במקום קרמיקה באמבטיה

מירבזון

New member
במקום קרמיקה באמבטיה../images/Emo110.gif

הקרמיקה אצלי באמבטיה די נמוכה , וכל הזמן הקיר נרטב ומתקלף. אין שום סיכוי למצוא קירמיקה זהה. ומצב הקירמיקה הנוכחית ממש מעולה ואין סיבה להחליף. אמרו לי שיש איזשהו חומר שאפשר לצפות בו את הקיר וזה דוחה רטיבות. מי מכיר, מי יודע??

ציפוי לקירות אמבטיה

היי מירב כמה אפשרויות (לפני הביצוע לדאוג שהקיר יהיה יבש) 1. למצוא קרמיקה דומה או סתם מתאימה לשילוב. לעשות פס דקור צבעוני מעל הקרמיקה הקיימת ואז את הקרמיקה החדשה. 2. תיקון הטיח וצביעה בצבע שמן. קצת מזכיר בית חולים, אבל אם תעשי גוון עליז , זה לא יהיה כל כך נורא. 3. לחספס את הטיח הקיים ולעשות מריחה של טיח פגמנטי אקרילי (טיח חוץ) יש לחברת "נדיר" הטיח נעשה בשכבה מאוד דקה ואם הוא עמיד לגשם הוא עמיד למי רחצה. אפשר לשלב בו או להדביק עלין אריחים דמויי ענתיקה בצורה מקרית ואופס, שדרגת את חדר הרחצה שלך ! ועל זה אני אומרת (ראי למטה):

מירבזון

New member
קצת פרטים על האפשרות השלישית

טוב שאת פה, סיגל אם הבנתי נכון, מדובר קודם כל בציפוי, וכשהוא עדיין רך לעשות עליו הדבקה מקרית של אריחים (או זכוכיות צבעוניות...), בשיטת "דונם פה ודונם שם". מה פירוש לחספס את הקיר הקיים ולמה צריך לחספס. האם חייבים להוריד לפני זה את הסיד הקיים? תודה ושבוע טוב מירב

טיח חדש על מצע טיח ישן

היי מירב באופן עקרוני עצותי לך הן עצות כלליות של כללי עבודה נכונים. החיספוס (בדכ ע"י מכות פטיש או איזמל) נועדו להכין את המצע הישן שהטיח החדש יתפוס יותר טוב. אני ממליצה ך להרים טלפון לחברת "נדיר" ולהזמין איש שלהם . הוא יראה את מצב הקיר וימליץ לך על החומרים המתאימים. יש כזו התפתחות של חומרים חדשים המותאמים לצרכים רבים ומגוונים. יש להם גם טיח וגם צבע עם חספוס של חול. תתייעצי עם איש של החברה ותבקשי שיביא גם לוחות הגוונים כדי שתוכלי לבחור מה להזמין. יכול להיות שינחה אותך כיצד להניח את החומר ויכול להיות שימליץ לך לקחת טייחים/צבעים שלהם. תקשיבי ותחליטי. כן, רעיון האריחים הוא בסגנון שציינת. כך אפשר לקנות איזה 5 אריחים מפנקים ולהדביק עם סיליקון על הטיח החדש. עוד רעיון שיוצא מדליק הוא דגים מזכוכית שאפשר למצוא בשווקים הערביים או בדרום תל אביב ולהדביקם עם טיפה סיליקון. אפשר גם את הגולות השטוחות מזכוכית ויש גם כאלו גדולות יותר . אפשר צדפים ואפשר להשתולל עם הדימיון.

נופר30

New member
סיגל שאלה לי בבקשה

קראתי את הרעיון שלך בנושא הטיח הציבעוני וחשבתי לאמץ אותו ( אנחנו נכנסים לדירה שכורה ויש כמה שיפצורים שאני רוצה לעשות ) האם לדעתך אפשר יהיה לעשות את הדוגמא ( במקום פס קישוט מקרמיקה ) בעזרת סטנסיל ? ואם כן איזה צבע יתפוס על הטיח של נדיר ?

סטנסיל הוא רעיון חביב ביותר

אני חושבת שכדאי להתייעץ עם החברה של "נדיר". אולי יש להם צבע מתאים. באופן עקרוני, בגלל שהחומר סינטטי ובלתי ספיג תתכן העינ עם צבעי הסטנסיל הרגילים . אז הייתי ממליצה ללכת על צבעי שמן מסוג פוליאור (מט) ופשוט לשמור את המברשת יבשה כמה שצריך בשביל סטנסיל (עבדת כבר בסטנסיל?). אני עשיתי לילד ציורים על מיטת העץ שהייתה עם לכה והשתמשתי בטכניקת הסטנסיל. יצא בסדר גמור.

מלי ש מ

New member
סטנסיל בולט

הייתי בסדנת צביעת קירות בבורגתה במקום שנקרא מעשה בעץ. יש טכניקה ליצור תבליטים באמצעות סטנסילים. מצמידים את הסטנסיל לקיר, מורחים את החומר (הסניליות חוגגת, אני לא זוכרת כרגע את השם שלו) באמצעות שפכטל ואז מורידים את הסטנסיל בעדינות. נשארת הדוגמה של הסטנסיל עם מרקם ותבליט עדין. ניתן לגוון את הצבע לפני השימוש או אחרי שיתייבש על הקיר.

למעלה