במקרה

במקרה

במקרה היום יש לי כרטיס ביקור.

לפני כמה ימים, פגשתי אישה, שאני פוגש מדי פעם.
אני לוקח את ביתי לפארק ואותה אישה מגיעה עם הילדה בה היא מטפלת.
אף פעם לא יצא לנו ממש לשוחח.

כשאני הולך לטיול לפארק עם ביתי, אני יוצא ללא אביזרים עליי, רק מפתח ותיק לילדה.
באותו בוקר החלטתי לשים שני כרטיסי ביקור בכיס. אמרתי לעצמי, "שיהיה אולי מישהו ירצה".
כשפגשתי את אותה אישה, שאינה יודעת מה עיסוקי, היא חלה לספר על כך שקיבלה מכה באצבע כף הרגל, שהיא לא יודעת האם ללכת למוקד וכו'.
לא אמרתי לה כלום עדיין.
היא גם החלה להתעניין - היא שאלה אותי על משפחתי, על אישתי על הילדים.
כשאמרתי לה שאני בנישואים שניים, היא החלה לספר לי שהיא עומדת בפני גירושין. היא נושקת לגיל 60 לדעתי, גיל לא פשוט לגירושין, לאחר 40 שנים יחד.
היא החלה לספר שקשה לה, שהיא לא יודעת מה לעשות כו'.

טוב אז נכנעתי
, אמרתי לה שכנראה לא סתם היא מספרת על הרגל ועל גירושין. הסברתי לה שאני מטפל ואולי אוכל לעזור לה במצבה.
היא החלה ממש להתעניין במה שאני עושה וחיפשה להבין אם אוכל לעזור לה. היא רצתה משהו אחר מהפסיכולוגית שהיא הולכת אליה.
בסוף הצעתי לה כרטיס
, שהיה לי במקרה מכוון.
היא שמחה לקבל.

מקרה שכזה, שמראה לה מבחינתי - "הנה מקום בו תוכלי למצוא תשובה לבעיה שלך", מעלה בי את התהייה - עד כמה הוא נתפס אצל אדם שאינו מאמין בזרימה מכוונת של החיים, בהשגחה עליונה, ביד מכוונת?

בחיים יש לנו הרבה הזדמנויות שבאות אלינו ומביאות לנו את הטוב בשבילנו.
כשפועלים מתוך מחשבה סגורה ואוטומטית, לא שמים לב אליהן.
ההזדמנויות האלו, יכולות להיות כל רגע ורגע בחיים.

אז השאלה -
עד כמה אתם ערים להן ויודעים להשתמש בהן?
איך אתם חווים את הרעיון הזה.

האם על זה דברו כשאמרו - לתפוס את הרגע?

יום נפלא לכולם.

ינוקא1

New member
לגמרי !!! כל הכבוד.

העולם מלא בשפע והזדמנויות , אך רובינו עיוורים מכדי לראות אותן.
ככל שנפקחות העיניים , רואים כמה פספסנו וכמה תפוחים יש על העץ בדיוק מעלינו.

ספר מעולה מעולה מעולה להתנהלות עיסקית שאני קורא עכשיו הוא "האם שווה להיות עצמאי" מאת יובל יבנקובסקי.
ספר חובה לכל בעל עסק. כתוב בשפה פשוטה ומצחיקה , אני לומד ממנו משהו חדש כמעט בכל עמוד. ובמיוחד רואה את כל הטעויות שעשיתי בעבר .. .
אני עכשיו קורא אותו פעם שניה ומסכם אותו , ואני הולך גם לכתוב את כל התכנון העסקי שלי לשנים הבאות על פיו.

http://www.hamahon.com/book

תודה, בהזדמנות כשאהיה בחנות אציץ בספר.

העניין עם הידזמנויות, הוא, שהן לפעמים כל כך עדינות, לפעמים הן מכות חזק, לפעמים הן כל כך טריביאליות, יש להן כל כך הרבה פנים.
כשהן נקראות בפנינו ובמקרה הטוב כשאנו באמת שמים לב אליהן, אנחנו מתחילים לשפוט אותן מחשבתית ואז הורסים את כל התנע שיש בהן.

הזדמנות היא מתנה, צריך לקחת אותה.
כמו שאומרים בצבא
- נותנים לך תיקח, אל תשאל שאלות. ועדיין...."רגע אולי מישהו עובד עליי? מה הקאץ'?"

כשעובדים עם התחושה הפנימית, היא מביאה אותנו להזדמנויות רבות, שבדרך כלל עוזרות לנו להגשים את עצמנו.

הזדמנויות נקרות גם במהלך טיפול. אם המטפל רגיש מספיק, הוא יודע לתפוס את הרגע בו הריפוי יכול לקרות באופן הטוב, הפשוט והיעיל ביותר.

ינוקא1

New member
זה רק עניין של תרגול

למשל כשאני עובר ברחוב אני לא אזהה הזדמנויות נדל"ן כי אני לא ממוקד בצורך לחפש כאלו.
אך איש עסקים המתמקד בנדל"ן יכול לראות הזדמנות כזו בכל פינה.

כולנו רואים לכאורה את אותו העולם. אך כולנו רואים בסופו של דבר רק מה שאנחנו מחפשים לראות . . .

seelinewoman

New member
המקריות הזאת מוכרת לי כל כך

כל השנים ידעתי עליה אבל היה לי נוח להתייחס אליה ככזאת.
בשנים האחרונות, ככל שהמודעות שלי גדלה אני מכבדת אותה יותר,
וכבר לא קוראת לה מקריות אלא מה שצריך לקרות קורה.
כשנדמה לי שמה שצריך לקרות לא קורה זה גורם לי לבדוק את האמונות שלי,
ואת הציפיות שלי, ואת ההגדרות שלי למצב וזה מרגיע אותי קצת גם אם אני לא מרוצה.
זה מצחיק אותי לראות מהמקום שאליו הגעתי היום שאנשים אחרים עדיין שם,
אבל אני מבינה אותם.
הרי כל עוד אין לך הסבר טוב מספיק בשביל עצמך תעדיף לקרוא לזה מקרי, לא מכוון.
ברגע שמבינים שזה מגיע אליי בגלל סיבה מסוימת, או להבדיל - כי אלה החיים וזוהי הזרימה של העולם,
אחר כך הרבה יותר קל להבין ולחיות עם זה או לשנות מה שאפשר.

בהחלט נכון....

לומר שהדברים הם מקרים, מעט מקל על האחריות ועל החלק שלנו בכל תהליך ותהליך בחיינו.
כשמבינים ש כל צעד וצעד הוא לולאה בשרשרת שאנו יוצרים יחד עם היקום, מבינים שיש משמעות להכל, שהכל חלק מאיתנו ותלוי בנו.
אין מקרה שקורה מעצמו ואנו פסיבים בו.
אז מבינים שכל האפשרויות פתוחות ותלויות בבחירות הפנימיות שלנו - של נשמתנו.
לא תמיד אנו יכולים להבין את הבחירות הפנימיות ולא תמיד אנו מודעים להן.

למעלה