במקרה גיליתי שיש פורום תרבות פרס,

Limonium

New member
במקרה גיליתי שיש פורום תרבות פרס,

ואז צצה אצלי השאלה באיזה מצרכים מקומיים נהגו להשתמש יהודי פרס? אחד הדברים שמסקרנים אותי כחובב גינון, וכחובב צמחי בר, הוא איזה צמחי בר משמשים / או שימשו למאכל. התימנים "של פעם" לדוגמה, נהגו לאכול מין של אצבוע, שהוא לרוב צמח רעיל. כיום המין הזה לא מוכר בארץ. באיזה מצרכים מיוחדים משתמשים אצלכם בעדה? מטבע הדברים הם ודאי שונים מהמצרכים שנפוצים באירופה.

פרויז1

New member
ברוך הבא לימוניום!../images/Emo140.gif

אני רק יכול להגביר את תיאבונך למידע : סבי עליו השלום, היה רופא באירן. אמי שתחיה, למדה ממנו את הרזים מתוך הקשבה, שכן, הבנות אז ושום, לא הוכשרו למלאכות שיעודן השתתפות בפרנסת המשפחה. זה היה תפקידו של הגבר. לאמי היה שק מלא שקיקים. בכל שקיק היה מלא זרעונים, ירק/עשב מיובש. אלה היו חומרי רפואה! עד כדי כך שאי והאחים שלי לא ידענו זמן רב מאוד מה זה תרופה קונבנציונאלית/כדורים. אפילו כשהיתה מכת פצעי עור בכל השכונה, אני הייתי הראשון שנרפאתי - לא מהביקורים התכופים בקופ"ח, אלא מהתערובת של הזרעונים שאמי רקחה ושמה על הפצעים שעל עורי בלילה. בבוקר זה היה נקי לגמרי מהאינפקציות ונשארה הגלדת העור.

פרויז1

New member
צמחי מאכל פרסיים :

אם תסתובב בוק לוינסקי בתל אביב - תראנה מה שהיה בשוק הפרסי. גולה גאב זבון = פרח לשון הפרה, צבעו ארגמן, טוב להתקררות ולריפוי הגרון בחורף המושלג של אירן השתמשנו בזה. גולה חטמי = לא יודע בעברית, גם פרח, היה מרתיחים במים, מצננים באויר ובאמצעות חוקן מחדירים לניקוי וחיטוי המעי הגס - בזמן מחלות מעיים שונות. צמח בר למאכל : תַרֵה = לא יודע בעברית אבל אתאר לך : תאר לך את העלה המאורך של בצל ירוק, אבל לא צינורי כמו של בצל, אלא : ארוך וירוק כמו של בצל, אבל שטוח . יש בר ויש שמגדלים לא בר.

פרויז1

New member
הייי!!!../images/Emo124.gifכל הכבוד!

מאיפה הבאת את כל זה? וואוו! אלה צמחי פרס. או שרק השפה פרסית? מדהים! תודה!

פרויז1

New member
התכוונתי : אם הצמחים כולם

גדלים בפרס ובסביבותיה? או בכל העולם. בוקר טוב !

bekN

New member
סובח בחייר

זהו ערך על בוויקיפדיה הפרסית על החוטמית הזיפנית הגדלה גם בחבל הים תיכוני...מקווה שזה ענה :)

פרויז1

New member
שאלה לבלשננו : מורד :

מה פרוש המילה חטמי? כל הזמן חשבתי שזאת מילה פרסית שאני לא יודע את פירושה. מסתבר שהיא בעברית או גם בעברית!

מורד3

New member
گل ختمی -

ختمی- מהשורש ختم = סוף בערבית .בספרות הערבית מייחסים לנביא מוחמד خاتم الانبیا אחרון הנביאים ختمی ماب כינוי לנביא מוחמד خطمی - גם בערבית ذات الخطمی- שמו של מסגד, על שם הנביא מוחמד השורש خطم = הטבעת באף של גמל בספרות הפרסית خطم שמו של כפר באיראן במחוז כרמאן אולי הפרח על שמו. כמו گل محمدی -گل عباسی - گل خطمی עכשיו לשיפותכם

למעלה