במקום נשנושים סתמיים,הכנתי כדורי- כרובית קטנות עם שקדים

oritta17

New member
במקום נשנושים סתמיים,הכנתי כדורי- כרובית קטנות עם שקדים

יצא מאוד טעים .ומי שרוצה יכול להכין ב-10 דקות ובקלי -קלות:
וכך מכינים:
מערבבים בקערה 2 כוסות פרחי- כרובית (קפואה ,טחונה ומופשרת.) מוסיפים :
1/2 כוס שקדים טחונים.(לטחון בבלנדר,או בחנות התבלינים.)
כוס עלי-פטרוזיליה קצוצים
2 ביצים
חצי כפית מלח ,מעט פלפל-שחור, מעט כורכום ,מעט כמון,וכפית פפריקה,ומעט אבקת שום.

מערבבים היטב,ויוצרים מהתערובת כדורים יציבים,,
בגודל של כדורי פלאפל.
ומניחים בתבנית עם ניר -אפיה מוברש במעט שמן,
משטחים מעט את הכדורים שבתבנית,,בלחיצה קלה .
אופים בחום 180 מעלות
כ-20 דקות מכול צד,עד להזהבה מ-2 הצדדים,ומוציאים לצינון.
והרי לכם נישנוש מאוד ט ע י ם ,קליל ,קל להכנה,
ומתאים לכול שעה.!!

הסברים:
1) אם הכדורים לא יציבים מספיק בעת ההכנה, יש להוסיף לתערובת
שבקערה,עוד כף גדושה של שקדים טחונים,וזה מסתדר.

2) את פרחי הכרובים הקפואים ,מניחים בקערה עם מים מהברז,
מודדים 2 דקות השריה,ומיד מסננים,
מכניסים למעבד המזון לקיצוץ דק.
ומעבירים לקערה עם שאר המצרכים ויוצרים כדורי-כרובית ואופים.
 

תומרונתם

New member
מנהל


 

oritta17

New member
אין בעייה ,רק שהעיסוק עם כרובית טרייה גוזלת יותר זמן,,

בהחלט אפשר לפרק את הכרובית הטריה לפרחים ,ולבשל עד לריכוך,
לשטוף במים קרים ולסנן,ולקצוץ דק מאוד ,
להוסיף :
1/2 כוס שקדים טחונים.(לטחון בבלנדר,או בחנות התבלינים.)
כוס עלי-פטרוזיליה קצוצים
2 ביצים
חצי כפית מלח ,מעט פלפל-שחור, מעט כורכום ,מעט כמון,וכפית פפריקה,ומעט אבקת שום. מערבבים היטב,ויוצרים מהתערובת כדורים יציבים,בגודל של כדורי פלאפל.
מניחים בתבנית עם ניר -אפיה מוברש במעט שמן,
משטחים מעט את הכדורים שבתבנית,בלחיצה קלה .
ואופים בחום 180 מעלות
כ-20 דקות מכול צד, או עד להזהבה מ-2 הצדדים,
&nbsp
&nbsp
 

אבו זקן

New member
באמת טעים!

וזאת תוספת חביבה לרשימה המצומצמת של תוספות (בשבילי זה לא חטיף) שאני יכול לאכול.

אזהרה: לא לשכוח למרוח את נייר האפיה בשמן (אין חכם כבעל נסיון
)
 

oritta17

New member
ועוד המלצה לאוהבי פיצה: מתכון זריז וטעים ללא קמח ,,,

מתכון לחביתת -פיצה נהדרת ב-2 דקות:
&nbsp
וכך מכינים:
&nbsp
1) מחממים מחבת על אש קטנה עם כף אחת שמן,
2) לקערה יוצקים 2 ביצים - מוסיפים מעט מלח ,פלפל-שחור,ומעט כורכום,לערבב היטב,
ולטגן במחבת עם כף השמן המחומם,
לאחר דקה להפוך את החביתה לצד השני ,
על הצד המוכן מברישים כפית קטנה רסק -עגבניות,
ומעל הרסק,לפזר 1/2 כפית תבלין אורגנו,
ומעל הכול להניח 2 פרוסות גבינה צהובה ,
מכבים את האש,מכסים במכסה,למשך דקה.
&nbsp
לאחר דקה הופכים את את החלק התחתון של החביתה ,כך שיכסה את הגבינה הצהובה,
ומעבירים לצלחת.
בעוד החביתה חמה,מומלץ להדגשת הטעמים ,להבריש מעל החביתה שבצלחת ,
עוד 1/2 כפית רסק -עגבניות ולפזר מעליו עוד קצת אורגנו.
והרי לכם חביתת פיצה טעימה ומעודנת מאין כמוה.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה