במקרה המזעזע הבא ביזבזו לי שעתיים

Zadig

Well-known member
תכננתי 2 אירועים אחד אחרי השני.
התנאי להתרחשותם מצריך תזמון מושלם.
תכננתי לצאת 40 דקות לפני האירוע הראשון שיתרחש במרחק 7 דקות נסיעה באוטובוס.
כבר הייתי מוכן לצאת, בדקתי שוב באפליקציית האוטובוסים, ופתאום!!! החליטו שהאוטובוס שלי יגיע רק בעוד 43 דקות :-[
נתקעתי.
אאחר הרבה בודאות.
נאלצתי להתחבר לעוד אפליקציות כדי להעביר את האירוע השני למועד אחר.

ספרתי דקה דקה עד 32, וירדתי לחכות לאוטובוס לפני הזמן כי אני כבר לא סומך; הוא הגיע מפוצץ באנשים, והיה בו ריח :rolleyes: של מישהו ששיחרר...
אבל, כאמור לא היתה לי ברירה ונדחסתי כמו כולם |מלאך|

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כבר הייתי מוכן לצאת, בדקתי שוב באפליקציית האוטובוסים, ופתאום!!! החליטו שהאוטובוס שלי יגיע רק בעוד 43 דקות :-[
נתקעתי.
אאחר הרבה בודאות.

ספרתי דקה דקה עד 32, וירדתי לחכות לאוטובוס לפני הזמן כי אני כבר לא סומך; הוא הגיע מפוצץ באנשים, והיה בו ריח :rolleyes: של מישהו ששיחרר...
חשבת על הפתרון המהפכני שנקרא מונית ?

Zadig

Well-known member
חשבת על הפתרון המהפכני שנקרא מונית ?
בהחלט. אבל, הם גילו שהמונה שלהם מושפע מהמהירות, אז הם נוהגים כמו צבים. אם אתה מעיר לנהג, הוא מיד מציע עיסקה של מחיר פיקס (לרוב פי 2 מהמונה) רק כדי שיואיל לנהוג נורמלי.
למרות שאני ישראלי בישראל שרגיל לרמאות מכל סוג בכל ענין - הענין מפר לי את השלווה, ואני במונית רק כשאין ברירה אחרת.

דקל נור*

Well-known member
נתקעתי.
אאחר הרבה בודאות.

מה בדבר קורקינט חשמלי?

אבח"י

Well-known member
נתקעתי.
אאחר הרבה בודאות.

אני לא סומך על האפליקציות של זמן ההגעה.
גיליתי שע|מ להיות בזמן במקום רחוק מעיר מגוריי, רצוי שאצא שעתיים לפני הזמן, או איך אמר לי נהג המונית, אם היית יוצא בשלוש [התור בארבע וחצי] ונוסע במצונית, כבר היית במקום ולא לחוץ.

Zadig

Well-known member
בסביבה שלי הלחות עדיין מאוד גבוהה. זה לא לענין להגיע לפגישה כשריח הזיעה נמהל בבושם שלי.
ענין אחר בענין, שההליכה שלי בימינו איטית, אז 7 דקות באוטובוס זה כמו מסע רגלי של 40 דקות.
ענין אחר בענין, המדובר בשכונה, ובמסע רגלי אפגוש שכנים ומכרים וכל אחד ירצה תשומת לב, אז ודאי אגיע לפגישה מרוט וחסר סבלנות.

Zadig

Well-known member
ברור, אני צריך לתרץ את העוול שנגרם לי ודורש ממני אקרובטיקה רק בגלל שדחו אוטובוסים ציבוריים למשך שעה שלמה.
בכל יום אותה צרה. היום למשל אני צריך להגיע ליעד במרחק נסיעה של 3 אוטובוסים הלוך, ו-4 אוטובוסים בחזור. בחזרה כבר יהיו גחליליות אז אוכל לעשות את המקטע האחרון ברגל.
הקטע המטמטם הוא: שאם היתה לי מכונית ודאי הייתי נוסע בה; שעות בפקקים, והייתי מגיע חזרה כשעתיים אחרי אוטובוס...
זה לא מילכוד ?

סופהו 1

Well-known member
ברור, אני צריך לתרץ את העוול שנגרם לי ודורש ממני אקרובטיקה רק בגלל שדחו אוטובוסים ציבוריים למשך שעה שלמה.
בכל יום אותה צרה. היום למשל אני צריך להגיע ליעד במרחק נסיעה של 3 אוטובוסים הלוך, ו-4 אוטובוסים בחזור. בחזרה כבר יהיו גחליליות אז אוכל לעשות את המקטע האחרון ברגל.
הקטע המטמטם הוא: שאם היתה לי מכונית ודאי הייתי נוסע בה; שעות בפקקים, והייתי מגיע חזרה כשעתיים אחרי אוטובוס...
זה לא מילכוד ?
מילכוד 22? כן או לא, אנחנו אכן במילכוד.
יש פעמים שבקרב בין התחב"צ לרכב הפרטי, יש תיקו דפוק, כי לא ששתי האפשרויות טובות באותה מידה, אלא ששתיהן גרועות באותה מידה.
פעם התלוננו שברכבת "הנסיעה לירושלים, צ'רי קצ'רלי, ארכה בערך שעתיים", כיום הנסיעה ברכבת לירושלים אורכת 45 דקות.
נהדר, 1:0 לרכבת.
אבל.. הוסף לזה את זמן ההגעה באוטובוס אל/מ תחנת הרכבת ואורך הנסיעה אינו שונה בהרבה.

