במקום להילחם במשתמטים תילחמו במערכת

Q T g i r l

New member
תשובתי אליך

אני מבינה שגם אתה ממורמר מהצבא? כי תגובתך הייתה קצת עויינת. לא ביקשתי אוכל 5 כוכבים ובית מלון אבל משום מה לא נראה לי שהיפותרמיה נכלל ב"משהו שחייבים לקבל פעם בחיים" (וזה מסיפורים של חברים) ביקשתי תנאים אנושיים. תנאים שבם נותנים לישון 6 שעות (שזה בחוק) ולא 4 כל לילה... החלטתי לא להתנדב לצבא מהסיבה שאני כבר בת 19 והיה לי כבר תאריך גיוס ודחו לי את הגיוס בחצי שנה בשביל לטפל בבעיה וכשזה לא הלך העיפו אותי כשאני כבר בת 19. אז לעשות תהליך של עוד חצי שנה נראה לי בזבוז זמן כשאפשר לתרום את חלקי בשירות לאומי שזה לא פחות מכובד. חוץ מזה שמה הייתי עושה בתור מתנדבת? הרבה פחות מהאופציות שלי בשירות לאומי. ואני ממש לא הולכת לעשות שירות לאומי במלון הנסיכה (שחבל שאין אופציה כזו :):) חח סתם) אבל אני בטוחה שהטיפול הרפואי יהיה הרבה יותר נורמלי. ובקשר לתנאים דיברתי יותר בעניין הקרביים כי אלה שבקרייה באמת סתם מתבכיינים. דרך אגב אפשר לשאול אם אתה בצבא? כי ממה שאתה רושם לא נראה לי: "למעט קב"ן התור בצבא הרבה יותר מהיר מאשר כל מערכת אזרחית" חחחחחחחח הצחקת אותי בקטע הזה... מצטערת...

Q T g i r l

New member
אוקיי רק הערה אחת יש לי

אין מה להשוות בין שירות לאומי לשירות צבאי שניהם תורמים למדינה לפעמים האחד עולה על השני (הפקידה בקריה אין מה להשוות לזאת שעוזרת לנכים) ולפעמים יש בינהם אינטגרציה כי אני מכירה אחד שבזכות זה שבת שירות טיפלה באחיו האוטיסט הוא הלך לקרבי. אז נא לא לזלזל... אני לא יודעת בדיוק מה אתה עושה בצבא אז אני לא יתן את הדוגמא עליך אבל יש הרבה בנות שעושות כפול 100 מהפקידים בקריה. בזמן שאתה עושה את זה בצורה הבטחונית אנחנו עושות את זה בצורה החברתית אזרחית.

ממש אין קשר בין השתמטות לבטחון.

מדינת ישראל לא צריכה כח אדם כמו שהיא צריכה הנהגה לא מושחתת ורקובה כמו זו וקודמותיה.לידיעתך,ראש הממשלה ונשיא המדינה שלך לא עשו צבא אם לראש הממשלה שלך היה אכפת מבטחון המדינה הוא היה שולח את הילדים שלו לצבא במקום לחו``ל.מה אני בא להגיד פה?שקודם כל להנהגה המושחתת פה לא אכפת מהביטחון.הראיה?עמיר פרץ שר ביטחון..מה זה אומר?הביטחון זה רק עוד תיק,משרה שאפשר למכור..הנקודה הכי חשובה,אנשים עיוורים או טיפשים.חושבים שאם יתגייסו יותר חיילים,יהיה פה ביטחון..קדחת!מתי תבינו שאת ההחלטות הצבאיות הממשלה מקבלת אז יכולים להיות לי בגזרה חצי מליון חיילים אבל אם ההחלטה תהיה שלא נכנסים,שלא משיבים אש,שנסוגים, שמתקפלים,אז לא יעזור שום דבר,ביטחון לא יהיה פה!מסקנה:מי שפוגע בבטחון המדינה זו המדינה עצמה,הממשלה שלא אכפת לה מחיילים חטופים ומילדים שלא הולכים לבית ספר ולגנים בגלל שיורים עליהם קסאמים.מסקנה אחרונה: אין קשר בין השתמטות לביטחון.בהחלט יש קשר בין ממשלה לא אכפתית שדואגת רק לכסף,משרה וכבוד ושרק דופקת את האזרחים לבין השתמטות.

the new L

New member
שקר וכזב

ראש הממשלה שלנו שירת בצבא. יתר על כן, במהלך שירות המילואים שלו הוא אף ביצע קורס קציני. כאשר נשיא המדינה שלנו היה בגיל גיוס - לא היה עדיין צבא. יתר על כן, הנשיא פרס מילא תפקידים בטחוניים בכירים רבים. ציטוט מויקיפדיה: "1947 החל לעבוד עם דוד בן-גוריון ולוי אשכול במפקדת "ההגנה", ועסק בענייני כוח אדם ורכש. עם הקמת צה"ל הוגדרו סמכויותיו של הצבא אל מול סמכויות משרד הביטחון והוחלט כי האגף שבו פעל פרס יישאר במשרד הביטחון. מסיבה זו לא חויל פרס, ולא שימש מעולם בכל תפקיד בצה"ל. תפקידו של פרס במלחמת העצמאות היה ראש שירותי חיל-הים, תפקיד שעסק במיוחד בענייני תקציב, כספים, רכש ומחקר. ב-1949 מונה פרס לתפקיד ראש משלחת משרד הביטחון לארצות הברית, שם שהה עד שנת 1952. בעת שהותו בארצות הברית למד לימודי ערב באוניברסיטת "ניו סקול" בניו יורק [6]. בשנת 1952 שב לישראל, ושימש כממלא מקום מנכ"ל משרד הביטחון. בראשית אוקטובר 1953 הודיע דוד בן-גוריון, ראש הממשלה ושר הביטחון, על כוונתו להתפטר מתפקידו. בן-גוריון פיצל את סמכויותיו, והעביר את תפקיד ראש הממשלה למשה שרת ואת תפקיד שר הביטחון נתן בידי פנחס לבון, בתחילה בפועל, ובאופן רשמי התפטר בן-גוריון ב-7 בדצמבר 1953. יום לפני התפטרותו, ב-6 בדצמבר, מינה בן גוריון את פרס למנכ"ל משרד הביטחון, ואת משה דיין לרמטכ"ל. פרס היה אז בן 31 שנים. אל מול ראש הממשלה היוני והמוחלש, שרת, ובמציאות שבה העיסוק הביטחוני הוא העיסוק הדומיננטי, היה רב כוחה של ה"שלישיה", בעלת החזון האקטיביסטי, לבון, פרס ודיין. פרס ודיין יכלו להניח כי מעתה ואילך סלולה דרכם למשרות הרמות בהנהגת המדינה, שבה הייתה עדיין הנאמנות המפלגתית ברורה ומובנת מאליה גם למחזיקי משרות בשירות המדינה ובצבא.[7]" עונה לך על חלקו של פרס בתרומה לביטחון המדינה?

Q T g i r l

New member
במקום להילחם במשתמטים תילחמו במערכת

אני לא מבינה אותכם. באמת שלא... המערכת הזאת פשוט לא הגיונית ולא מובנת! הכל שם בירוקרטיה שום דבר לא זז. תור לרופא זה כמה חודשים טובים. זה נראה לכם הגיוני? גם אנשים חולים שרוצים להצטרף לשורות הצבא לא יכולים. לי יש מחלה וקיבלתי פטור רפואי. אני הולכת להתנדב לשירות לאומי. יכולתי להתגייס לצבא אבל בחרתי שלא. מי יהיה שם להבטיח לי שיטפלו בי כראוי? מי יהיה שם בשביל להבטיח לי שהמחלה לא תידרדר בגלל הטיפול הלקוי של הצבא? אף אחד! ואם כבר מדברים על ריאליות (מה שלא מצאתי בכלללל בהודעה מתחתי שבגלל שהיא נעוצה אז מעליי) צריך לצ'פר את אלה שמתגייסים ולא להפחית מאלה שלא. צריך להפוך את המערכת בריאות בצבא למשהו נורמלי, להפוך את הבירוקרטיה בצבא לפחות נוראית. להפוך את התנאים לאנושיים ואת האוכל לסביל. ואז אני מבטיחה שאני יהיה הראשונה בתור להתגייס. כי הייתי מורעלת אבל המערכת התישה אותי ואת הבריאות שלי שגם ככה לא במצב משהו. לפחות מצאתי את דרכי לתרום בשירות לאומי אבל אין ספק שאני רציתי להתגייס... אז תקחו את זה בחשבון. ושכל המדינה הזאת תיקח את זה בחשבון ובמקום לעשות שלטי חוצות ופרסומות במיליארדי שקלים שתשקיע בחיילים שכן מתגייסים כי כולם מתייאשים מהמערכת הזאת בשלב כלשהו אז זה לא משהו לא טוב באנשים זה משהו שלא טוב במערכת. ודרך אגב שמתי לב שהפורום הזה נחלק ל2 קבוצות של אנשים- מורעלי צבא וכאלה שלא התגייסו ומנסים להילחם בהם. אז לדעתי אין צורך להילחם אחד בשני לכל אחד יש את הסיבות שלו והשתמטות היא מילה רחבה מידי ומכלילה מידי.

respecta1

New member
אלה שטויות, כל מערכת גדולה בנויה ככה.

מה לעשות זו הדרך היעילה ביותר לתפעל אנשים - אי אפשר להתייחס לכל בקשה.. כל חייל רוצה משהו ומה לעשות המערכת לא תתפקד אם יענו לרצון של אפילו רק חצי מהאנשים.

Q T g i r l

New member
זה שכל מערכת גדולה בנויה ככה

זה לא אומר שזה בסדר. זה רק אומר שהמדינה שלנו לא יודעת לתפקד. לך לצבא בארצות הברית ואז נראה עם איזה תגובה תחזור. צריך לעשות פה צבא מקצועי אין מה לעשות....

respecta1

New member
כל מערכת גדולה בעולם שמתפקדת עובדת כך..

