חסר על מה, צריך לצאת לרחוב ולצעוק עד מתיי יעסיקו שרים עם עבר פלילי בכנסת. לעשות זה לצאת לסכן את עצמך להביעה דעה ולעמוד אחריה זה לעשות לא תוכנית טלווזיה טיפשית זו לא עשייה זו צורה להחזיק אותך בבית מול המסך המהפנט כדי שסם זה לא יגרום לך לעשות ממש. צריך להגיד לאנשים שאלו תוכניות שאמורות להטעות את האנשים,אלו לא מחקרים רציניים,זה סתם בידור. אנשים להתעורר להוריד את הקרום של הטלווזיה מהעיניים.

אין צורך לנסות להעליב...../images/Emo39.gif

הכוונה שלי הייתה שהתוכנית נותנת טיפים בדרכה שלה איך אפשר לעזור בסיטואציות שונות. התוכנית היא מראה מגדילה להראות איך אנשים מתנהגים בפועל בסיטואציות שונות החל מהתינוק שבמכונית וכלה באב/אם שמרביצים לילדם. אני לא רואה שום גורם בידורי בתוכנית הזאת, להיפך.

tongi israel

New member
אין צורך לעלב.

עם טיפים כאלו שום דבר לא משתנה את רוצה לעזור לזולת לכי ללמוד סוציולגיה, ואז יתנו לך לטפל באנשים מסכנים ואולי רק אז תביני למה התוכניות האלו הם בידוריות מכניסות כסף ,בגלל שהן נותנות תחושות של היזדהות עם מיסכנים,וגיבורים, אנשים נמשכים לתוחניות אלו,כל אחד חושב לעצמו איזה גיבור הוא היה יוצא מהסיתואציה הזו אבל זו אשליה.כשנתעורר זה היה מאוחר,צריך להבין הטלווזיה פוגמת לאנשים בנשמה, באמת. אנשים כבר לא מבחינים בין טוב ,ורע,ולכן זקוקים לאיזה חיים הכט שיגיד להם איך העולם ניראה בסדר,אוי ואבוי לעם ישראל. האח הגדול תוכנית מציצנות הכי מגעילה שיש.אני בטוח שאם היו שואלים את אלו שמסתכלים על הזבל הזה,ושואלים אותם אם הם מציצנים, הם היו נשבעים שלא.תביני זה המחנה המשותף הכי נמוך שאפשר לרדת, פעם היתלוננו למה אנשים לא רואים חדשות,שאלו אנשים למה. התשובה הייתה אני לא מבין מה הם אומרים,מישהו הסיק מסקנות וזה מה שאנחנו רואים היום, הרמה ירדה מתחת לנורמה הכי נמוכה שיש. אני מאחל לך חג שמח,ולכולנו יציאה מעבדות לחירות.

tongi israel

New member
הסוציאליזם

ההנחה העומדת בבסיס הסוציאליזם היא כי האדם הוא יצור חברתי, ושזהו מטבענו להתקיים ולחיות בצורה שיתופית. הסיבה לכך שאנו רואים מקרים כה רבים של התנהגות הנראית כמוכיחה את ההפך, טמונה במוסדות החברתיים הקיימים בחברה הקפיטליסטית. הניצול הכלכלי המובנה בשיטה גורם לניכור (לפי המינוח של קרל מרקס) של האדם מתוצרי עבודתו, וכתוצאה מכך לניכור מהמשפחה, מהקהילה ולמעשה מהחברה כולה. ניכור זה גורם לאדם להיות עצלן, א-סוציאלי ושאר תחלואים, עליהם מצביעים מתנגדי הקפיטליזם ככשל שיגרום לכישלונו. מראה מקום: ויקפדיה הפילוספיה של הסוצלזים. הקפטלזים הטהור שולט בתכניות אלו של הטלווזיה,הטלווזיה שיכת לבעלי הממון במדינה.

simon780

New member
tongi israel חשוב לדעת,כנס.

בס"ד אני לא יכתוב בשפת הקבלה ששמה נמצא הפיתרון לכל חולי בגוף בנפש,או לכל פורענות הנופלת על העולם בגלל ישראל,כמו שנאמר "אין פורענות באה לעולם אלא בשביל ישראל" קפיטליסט זה בגנים שלו שמן זה בגנים גנב רוצח וכולי.הסביבה שאתה תופש סביבך אלו האנרגיות המקולקלות שבך ולא באחר. ולאותם אלו שלכאורה הגנים לא באיזון והם רעבים לכסף או לאוכל או למין או לכל תאווה שהיא= לחולי, והסיבה לכך אי חוסר איזון הכוונה לחוסר איזון זה אומר שגנים פגומים רק בגלל קלקול שאתה צריך לתקן וכל עוד ולא תתקן המצב רק יחמיר .ואם אתה לא רוצהלראות את כל הקלקול אתה חייב להבין שחובת התיקון עליך ולא על האחר. תיקון הקלקול נמצא בקבלה שאתה חייב ללמוד, ושמה נמצא התיקון שלך, ולא בחוץ בטלויזייה או בשלטון. מה לעשות שלזה באנו לעולם כדיי לתקן קלקול שנמצא בנו באדם המתבונן על זה נאמר "כל הפוסל במומו פוסל" ואדם שחושב שנמאס לו מהעולם הזה והקפיטליזם,צריך להבין שהוא המקולקל ולא הסביבה.ועל זה נאמר "לב שרים ומלכים ביד ה" מומלץ לגשת לתורת התיקון תורת הקבלה.

tongi israel

New member
"הפוסל במומו פוסל". בספר "כוח האמונה":