אם אני לטובת התחב"צ, זה רק משום שאז נמנעת ממני מלחמת ההישרדות על הכבישים. זמן המלחמה מוחלף בשעת קריאה/האזנה/צפייה מהנה.
אם אני בעד רכב פרטי, זה רק משום שזמני הנסיעות הקבועות בפרטי, מוכפלות עד משולשות בתחב"צ.

נ.ב: איפה יש גחליליות בגוש דן?

Zadig

Well-known member
נ.ב: איפה יש גחליליות בגוש דן?
פעם היה בחלקו הדרום מזרחי של הירקון איזור פראי, שהיו בו הרבה חיות וחרקים, קרפדות, נחשים, חיות מים, תנים, מלא חרקים וקצת גחליליות. אבל הקידמה הביאה הכחדה המונים וריסוס אינטנסיבי. בימינו בכלל הרסו את כל פני השטח כי בונים עוד גשר עבור הרכבת הקלה או סתם כי הכל אפשרי בשיפוץ האינסופי של ת"א.

סופהו 1

Well-known member
פעם היה בחלקו הדרום מזרחי של הירקון איזור פראי, שהיו בו הרבה חיות וחרקים, קרפדות, נחשים, חיות מים, תנים, מלא חרקים וקצת גחליליות. אבל הקידמה הביאה הכחדה המונים וריסוס אינטנסיבי.
אם הכוונה לאיזור שמאחורי קניון איילון , עד השנה האחרונה ניצפו באיזור (כולל פארק הצפרות+ אנדרטת הצליחה+ איזור רמת החייל) : תנים, אווזים וברווזים (יאוריות), זיקית ענקית, שפיריות, שלל ציפורי שיר ועוד. בגחליליות לא פגשתי בירקון, רק בגליל.

בימינו בכלל הרסו את כל פני השטח כי בונים עוד גשר עבור הרכבת הקלה או סתם כי הכל אפשרי בשיפוץ האינסופי של ת"א.
מאז שאני לא גרה באיזור, אני ממש לא מעדכנת. איפה בנו עוד גשר מעל לירקון?

קח, תיהנה:
תן.jpg אווזים (1).jpg יאורית.jpg זיקית.jpg

Zadig

Well-known member
אם הכוונה לאיזור שמאחורי קניון איילון , עד השנה האחרונה ניצפו באיזור (כולל פארק הצפרות+ אנדרטת הצליחה+ איזור רמת החייל) : תנים, אווזים וברווזים (יאוריות), זיקית ענקית, שפיריות, שלל ציפורי שיר ועוד. בגחליליות לא פגשתי בירקון, רק בגליל.

מאז שאני לא גרה באיזור, אני ממש לא מעדכנת. איפה בנו עוד גשר מעל לירקון?

קח, תיהנה:
צפה בקובץ המצורף 91192 צפה בקובץ המצורף 91193 צפה בקובץ המצורף 91194 צפה בקובץ המצורף 91195
גשר בונים בשטרית-מבצע קדש-ראול ולנברג. וכל השטח משטרית עד קניון איילון בבניה לא ברור של מה - פעם זה היה מקום של מועצת החכמים של הקרפדות שהפיקו קרקרורים רמים למרחוק, היו שם המוני חרקים מעופפים, כי האיזור היה חשוך ולא נגיש.

סופהו 1

Well-known member
גשר בונים בשטרית-מבצע קדש-ראול ולנברג. וכל השטח משטרית עד קניון איילון בבניה לא ברור של מה - פעם זה היה מקום של מועצת החכמים של הקרפדות שהפיקו קרקרורים רמים למרחוק. היו שם המוני חרקים מעופפים, כי האיזור לא היה מואר, חיים שלמים...
וואלה, אין רגע דל.
לא עברתי שם כבר כה חודשים. גם אז לא שמתי לב.
כנראה חלק מאיזשהו קו של הרכבת-תקלה.

אגב, איך לא מואר? על אילו שנים אתה מדבר? למיטב זכרוני יש שם שביל מואר להולכי רגל/רוכבי אופניים (שהוא חלק משביל ישראל, המחבר בין פארק הירקון שממערב לצומת הנ"ל לפארק הממשיך לכיוון קרית עתידים, נחל פרדסים (ז"ל?) וממשיך מזרחה.

Zadig

Well-known member
וואלה, אין רגע דל.
לא עברתי שם כבר כה חודשים. גם אז לא שמתי לב.
כנראה חלק מאיזשהו קו של הרכבת-תקלה.

אגב, איך לא מואר? על אילו שנים אתה מדבר? למיטב זכרוני יש שם שביל מואר להולכי רגל/רוכבי אופניים (שהוא חלק משביל ישראל, המחבר בין פארק הירקון שממערב לצומת הנ"ל לפארק הממשיך לכיוון קרית עתידים, נחל פרדסים (ז"ל?) וממשיך מזרחה.
את מתייחסת לחלק מהנחל עד שטרית. יש מהנחל עד הקניון. בתוך הטבע שם היו חניון אוטובוסים מטווח ירי, שנעלמו בחשכת הלילה שאז הכל חי ושוקק. עכשיו יש טרקטורים ומגדלי תאורה, השמועה גורסת שבונים שם מגדל מפלצתי...

סופהו 1

Well-known member
את מתייחסת לחלק מהנחל עד שטרית. יש מהנחל עד הקניון. בתוך הטבע שם היו חניון אוטובוסים מטווח ירי, שנעלמו בחשכת הלילה שאז הכל חי ושוקק. עכשיו יש טרקטורים ומגדלי תאורה, השמועה גורסת שבונים שם מגדל מפלצתי...
אז תגיד האיזור שעד הקניון/איצטדיון.
המטווח נעלם מזמן. חניון האוטובוסים נסגר?
מבטיחה לבדוק בפעם הבאה שאזדמן לאיזור.
אם אזכור.:)

למעלה