את לכי לצבא ארצות הברית נראה עם איזה תגובה תחזרי. משום מה אנשים רואים רק מה שנוח להם לראות חושבים רק פה זה ככה..

Q T g i r l

New member
הלוואי

יכלתי ללכת לשם. יש לך כרטיס טיסה מיותר? ואני לא חושבת שרק פה זה ככה. אבל בעיקר פה. שם זה לא צבא חובה, מצ'פרים אותם וזה צבא מקצועי מכשירים אותם כמו שצריך. מטפלים בהם רפואית כמו שצריך... אני בטוחה שהם מקבלים ארוחות כמה שהם צריכים ולא "מנה בשרית אחת ליום" (שטכנית זה מספיק אבל מי הם שיחליטו לי כמה בשר אני צריכה) אומנם אני בת אבל אני יודעת הרבה... ניסע לשם ביחד ונראה.. אפילו הסיכות על החולצה שלהם זה מינימום 10 לחייל, אז אני בטוחה שלא מתקמצנים עליהם.

respecta1

New member
לא על זה דיברתי..

על כל הקטע של התחשבות והבירוקרטיה.. ככה כל מערכת גדולה עובדת..

Q T g i r l

New member
אוקיי אז לא הבנתי אותך נכון

אבל יש בירוקרטיות נסבלות, וצה"ל לא אחת מהן

שכחת להוסיף משהו קטן

כל מערכת גדולה אך לא יעילה בנויה ככה.חברות גדולות ויעילות שהמטרה שלהם היא יעילות, פועלות מצוין.דוגמא קטנה,חברת סלולר גדולה.איך היא מספקת את כל הצרכים של לקוחותיה?כי יעילות היא מילת המפתח.לא משווה את הצבא לחברת סלולר אבל סתם שתראה מהי הנקודה.רמת גן,כמה תושבים יש בה?200 אלף אולי יותר,לא יודע בדיוק. זה הרבה נכון?תראה לי שלא יפנו שם פח אשפה אחד.האזרח מתקשר במקום ללשכת ראש העיר וראש העיר מזהיר מייד את מנהל התחנה והעניין מסודר.תבקש הדברה במקלט ואתה מייד מקבל תבקש שירותי רווחה, לא משנה מה ואתה מקבל. בגלל זה הוא ראש עיר כבר 20 שנה.למה?שוב, יעילות,אכפתיות.בצבא אתה סתם עוד חייל,אתה רק מספר,``חייל,מה המספר שלך?`` תור לרופא,לקצינת ת``ש,לא משנה מה,לוקח ימים ושבועות.וגם כשאתה סוף סוף מגיע אתה ממתין שעות.לא בגלל שיש תור, סתם,אף אחד לא יודע למה.אם יש אמרה שאני לא סובל זו האמרה ``ככה זה`` ``זה מה יש`` ``אין מה לעשות`` ודומיהם.מה זה אין מה לעשות?בטח שיש אלא שלאף אחד לא ממש אכפת שזה ככה כל עוד זה לא פוגע בו.אם המג``ד יצטרך רופא מבטיח לך שבמקום הוא רואה רופא. הכל עניין של סדר עדיפויות ועם כל הכבוד, החייל שווה וחשוב ומוערך רק על הנייר, במציאות הוא בתחתית.

respecta1

New member
ההבדל הוא, שדיברת על הלקוח

ההשוואה היא על העובד.. מבטיח לך גם בסלקום היחס לעובדים הוא ככה גם בשירותי הרווחה גם בעיריות למיניהם וכו' וכו'..

אתה קולט מה אתה אומר?

אני בא לשרת בצבא,לתת מעצמי 3 שנים,לאבד את האזרחות שלי ובגלל שאני מעתה ואילך רכוש צה``ל, זכותם לנצל זאת ולהתעלל בי פיזית ורגשית.``ככה זה`` איזו מן תשובה זו?זוהי צרת רבים נחמת שוטים..אתה צודק, ככה זה.ככה זה כשאתה בא להיות אזרח טוב ולתרום בניגוד לאחרים שלא באים-מנצלים אותך ובמקום להעריך את תרומתך מתייחסים אליך כמו לחפץ בלי ערך. תסלח לי אבל התנהגות כזו היא נבזית.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif אוי בוא נגזים..

מקס' לא יתייחסו לכל הבקשות שלך, ואם יש לך מפקד טוב אז לרובם יקשיבו.. דיי לזיין בשכל ודיי למלודרמה..

SupermanZW

Well-known member
לא שמת לב שכתבתי שמי שמשרת בשירות לאומי אינו

משתמט ושאת הסנקציות אני מציע להטיל אך ורק על מי שלא שירתו בשירות צבאי ולא שירתו בשירות לאומי. אני מכבד את המשרתים בשירות לאומי ואיני טוען שהם משתמטים. כל הכבוד לך על שהתגייסת לשירות לאומי, את לא היית נפגעת מההצעה שהצעתי.

למעלה