לפני הרבה שנים, נקלעתי למצב שפסלתי אדם על התנהגותו. יהודי מבוגר שעמד אז לידי אמר לי: "הפוסל במומו פוסל". כיוון שכיבדתי מאד את אותו אדם מבוגר, נעלבתי מאוד מהערתו ולא שכחתי אותה. במשך שנים ניסיתי להבין את המשפט הזה ולא הבנתי, עד שבלילה מסוים התחננתי בפני הקב"ה שיסביר לי את המשמעות של הכלל הזה, למה הכוונה "הפוסל במומו פוסל". ביום שלמחרת הייתי בפגישה עם בעל עסק (במסגרת מקצועי כיועץ עסקי). היה זה יום חורף קר וגשום, וישבנו בחדר קטן וחנוק. כעבור מספר דקות מתחילת הפגישה, נפתחה לפתע הדלת, ואל החדר נכנס אדם מבוגר. הוא היה לבוש ברישול, לא מגולח, ובידיו סיגריה דולקת. הוא דחף את הכיסא שלי עם רגלו אל הקיר, הכניס בכוח כיסא בצמוד לכיסא שלי, והתיישב עליו. לא היה לי מושג מי האדם הזה. רמזתי לו בנימוס שהסיגריה מאוד מפריעה לי, ובתגובה הוא ניבל את פיו. השתדלתי להמשיך בפגישת הייעוץ, אך האורח החדש החל להתערב בצורה פעילה בשיחה. סגנון דיבורו היה בוטה, והוא דיבר ממש לא לעניין. לא ארחיב על מה שנאמר שם, אך כשסיימתי את הפגישה, ידעתי שזה המצב הברור ביותר שבו פסלתי אדם. הפגישה הסתיימה. הסתכלתי על השעון, וראיתי שיש לי עוד עשרים דקות לפני הפגישה הבאה. מזווית עיני ראיתי את הזקן יוצא אחריי ונעמד בצד, מספר מטרים ממני. הרמתי את הראש כלפי שמים ואמרתי: "ריבונו של עולם! אני מתחנן בפניך! אני פסלתי את האדם הזה לחלוטין. בבקשה ממך, תראה לי איך מתקיים הכלל הפוסל במומו פוסל. הרי, אם הייתה כאן מצלמה והיו מראים את מה שקרה בחדר למיליון איש, כולם היו אומרים שהאדם הזה הוא לא חיובי. אנא ממך, פקח את עיניי!" כלל יסודי בבקשות מבורא העולם: אחרי שביקשת מה שביקשת, עשה את המאמץ מצדך לקבל את התשובה. החלטתי לגשת אליו. הוא הביט אליי בחשדנות כשהתקרבתי אליו, ובכוונה נשב את עשן הסיגריה שלו לעברי. "אני יכול לשאול אותך שאלה?" פניתי אליו והבטתי בתוך עיניו. הוא הופתע מאוד מהפנייה שלי, ואולי בגלל זה ענה: "שאל! למה לא?" "תגיד לי למה התכוונת כשאמרת את המשפט הקשה שענית לי שם בפגישה." הוא פקח את עיניו בהפתעה ובחן אותי. הרגשתי שהוא ממש הבין שהשאלה הכנה שלי באה ממקום אחר לגמרי ממה שהורגל. "זה סיפור ארוך." ענה לי. "שמעתי אותך מקודם אומר שאתה ממהר לפגישה אחרת." הוצאתי את הטלפון הנייד, חייגתי וביטלתי את הפגישה הבאה. "עכשיו יש לי זמן." "למה אתה כל כך רוצה לדעת?" "זה ביני לבין בורא העולם." אינני יודע מה בדברי גרם לו זאת, אך במשך השעה וחצי הבאות הוא סיפר לי את סיפור חייו. הוא מעולם לא למד בבית ספר, סיפור חיים מאוד קשה. סגנון דיבורו היה בוטה, כי כך הורגל מילדות. מסיפור חייו התברר, שלמרות הנתונים הקשים בהם גדל, הוא היה איש של חסד ברמה גבוהה מאוד. הצורה הקולחת בה הוא תיאר את המקרים, והפירוט של כל הפרטים הקטנים, לא הותירו לי ספק, שכל מילה ממה שסיפר לי הייתה אמת. כשהשיחה הסתיימה הרגשתי, שאני עפר לרגליו של אותו אדם. אמנם נכון שכלפי חוץ אני נראה יותר "מתורבת" ממנו, אך מעשיו - גם ביחס לאדם שניחן בשכל ועושר וחינוך טוב כל ימי חייו - היו עצומים, ועל אחת כמה וכמה ביחס לנתוני הפתיחה שלו והנסיבות בהן גדל. רגע לפני שנפרדתי ממנו, שאלתי אותו: "למה לא כיבית את הסיגריה?" "זה מפריע לך?" ענה, מופתע. "למה לא ביקשת?" ומייד כיבה את הסיגריה. התברר לי שמקודם הוא לא הבין את הרמז שנתתי. כנראה, לפעמים עדיף לא לדבר ברמזים. מאותו היום אני חושב שהבנתי קצת מה זה "הפוסל במומו פוסל". דרך אגב, אותו בעל עסק שהייתי אצלו שאל אותי: "מה אבא שלי סיפר לך?" כשעניתי לו שהוא סיפר לי את סיפור חייו, הוא אמר בהפתעה רבה: "הוא מעולם לא סיפר לי ולא לאף אחד מהמשפחה את סיפור חייו הקשה." איני פוסל כאן איש מסויים ואם כך נראהאני מתנצל, ני פוסל את הטלווזיה קמדיה חינוכית. בקשר לקבלה גדול עלי.

למעלה