במקומות אחרים בעולם

efroch99

New member
במקומות אחרים בעולם

יש לי ספר דקדוק גרמנית, עם תרגילים. בעודי שוקדת על תרגילי הבית שלי, אחד התרגילים הוא תחת הכותרת (אני מתרגמת) "מדוע מחליטות בימינו הרבה נשים נגד הבאת ילדים?" והתרגיל- היום מחליטות הרבה נשים נגד ילדים משום ש - 1. הרבה פעמים הזוגיות היא לא יציבה מספיק 2. הסביבה עוינת לילדים 3. משפחות עם ילדים הן בעמדה כלכלית מורעת. וכו וכו.... הצחיק אותי, אני רק יכולה לחשוב על התגובות אם תרגיל כזה היה מופיע בספר שהוצא בארץ! בגנות התרגיל הליברלי הזה יאמר, שאין בכל הסיבות התייחסות לרצונה של האישה בהגשמה עצמית בדרך אחרת חוץ מהבאת ילדים לעולם. רוב הסיבות מתייחסות לכמה קשה לגדל ילדים בימינו.

עינת12

New member
כנראה שנקודת המוצא של

המחבר/ת היא חברתית נטו. אבל רק לחלום על תרגיל כזה בספר ישראלי..... מנצלש"ת סיפור אישי קטן: בזמנו ערכה אמי מילון אנגלי/אנגלי לתלמידי תיכון. הספר יצא במדינות שונות בעולם, כשבכל מדינה נערכו שינויים בהתאם. כשהגיע אליה המהדורה שפורסמה בקוויבק היא הופתעה לראות שלהדגמת מילה כמו "טרקטור" הובא משהו כמו: מארי נהגה בטרקטור..... ולהדגמת מילה כמו "כיור", משהו כמו: פייר שטף את הכלים בכיור..... וכך זה היה לאורך כל המילון. התברר ששרת החינוך של קוויבק באותו זמן היתה פמיניסטית אדוקה עם השקפת עולם מאד ברורה. והיא ראתה בספרי לימוד דרך להביא את השקפותיה לתלמידים.

../images/Emo45.gif לשרת החינוך של קוויבק ../images/Emo70.gif

אכן דרך ספרי הלימוד אפשר להעביר השקפות כגון אלה, וראוי שיועברו!

Jubjub bird

New member
תרגום מגרמנית של נתונים בנושא

ידיד שלי שחי בגרמניה תרגם עבורי נתונים שפורסמו שם. הקובץ מצורף.

I s t a r

New member
אדיר.

לצערי ישראל נוהה על גחונה אחר תרבות אמירקה הנרקבת במהירות- חבל -שכן לאירופה יש היום הרבה יותר מה להציע, הרבה יותר.

Jubjub bird

New member
../images/Emo8.gif בגלל זה אני עובדת על אזרחות

אירופאית. משהו עם העבר הרחוק של אמ'שלי. אבל לא הכל כל כך ורוד שם. בגרמניה (כן, שוב, מה לעשות, יש לי כמה חברים שם..) המצב הוא מאוד דיכוטומי, כלומר, זה בסדר אם את בוחרת שלא לעשות ילדים, אבל אם החלטת שכן, גדלי אותם בבית בעצמך עד גיל שלוש. לרוב נשים, כמובן. לא ממש שוויוני, ולא ממש הוגן כשלא מקובל בכלל לשים אותם במעונות או בגן וכולי. הממשלה משלמת לך כדי שתגדלי אותם בבית.

I s t a r

New member
נכון מאוד.

מי שבוחרת להביא ילדים מקבלת מהממשלה את כל ההטבות האפשריות על מנת להיות איתן בבית עד גיל 3-כנראה תוצר של אסכולה חינוכית שאומרת ששנות הילד הראשונות חשובות ביותר והשהייה עם האם קריטית בשלבים אלה (ככה הסביר לי מישהו פה פעם). מצד שני, לא להביא ילדים זה מקובל, הפלה את עושה אחרי שיחה עם פסיכולוגית , מאוד מבינה ומאוד קשובה בד"כ- וממש לא משנה אם את נשואה או לא. ניתוח צריבה/קשירה של חצוצרות את יכולה לעשות באופן פרטי בקליניקות יפהפיות או אחרי שיחה עם פסיכולוגית שנערכת בצורה מאוד נעימה ותומכת בה היא מוודאת שאת לא נמצאת שם כתוצאה מלחץ של בעלך או סביבתך. כאישה את חופשיה לבחור את בחירתך בחיים- והממסד יעמוד לרשותך בכל בחירה שתחליטי. אני מאחלת את הרמה הזו של חופש והבנה לכל חברה שיש בה נשים, בהחלט ובהחלט לחברה הישראלית.

Arfilit

New member
לא מדוייק

הממסד יעמוד לצדך אם תחליטי שלא להביא ילדים. וזה חשוב. וזה יפה. אבל ממה שהבנתי הוא לא יעמוד לצדך אם החלטת להביא ילדים ולהמשיך לפתח קריירה - גם בשלוש שנים הראשונות לחייהם. וזה פחות יפה. וראוי בעיני לגינוי בדיוק כמו שהצד השני ראוי להערכה. האפשרות לגדל את הילדים בבית עד גיל שלוש - צריכה להישאר אפשרות. לא חובה. לא ציפיה. אפשרות.

I s t a r

New member
זה בהחלט ליקוי

אבל לא הייתי משווה את זה לליקוי החברתי -ממסדי של אי ביצוע ניתוחי סטרילידדציה לנשים הרוצות בכך או אי ביצוע הפלה לנשים החפצות בכך -כמדיניות מקובלת . בגרמניה האישה יודעת את ההשלכות של החלטתה ויכולה להתארגן בהתאם אם תרצה בכך ,לא הייתי משווה זאת לחברה שלוקחת ממך את החופש לבחור דרך ממסד שעוסק בעיקר בשטיפת מוח ושולל כמעט לחלוטין את הזכות של אישה בכל מצב גיל וסטטוס להפסיק או למנוע היריון באמצעים רפואיים ממוסדים.

עינת12

New member
גרמניה וקוויבק

תודה על הבאת התרגום המלא. וואו! האם בכלל ייתכן תרגיל כזה בישראל??? אווווווףףףףף!!!!!!!!! יש עולם מחוץ למדינה הזאת! למה אנחנו מתעסקים רק בלנסות ולחקות את ארה"ב (וגם זה - רק בדברים השליליים שבה)??? כל כך הייתי רוצה שתהיה לי אזרחות אירופאית. שאוכל לפחות לנסות לחיות במציאות שונה.... אישית הייתי רוצה לנסות לחיות בספרד.... לגבי קוויבק: שמתם לב שבמילון אנגלי/אנגלי לאנשים לא קוראים "מרי ופיטר" אלא מארי ופייר"? גם זה לא במקרה. אותה שרת חינוך היתה (מקווה שעדיין הינה) תומכת ולוחמת לעצמאותה של קוויבק מקנדה (ובכלל).

למעלה